Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Πίνακες ] Δημιουργία πινάκων

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-02-20, 23:08
Όνομα: Παναγιώτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013, Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Δημιουργία πινάκων

Καλησπέρα,
έχω μια βάση με μαθητές και εξεταστές οι οποίοι συμμετέχουν σε κάποιες εξετάσεις. Μέχρι εδώ καλά.
Αυτό που θέλω όμως είναι ο κάθε μαθητής στην εξέταση να εξετάζεται απ όλους τους εξεταστές (της εξέτασης) σε 3+ σταθερά μαθήματα.
Πως μπορώ να το πετύχω αυτό;
Δηλαδή αν δηλωθούν 2 εξεταστές και 5 μαθητές, κάθε μαθητής θα έχει 2*3 =6 βαθμολογίες, άρα σύνολο θα έχουμε 5*6=30 βαθμούς.

Πρέπει να αλλαχτεί τελείως η δομή που έχω;

Δημιουργία πινάκων-access1.png

fnSTFen1.zip
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-02-20, 13:52
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα.
Ό,τι περιγράφεις θα το έκανα ως εξής: Μια πολλαπλή φόρμα με τα στοιχεία των μαθητών (άρα και ένας πίνακας που θα τα περιέχει) και μια υποφόρμα που να αναφέρεται στην εξέταση, με πεδία : ημερομηνία, εξεταστής, μάθημα, βαθμός.
Οι δυο φόρμες θα συνδέονται με μια σχέση ένα προς πολλά μέσω ενός κωδικού (όχι ID). Εκπαιδευτικοί και μαθήματα θα είναι δυο πίνακες ξεχωριστοί, χωρίς να έχουν σχέση με άλλους. Τα περιεχόμενα αυτών, θα τα χρησιμοποιούσα ως δεδομένα (Data) σε combobox στην υποφόρμα, για να 'γεμίζω' τα πεδία που έχω αναφέρει (εξεταστής και μάθημα).
Συμπερασματικά : Δυο πίνακες συνδεδεμένοι με σχέση ένα προς πολλά και δυο πίνακες ανεξάρτητοι για να γεμίσω αναδυόμενα πλαίσια.

Τώρα, αν κάνεις καμιά πτυχιακή εργασία και ντε και καλά θες να εργαστείς με οντότητες και να αναδείξεις τις γνώσεις σου πάνω σε σχεσιακές βάσεις δεδομένων, δεν μπορώ να βοηθήσω.
Αυτά αγαπητέ μας. Καλή συνέχεια σε ότι θες να φτιάξεις...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Πίνακες ] Σχεδίαση πινάκων και σχέσεις πινάκων για Εργαζόμενους it0466 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 25-08-19 11:59
[ Πίνακες ] σχέσεις πινάκων xristos0718 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 14-11-14 18:43
Ενημέρωση πινάκων rmaria Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 01-02-14 02:04
[Γενικά] Δημιουργία κουμπιού και δημιουργία νέας λίστας sethii Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 31-03-11 08:52
[Συναρτήσεις] Δημιουργία πινάκων αγωνιστικής δραστηριότητας Melisson Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 29-10-10 21:00

Η ώρα είναι 08:22.