Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν δουλεύει. Μήπως πρέπει να συμπεριλάβω κάποια συνάρτηση?Η να ενεργοποιήσω κάτι? Ευχαριστώ. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Σταύρο! Δεν ξέρω τι κάνεις γιατί δε βλέπω τη βάση σου. Δες αν θέλεις ένα παράδειγμα στο συνημμένο παρακάτω. Παράλληλα, αν έχεις χρόνο μελέτησε το συνημμένο: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post2608 Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Μάλλον κατάλαβα τι φταίει. Η φόρμα μου είναι συνεχής. Το δοκίμασα με κανονικό text box και δουλεύει μια χαρά. Με συνεχή φόρμα όμως δεν δουλεύει γιατί τραβάει τα ονόματα από έναν πίνακα. Μήπως θα μπορούσε να γίνει κάτι για να φεύγει για παράδειγμα ο τελευταίος χαρακτήρας από τον πίνακα κατευθείαν? |
| ||||
| ||||
Σταύρο, η φόρμα του παραδείγματος μου είναι συνεχής και το πεδίο txt1 είναι συνδεδεμένο με το αντίστοιχο πεδίο στον πίνακα οπότε: Ότι συμβαίνει στο πεδίο της φόρμας, συμβαίνει και στο πεδίο του πίνακα. Αν έχεις χρησιμοποιήσει το συμβάν Current(), δεν θα λειτουργήσει αφού η εγγραφή προς διόρθωση έχει ήδη προσπεραστεί. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
ΟΚ! Βρήκα τι έφταιγε..Δούλευε αλλά μόνο για τον πεζό χαρακτήρα Ο δεκαδικός του Σ είναι το 931 ενώ του ς είναι το 962 που είναι και στο sample code. Τώρα δουλεύει μια χαρά! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια |
| |||
| |||
Έχω μία τελευταία ερώτηση.. Η φόρμα μου είναι συνεχής και διαβάζει τα ονόματα από έναν πίνακα με την φόρτωση αυτής. Πώς μπορώ με την φόρτωση να περνάει όλες τις εγγραφές της συνεχούς φόρμας και να αφαιρεί τον χαρακτήρα? Το afterupdate δεν λειτουργεί αλλά το onClick λειτουργεί. Που θα μπορούσα να βάλω το Dim txt$ If Len(Nz(Me.Lastname, vbNullString)) Then txt = Me.Lastname If AscW(Right$(txt, 1)) = 931 Then Me.Lastname = Left$(txt, Len(txt) - 1) End If ώστε να λειτουργεί σε όλες τις εγγραφές της συνεχούς φόρμας χωρίς να κλικάρω σε κάθε πεδίο της εγγραφής για να αφαιρεθεί ο χαρακτήρας? Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavros2244 : 10-05-10 στις 12:27. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Σταύρο, εξηγησε μου, είναι συνδεμένα τα πεδία σου με πεδία του πίνακα; Τάσος
| |||
| |||
Το πεδίο Lastname της συνεχούς φόρμας είναι ουσιαστικά το πεδίο ενός πίνακα tblEmpl έτσι ώστε η συνεχής φόρμα εμφανίζει όλες τις καταχωρήσεις του πίνακα (μόνο το πεδίο Επώνυμο)
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Με την παρακάτω συνάρτηση μπορείς να αφαιρέσεις τα τελικά Σίγμα από το πεδίο "Lastname" του πίνακα "tblEmpl": Κώδικας: Function RemoveAscW_962() Dim strSQL$ strSQL = "Update [tblEmpl] SET [Lastname ] = IIf(AscW(Right$([Lastname ], 1)) = 962," & _ "Left$([Lastname ], Len([Lastname ]) - 1),[Lastname ]) WHERE [Lastname ] <> Null" CurrentDb.Execute strSQL End Function Τα υπόλοιπα που ήδη έχεις δημιουργήσει, άφησε τα ως έχουν. Φιλικά Τάσος
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ!Έβαλα την συνάρτηση στο onLoad της φόρμας μου και δουλεύει μια χαρά! Ευχαριστώ πολύ! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Αφαίρεση συνόλου | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-12-15 13:31 |
[ Ερωτήματα ] Πλήθος ενός χαρακτήρα | ggreg75 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-06-15 15:11 |
[Συναρτήσεις] Εύρεση τελευταίου μη κενού κελιού σε στήλη | vasi | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-02-13 00:38 |
[Συναρτήσεις] Εμφάνιση του τελευταίου αριθμού στήλης υπό προϋποθέσεις.. | Iceland | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-08-10 20:51 |
[Συναρτήσεις] Αφαιρεση δεδομενων | Dimi | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 12-01-10 12:17 |
Η ώρα είναι 19:59.