Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Access to Excel Converter
Φίλοι μου Ψάχνω να βρώ κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να μου μετατρέπει αρχεία mdb σε xls... Το κακό είναι πώς το mdb είχε δημιουργηθεί με Access 95 και οι σημερινές δεν το ανοίγουν.. Τέλος εγώ δοκίμασα ABC Amber Access Converter το οποίο δούλεψε τέλεια αλλά εώς 10 εγγραφές του πίνακα... Μήπως έχει μπλέξει κάνας άλλος φίλος και γνωρίζει τίποτα.. |
|
Φίλε Χρήστο, κάνε εισαγωγή δεδομένων στο Excel με ερώτημα σε εξωτερική βάση δεδομένων. Μενού Δεδομένα/Εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων/Δημιουργία ερωτήματος σε βάση δεδομένων... Επιλέγεις το MS-Access σαν αρχείο προέλευσης επιλέγεις το αρχείο σου .mdb |
| ||||
| ||||
Χρήστο καλησπέρα! Αν για κάποιο λόγο δεν έχεις πρόσβαση μέσω Excel σε πίνακες Access 95, θα μπορούσες να μετατρέψεις τη βάση αυτή σε αρχείο Access 2003 και κατόπιν να τους εισάγεις με τον τρόπο που σου υπέδειξε ο Θανάσης. Για τη διαδικασία αυτή η Microsoft προτείνει: Παράθεση:
Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Φίλοι μου ευχαριστώ για της απαντήσεις ... Τάσο δεν τα ανοίχει έτσι διότι λέει πώς η Access 2003 που δουλεύω δεν υποστηρίζει αρχεία 1.χ κάτι τέτοιο μου βγάζει.. ; Παράθεση:
Παράθεση:
Τα Mdb αρχεια είναι πολλά, κατόπιν δουλεύτηκαν με visual basic έγιναν ένα exe το οποίο το δουλεύαμε αρκετά χρόνια, κλείδωνε μια φορά το χρόνο το ξεκλειδώναμε κανονικά, μέσω ενός κλειδιού το οποίο χάθηκε και τώρα απλά προσπαθούμε να ανακτήσουμε τα αρχεία.. Θα προσπαθήσω και θα τα ξαναπούμε .. Ευχαριστώ πάντως δεν ήξερα αυτό το κόλπο... |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Χρήστο, μάλλον δεν θα μπορεσεις να μετατρέψεις τους πίνακες σου αφου τελικά δεν πρόκειται για αρχεία Access 95 αλλά ακόμα παλαιότερα! Έτσι, αντί για μετατροπή, προσπάξησε να κάνεις εισαγωγή των πινάκων από τα αρχεία αυτά σε Access 2003. Αυτό στο προτείνω με μια σχετική επιφύλαξη καθώς ενδέχεται να παρουσιαστούν κάποια λάθη στη μορφοποίηση των πινάκων αυτών κατα την εισαγωγή τους. Αν τώρα τα αρχεία 1.x είναι προστατευμένα με κάποιον κωδικό τότε στείλε ένα απ αυτά στο team παπάκι ms-office.gr (Ms-Office-Development Team) για να δούμε πως θα ανακτήσουμε τον χαμένο κωδικό... Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τελικά την λύση την βρήκα στο παρακάτω πρόγραμμα... Exportizer_Pro_v3.31 Στο οποίο εισάγεις αρσείο mdb και το εξάγεις σε Text, HTML, XML, RTF, XLS, CSV, dBASE Στις νεότερες εκδόσεις μπορείς να βγάλεις και όλους τους πίνακες μαζί στην συγκεκριμένη έναν έναν.. Ευχαριστώ τα παιδιά Τάσο & Θανάση που ασχολήθηκαν μαζί μου.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ms-Office-Development Team : 05-04-10 στις 14:56. Αιτία: Αφαίρεση συνδέσμου μη αξιόπιστης πηγής (W) |
| ||||
| ||||
Αγαπητέ Χρήστο, χαίρομαι που βρήκες λύση στο πρόβλημα σου, αλλά η εμπειρία μας λέει ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι σίγουρα πιο αξιόπιστες αν γίνονται μέσα από προγράμματα του MS Office και όχι από προγράμματα τρίτων. Δεν μπόρεσα να κατανοήσω γιατί χρησιμοποιείς τρίτο πρόγραμμα για να κάνεις Ενέργειες που ήδη περιλαμβάνονται (και από πολύ παλιά) στην ίδια την Access. Γιατί να μην εισάγεις τους πίνακες σου όπως σου περιγράψαμε σε προηγούμενα μηνύματα και κατόπιν να τους εξάγεις στη μορφή που επιθυμείς; Φιλικά Τάσος
| |||
| |||
Καλημέρα και Χριστός Ανέστη! Φίλε Χρήστο, είχα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα με αρχεία 1x που δεν μπορούσα να τα μετατρέψω σε 2003. Μπόρεσα όμως να κάνω εισαγωγή τους πίνακες τους σε Access 2003 χρησιμοποιώντας τη ενσωματωμένη λειτουργία εισαγωγής δεδομένων από εξωτερικές πηγές που υπάρχει στην Access. φιλικά Βαγγέλης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis : 05-04-10 στις 15:15. |
| |||
| |||
Εγώ πάντως με την access 2003 που χρησιμοποιώ δεν κατάφερα να εισάγω μέσα τα συγκεκκριμένα mdb αρχεία.. Ενώ με το Excel και το εισαγωγή εξωτερικών δεσομένων τα κατάφερα... Τώρα γιατί έψαχνα και άλλη λύση ίσως γιατι απλά μου την έσπασε... |
| ||||
| ||||
Χρήστο, Από τη στιγμή που η εγκατάσταση Office που χρησιμοποιείς δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, μια επανεγκατάσταση του λογισμικού σου θα σου λύσει πολλά προβλήματα που διαφορετικά θα συναντούσες στο μέλλον. Για να μην στην "ξανασπάσει" λοιπόν, διόρθωσε την εγκατάσταση του λογισμικού σου. Τάσος
Ετικέτες |
excel, import data |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενωση δυο excel σε access | apotheo74 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 17-12-16 22:25 |
Μεταφορά απο Excel σε Access | ΑΛΕΞΙΑ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 18 | 26-02-13 07:45 |
Excel σε Access | skomat | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-05-12 17:24 |
Ενημέρωση Access από Excel | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-05-11 22:42 |
Access όπως το excel | ΔημήτρηςΚα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-10-10 18:46 |
Η ώρα είναι 08:08.