Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αφαίρεση τελευταίου χαρακτήρα
Καλησπέρα σε όλους Θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω δύο φόρμες στην μία περνώ τα στοιχεία των υπαλλήλων όπου ένα από αυτά είναι το πεδίο [fldFullName] Το οποίο περιέχει επώνυμα που καταλήγουν σε ( ς ) π.χ. Καραμανωλάκης , Ζαγωράκης πώς γίνεται Στην δεύτερη φόρμα πού ζητώ κάποιο από αυτά τα ονόματα να καταχωρείται στο αντίστοιχο πεδίο της δεύτερης φόρμας αλλά χωρίς το τελευταίο γράμμα το ς Φιλικά Δημήτρης |
| |||
| |||
Καλησπέρα, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό: Left([ΟνομαΠεδίου];InStr([ΟνομαΠεδίου];"ς")-1) Μάρω |
| ||||
| ||||
Δοκιμασε στο OnCurrent της 2ης Φορμας να βαλεις αυτον τον κωδικα... Οπου LResult το πεδιο σου '========================================
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη editolis : 15-04-10 στις 11:02. |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους
Σε ευχαριστώ για την απάντηση πέζει μόνο όταν στο πεδίο υπάρχει το ΄ς ΄ όταν δενΥπάρχει Βγαίνει Invalid procedure or argument. Υπάρχει λύση?? Όσο για την απάντηση του Τόλι ΝΑΙ έπαιξε και στις δύο περιπτώσεις χωρίς το Dim LResult As String τι δηλώνουμε με την προηγούμενη πρόταση Τόλι??? Εγώ πάντως οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δύο… Όντος αν δεν ρωτούσα δεν θα μαθαίναμε…..Φιλικότατα Δημήτρης |
| ||||
| ||||
Χαιρομαι που ελυσες το προβλημα σου. Το "Dim LResult As String" το εβαλα για να σου δειξω πως θα το οριζες εαν εφτιαχνες δικο σου κωδικα.
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
| |||
| |||
Ωραίο θέμα αυτό.Μου χρειάστηκε και εμένα στη βάση μου. Τα ονόματα που καταχωρώ όμως είναι σε κεφαλαία. Πώς θα μπορούσε να παραμετροποιηθεί ο κώδικας έτσι ώστε να βλέπει εάν δεν υπάρχει άλλο γράμμα μετά και το τελευταίο είναι Σ να το αντικαθιστά με το κενό? Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Η απάντηση είναι
Στο μετά από ενημέρωση του πεδίου a1 = Replace([a1], "Σ", " ") Όπου [a1] είναι το πεδίο που καταχωρείς το Όνομα Φιλικά Δημήτρης |
| |||
| |||
Εάν το βάλω στην ιδιότητα της φόρμας onCurrent δουλεύει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι ότι κόβονται και τα υπόλοιπα Σ που μπορεί να υπάρχουν στο όνομα. Πώς θα μπορούσα να το αποφύγω αυτό?
|
| |||
| |||
Δοκιμάστε τον τύπο που έχω δώσει παραπάνω. Δουλέυει και στα κεφαλαία και στα μικρά Φιλικά, Μάρω |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Για την αφαίρεση του τελικού Σίγμα, σε κάθε περίπτωση θα δουλέψει ο παρακάτω κώδικας: Κώδικας: Private Sub Text1_AfterUpdate() Dim txt$ If Len(Nz(Me.Text1, vbNullString)) Then txt = Me.Text1 If AscW(Right$(txt, 1)) = 962 Then Me.Text1 = Left$(txt, Len(txt) - 1) End If End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Αφαίρεση συνόλου | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-12-15 13:31 |
[ Ερωτήματα ] Πλήθος ενός χαρακτήρα | ggreg75 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-06-15 15:11 |
[Συναρτήσεις] Εύρεση τελευταίου μη κενού κελιού σε στήλη | vasi | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-02-13 00:38 |
[Συναρτήσεις] Εμφάνιση του τελευταίου αριθμού στήλης υπό προϋποθέσεις.. | Iceland | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-08-10 20:51 |
[Συναρτήσεις] Αφαιρεση δεδομενων | Dimi | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 12-01-10 12:17 |
Η ώρα είναι 19:53.