Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
SQL SUM & MAX
Καλημέρα, από τον πίνακα salary id name salaryt 2 Dionisis 22000 3 Vasilis 27000 2 Dionisis 19000 1 Kostas 11000 3 Vasilis 17000 πως μπορώ να πάρω την μεγαλύτερη τιμή από το άθροισμα των ομοίων id στο παραπάνω παράδειγμα να έχω Dionisis 41000 ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλημέρα Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα ερώτημα με την παρακάτω μορφή: Κώδικας: SELECT TOP 1 tbl.Id, tbl.fname, Sum(tbl.salaryt) AS sumSal FROM tbl GROUP BY tbl.Id, tbl.fname ORDER BY Sum(tbl.salaryt) DESC; |
| |||
| |||
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ, μπορείς να μου εξηγήσεις τον ρόλο της DESC. εγώ προσπαθούσα να το κάνω με την max |
| |||
| |||
Ταξινομεί τις εγγραφές σε φθίνουσα σειρά ως προς τα αθροίσματα (από το μεγαλύτερο άθροισμα προς το μικρότερο).
|
| |||
| |||
πρόβλημα σε MySql
Ωστόσο δε δουλεύει σε MySQL πρόβλημα λέει στη γραμμή 1 , δεν αναγνωρίζει την TOP σε access 2003 δουλεύει μια χαρά |
| |||
| |||
Αφαίρεσε το Top 1 και το ερωτηματικό μετά το DESC και πρόσθεσε στο ερώτημα τη γραμμή LIMIT 1 ; Ίσως δουλέψει. Διαφορετικά θα πρέπει να ψάξεις την αντίστοιχη πρόταση της mySQL. |
| |||
| |||
Ναι σωστά αυτό έκανα αμέσως μετά. Εψαξα να βρω την αντίστοιχη για την TOP και την αντικατέστησα. Αυτή είναι η LIMIT ευχαριστώ και πάλι. |
| |||
| |||
Να είσαι καλά Διονύση και καλή συνέχεια.
|
| |||
| |||
id name salaryt B_name_id B_name 2 Dionisis 22000 01 Papado 3 Vasilis 27000 02 Anastaso 2 Dionisis 19000 03 Georgiou 1 Kostas 11000 04 Didaska 3 Vasilis 17000 05 Raptis Τώρα πρόσθεσα ακόμη δύο στήλες στον πίνακα salary την στήλη B_name_id και την B_name και προσπαθώ για το όνομα της πρώτης στήλης name που έχει το μεγαλύτερο αθροιστικά salary , να μου επιστρέφει και τα ονόματα δηλαδή από τα παραπάνω να έχω 2 Dionisis 41000 Papado Raptis όσες δοκιμές έχω κάνει πάντα μου επιστρέφει ένα μόνο όνομα , το πρώτο |
| ||||
| ||||
Αγαπητέ Διονύση (συγγνώμη για το Γιάννη) , είναι εγκληματικό να χρησιμοποιούμε δεσμευμένα ονόματα όπως το Name ως ονόματα πεδίων!! Έστω ότι ο πίνακας ονομάζεται Table1 και το πεδίο Name Fullname. Ο παρακάτω παρακάτω κώδικας μπορεί να μπει σε ένα ερώτημα σε προβολή SQL: Κώδικας: SELECT TOP 1 Table1.FullName, Sum(Table1.Salary) AS SumOfSalary FROM Table1 GROUP BY Table1.FullName ORDER BY Sum(Table1.Salary) DESC; Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 29-05-20 στις 14:30. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 08:33.