Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ένωση εγγραφών από 2 πίνακες σε ένα ερώτημα
Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα πίνακα Πληρωμές Υπαλλήλων και άλλον έναν Πληρωμές Προμηθευτών. Πως μπορώ να φτιάξω ένα ερώτημα και να ενώσω τις πληρωμές με βάση την ημερομηνία χωρίς να μου διπλογράφει τις τιμές όπως στο ερώτημα1. Επισυννάπτω σχετικό αρχείο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Μάρω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mdragon : 14-04-10 στις 18:10. |
| |||
| |||
Πιστεύω ότι ένας εύκολος τρόπος είναι αυτός στο αρχείο ... Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος, αλλά δουλεύει ... |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Παράθεση:
Φρόντισε τα ερωτήματα Πληρωμές Προμηθευτών και Πληρωμές Υπαλλήλων να περιέχουν ομοειδή πεδία προκειμένου να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα ερώτημα συνένωσης (εξηγείται παρακάτω). Επίσης, πρόσθεσε σε κάθε ένα από τα ερωτήματα αυτά το παρακάτω κριτήριο στο πεδίο Ημερομηνία_Κίνησης: Κώδικας: Between [Forms]![Ταμείο]![StartDate] And [Forms]![Ταμείο]![EndDate] StartDate και EndDate απ όπου θα ορίζεις τις ημερομηνίες από - έως. Οι ημερομηνίες αυτές χρησιμοποιούνται ως κριτήρια (βλ. κώδικα παραπάνω). Eρώτημα συνένωσης (UNION) Κατόπιν δημιουργείς ένα κενό ερώτημα και σε προβολή SQL πέρασε του τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: TABLE [Πληρωμές Προμηθευτών] UNION ALL SELECT * From [Πληρωμές Υπαλλήλων]; Μετά απ αυτά, αφού ορίζεις τις ημερομηνίες από - έως, θα μπορείς εύκολα να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα του νέου ερωτήματος συνένωσης (UNION), είτε σαν προέλευση για φόρμα ή έκθεση, ή να το χρησιμοποιήσεις για υπολογισμούς συνόλων κτλ. Καλό ξημέρωμα! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 16-04-10 στις 00:20. |
| |||
| |||
Τάσο όπως τα είπες έγιναν.... το ξημέρωσα!!! Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Η αλήθεια είναι ότι ό,τι απεικονίζεται στην φόρμα Ταμείο θέλω να φαίνεται στην έκθεση με βάση την ημερομηνία. Εάν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος από φόρμα να φτιάχνω έκθεση, τότε νομίζω ότι θα πρέπει να το ξαναφτιάξω από την αρχή με άλλη δομή. Αν μπορείς ρίξτου μια ματιά και πρότινε μου έναν άλλο τρόπο να τα καταχωρώ. Ευχαριστώ και πάλι, Μάρω |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Μάρω. Κατά τη γνώμη μου, θα ήταν καλύτερα να ξανασχεδιαστεί η βάση εκ νέου, προκειμένου να μπορείς με ευκολία να να φιλτράρεις τα δεδομένα σου. Νομίζω ότι αυτή τη φορά δε θα δυσκολευτείς αφού ήδη γνωρίζεις τι δεν πρέπει να κάνεις. Τα λέμε λοιπόν... Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Αγαπητέ Τάσο είχες δίκιο τελικά, Σε ευχαριστώ, Μάρω |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] ερώτημα από δυο διαφορετικούς πίνακες | vraxnakisg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 04-01-16 15:21 |
[ Ερωτήματα ] Πρόβλημα σε ερώτημα με σχετιζόμενους πίνακες | teo1976 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-05-14 13:33 |
[ Ερωτήματα ] Ένωση πινάκων σε ερώτημα | lammis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 14-03-14 09:18 |
Ερώτημα από δύο πίνακες !!! | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-03-13 10:59 |
Πεδίο αρίθμησης εγγραφών σε ερώτημα | ggreg75 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 26-03-13 12:17 |
Η ώρα είναι 07:09.