Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Φιλτράρισμα εγγραφών σε Access 2007
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την εφαρμογή φίλτρου σε φόρμες στην Access 2007. Για παράδειγμα έχω μια φόρμα στην οποία παρουσιάζονται τα στοιχεία μαθητών. Έχω τοποθετήσει στην κεφαλίδα της φόρμας δύο σύνθετα πλαίσια το ένα παίρνει τιμές από το πεδίο [ΈτοςΓέννησης] του μαθητή και το άλλο από το πεδίο [Φύλο] (Αγόρι ή Κορίτσι). Τι γίνεται τώρα, ενώ ανοίγω κανονικά την φόρμα και εμφανίζονται όλες οι εγγραφές, φιλτράρω της εγγραφές με βάση το Έτος γέννησης (πχ 1987) και μου εμφανίζει όλους όσους έχουν γεννηθεί το 1987, στην συνέχεια ενώ αλλάζω το φίλτρο και ζητώ τους γεννηθέντες του (πχ 1990) εξακολουθεί να μου εμφανίζει πάλι αυτούς που έχουν γεννηθεί το 1987. Επίσης να πώ ότι η βάση δεδομένων λειτουργεί χωρίς αυτά τα πρόβλήματα όταν την ανοίγω με Access 2003. Έχει συναντήσει κανείς αυτό το πρόβλημα. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα ! Δημήτρη δεν έχω αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα, αφού απο τη πρώτη στιγμή ενασχόλησής μου με Access, εργάζομαι μόνο σε 2007. Θέλοντας να βοηθηθείς έχω μια-δυο ερωτήσεις. 1. Φιλτράρισμα κάνεις με την εντολή VBA (DoCmd.OpenForm "ΦΟΡΜΑ", , ,"ΈτοςΓέννησης = '" & combo1 & "'" ) ή μέσα απο το menu 'Ταξινόμηση & Φιλτράρισμα' της καρτέλας 'Κεντρική'; 2. Το πλαίσιο λίστας τι δεδομένα έχει; ( Ιδιότητες ->Δεδομένα -> προέλευση γραμμής). 3. Πως απο το πλαίσιο λίστας κάνεις το φιλτράρισμα ; Αν τα δεδομένα της βάσης σου αλλά και η ίδια η δουλειά σου επιτρέπουν ανέβασμα, τότε κάνε μια συμπίεση, Zip και ανέβασέ την ! Φιλικά Νίκος/Δ |
| |||
| |||
Παράθεση:
Καλησπέρα σε όλους ... Φίλε Νίκο επισυνάπτω ένα αρχείο παράδειγμα όπου εξηγώ τη γίνεται στην Access 2003 και δεν γίνεται σε Access 2007. Αν μπορέσεις να βγάλεις άκρη πες μου. Φιλικά Δημήτρης. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δημήτρη δες αν ειναι αυτό που θες... (υπήρχαν αρκετά σημεία που έπρεπε να διορθωθούν !) Φιλικά / Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Φίλε Νίκο καλησπέρα και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Από ότι κατάλαβα το πρόβλημα ήταν στην σύνταξη του κώδικα σωστά ; Βέβαια δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει να είναι διαφορετική η σύνταξη του κώδικα από 2003 σε 2007. Φιλικά Δημήτρης... |
| ||||
| ||||
Κάποιες παρατηρήσεις (σχόλια)
ΥΣ Οι υπεύθυνοι του Forum έχουν αρκετές φορές αναφερθεί στο ζήτημα της ονοματολογίας πεδίων, φορμών, ... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φίλτράρισμα εγγραφών Φόρμας Μέσω Πολλών ComboBox | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 12-08-12 19:43 |
Πρόβλημα με την αναζήτηση εγγραφών στην ms access 2007-2010 | lefterisg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-02-12 09:36 |
ACCESS 2007 ΣΕ ACCESS 2010 | deminio | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 25-10-10 22:09 |
Απενεργοποίηση της Ασφάλειας Μακροεντολών σε Access 2003 και Access 2007 | Ms-Office-Development Team | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 28-11-09 18:16 |
Η ώρα είναι 07:46.