Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Πίνακες ] Σχεδιασμός βάσης

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-08-19, 16:57
Όνομα: Παναγιώτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Σχεδιασμός βάσης

Καλησπέρα σε όλους και καλό καλοκαίρι, όσο έμεινε ακόμα. Έχω ένα πρόβλημα στον σχεδιασμό μιας βάσης. Έστω ότι θέλω να κάνω μία βάση για εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων (επειδή το αντικείμενο είναι πολύ γνωστό) και θα ήθελα να κάνω το παρακάτω. Έχουμε αριθμούς πλαισίου αυτοκινήτων, τύπους αυτοκινήτων (Βενζινοκίνητα, Ηλεκτρικά, Αερίου), και τα ανταλλακτικά τους όπως καταλαβαίνεται τα ανταλλακτικά δεν είναι ίδια για κάθε αυτοκίνητο π.χ. τα βενζινοκίνητα όπως και του αερίου δεν έχουν inverter, τα ηλεκτρικά δεν έχουν φίλτρο βενζίνης κ.α.Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ να συνδέσω έναν πίνακα που περιέχει τα νούμερα με ένα πίνακα που περιέχει τους τύπους των αυτοκινήτων και τα ανταλλακτικά τους. Γιατί μάλλον δεν μπορώ να φτιάξω έναν πίνακα με ανταλλακτικά αλλά τρεις πίνακες ένα για τα βενζίνης ένα για του αερίου και έναν για τα ηλεκτρικά.
Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό αυτό που ζητάω να μάθω αν είνια έτσι ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων.
Ευχαριστώ με εκτίμηση
Σαρρής Παναγιώτης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-19, 18:59
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Καλησπέρα Παναγιώτη,

Πιστεύω ότι το ζητούμενο μπορεί να επιτχευχθεί ως εξής:

1. Δημιουργείς εναν πίνακα (tblVehicles) στον οποίο θα καταχωρήσεις όλα τα οχήματα ανεξερέτως πινακίδας ή τύπου κλπ όπως λες αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβεις και αυτά τα πεδϊα στον πίνακα.

2. Στον πιο πάνω πίνακα πρέπει να δημιουργήσεις ένα πεδίο επιλογής (cboType) του τϋπου (Βενζινοκίνητα, Ηλεκτρικά, Αερίου) ετσι ώστε με ευκολία να δίνεις τον τυπο σε κάθε όχημα.

3. Πρέπει να δημιουργήσεις άλλον ένα πινακα (tblParts) μέσα στον οποίο να καταχωρηθούν ΟΛΑ τα εξαρτήματα αυτοκινήτων αλλά:
α) Κάθε εξάρτημα / ανταλλακτικό πρέπει να το κατηγοριοποίήσεις ανάλογα με τον τύπο οχήματος που μπαίνει
β) Ανάλογα με μια Γενική Κατηγορία που ανήκει

Επειδή δεν γνωριζω το αντικείμενο καλά αλλά πιο συγκεκριμένα δεν γνωρίζω τι ακριβώς πας να κάνεις και κατ'επέκταση ποιες εϊναι οι ανάγκες μηχανογράφησης του αντικεϊμενου, απλά σε βάζω σε μια λογική ότι ολα τα εξαρτήματα / ανταλλακτικά πρέπει να τα μαζέψεις σε κάποιες κατηγορίες έτσι ώστε μετά (στις φόρμες) να μπορείς με ευκολϊα να φιλτράρεις αυτόματα οποια δεδομενα θές...

Ειμαι στην διάθεση σου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-08-19, 19:05

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για την απάντηση σου αυτό που θέλω να αποφύγω αν γίνεται είναι να βάλω όλα τα ανταλλακτικά σε έναν πίνακα. Γιατί τότε θα υπάρχουν κενές εγγραφές ας πούμε ένα αμάξι βενζίνης δεν θα έχει inverter άρα στην βάση θα υπάρχει κενή τιμή. Αν κατάλαβα αυτό που λες και δεν κάνω κάποιο λάθος έτσι το έχω έως τώρα. θα προσπαθήσω αύριο να δώσω αυτό που θέλω ποιο αναλυτικά. Και πάλι ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-08-19, 09:52

Προεπιλογή

Καλημέρα συνάπτω δύο αρχεία ένα σε excel και μια αποτύπωση σε access αν όλα τα αυτοκίνητα ήταν βενζίνης ο πίνακας tblType θα ήταν συμπληρωμένος σε όλα τα χαρακτηριστικά του. Με την ύπαρξη διαφορετικής τεχνολογίας αυτοκινήτων (υβριδικά, ηλεκτρικά) ο πίνακας tblType έχει υποχρεωτικά κάποια κενά και αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να μην έχουμε πίνακες με κενές τιμές.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx AUTO.xlsx (9,0 KB, 14 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: accdb AUTO.accdb (392,0 KB, 18 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σχεδιασμός Βάσης Δεδομένων maria_ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 25-08-16 11:21
Σχεδιασμος Βασης asterix Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 29-06-16 13:31
Σχεδιασμος φορμας mikekal1oo Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 08-04-16 17:28
[ Ερωτήματα ] Σχεδιασμός Βάσης gore Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 27-05-14 15:52
Σχεδιασμός ΒΔ dmarop Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 04-01-13 19:48

Η ώρα είναι 10:06.