Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δημιουργία πινάκων
Καλησπέρα, έχω μια βάση με μαθητές και εξεταστές οι οποίοι συμμετέχουν σε κάποιες εξετάσεις. Μέχρι εδώ καλά. Αυτό που θέλω όμως είναι ο κάθε μαθητής στην εξέταση να εξετάζεται απ όλους τους εξεταστές (της εξέτασης) σε 3+ σταθερά μαθήματα. Πως μπορώ να το πετύχω αυτό; Δηλαδή αν δηλωθούν 2 εξεταστές και 5 μαθητές, κάθε μαθητής θα έχει 2*3 =6 βαθμολογίες, άρα σύνολο θα έχουμε 5*6=30 βαθμούς. Πρέπει να αλλαχτεί τελείως η δομή που έχω; fnSTFen1.zip |
| ||||
| ||||
Καλημέρα. Ό,τι περιγράφεις θα το έκανα ως εξής: Μια πολλαπλή φόρμα με τα στοιχεία των μαθητών (άρα και ένας πίνακας που θα τα περιέχει) και μια υποφόρμα που να αναφέρεται στην εξέταση, με πεδία : ημερομηνία, εξεταστής, μάθημα, βαθμός. Οι δυο φόρμες θα συνδέονται με μια σχέση ένα προς πολλά μέσω ενός κωδικού (όχι ID). Εκπαιδευτικοί και μαθήματα θα είναι δυο πίνακες ξεχωριστοί, χωρίς να έχουν σχέση με άλλους. Τα περιεχόμενα αυτών, θα τα χρησιμοποιούσα ως δεδομένα (Data) σε combobox στην υποφόρμα, για να 'γεμίζω' τα πεδία που έχω αναφέρει (εξεταστής και μάθημα). Συμπερασματικά : Δυο πίνακες συνδεδεμένοι με σχέση ένα προς πολλά και δυο πίνακες ανεξάρτητοι για να γεμίσω αναδυόμενα πλαίσια. Τώρα, αν κάνεις καμιά πτυχιακή εργασία και ντε και καλά θες να εργαστείς με οντότητες και να αναδείξεις τις γνώσεις σου πάνω σε σχεσιακές βάσεις δεδομένων, δεν μπορώ να βοηθήσω. Αυτά αγαπητέ μας. Καλή συνέχεια σε ότι θες να φτιάξεις... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Πίνακες ] Σχεδίαση πινάκων και σχέσεις πινάκων για Εργαζόμενους | it0466 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-08-19 11:59 |
[ Πίνακες ] σχέσεις πινάκων | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 14-11-14 18:43 |
Ενημέρωση πινάκων | rmaria | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 01-02-14 02:04 |
[Γενικά] Δημιουργία κουμπιού και δημιουργία νέας λίστας | sethii | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-03-11 08:52 |
[Συναρτήσεις] Δημιουργία πινάκων αγωνιστικής δραστηριότητας | Melisson | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-10-10 21:00 |
Η ώρα είναι 08:22.