Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύνδεση βάσεων δεδομένων
Καλησπέρα στο forum. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε κάτι που θέλω να κάνω. Έχω φτιάξει μια βάση την οποία θέλω να την δουλεύω από 3 υπολογιστές έτσι ώστε ο ένας να είναι ο κεντρικός και οι άλλοι δύο να μπορούν να τη βλέπουν και να κάνουν εγγραφές και διορθώσεις. Από που να ξεκινήσω να ψάχνω, υπάρχει κάτι στο διαδίκτυο να διαβάσω. Αλλά θέλω να συνδέονται όχι μέσω internet αλλά με καλώδιο erthnet ή κάτι που να μην χρειάζεται internet. Δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά. Ευχαριστώ πολύ. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα 1. Σε κοινόχρηστο φάκελο των υπολογιστών βάλε την βάση σου (όχι διαιρεμένη). Άνοιξέ την από τους υπολογιστές με συντόμευση (ο ένας βλέπει τον άλλο μέσω router !). 2. Υπάρχει και η λύση drobox... αλλά εδώ θέλει πολλή δουλειά (διάβασμα και δοκιμές) Αυτά φίλε μας... / Νίκος |
| |||
| |||
Καλημέρα Νίκο, καλημέρα σε όλους Νίκο ευχαριστώ για να απάντησή σου. Να ρωτήσω όμως κάτι. Με αυτό τον τρόπο δηλ. τον 1ο δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο; Πώς θα βλέπει ο ένας υπολογιστής τον άλλο; Εκεί που θέλω να δουλέψω δεν υπάρχει διαδίκτυο. Ευχαριστώ πολύ. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα, Μπόρεσα να στήσω εφαρμογές Access σε σχολικό δίκτυο, όπου οι υπολογιστές "γνωρίζονται" μεταξύ τους λόγω συμμετοχής τους σε δίκτυο internet... Δοκίμασε συνδέοντας με καλώδιο ethernet τι "παίζει" και παράλληλα κάνε ερωτήσεις εκεί στα μεγάλα καταστήματα που πωλούν pc, εκτυπωτές, .... (Εκεί εργάζονται νεαρά παιδιά με γνώσεις και φιλότιμο). Όταν με το καλό ολοκληρώσεις κάτι, θα ήταν ωφέλιμο να το μοιραστείς με όλους εμάς εδώ στο Forum. Αυτά φίλε μας... |
| |||
| |||
Παράθεση:
Παρακολουθώ το θέμα και ειδα ότι συστήνεις να μπεί η βάση όχι διαιρεμένη, απορώ φίλε μου όμως γιατι πρέπει να είναι αυτούσια και όχι διαιρεμένη? Εχω δημιουργήσει πολλές βάσεις για διάφορους σκοπούς κυρίως σε ιατρούς οπου υπάρχει μια - δυο γραμματείς και ο ιατρός και η βάση πρέπει να ειναι Split (Backend / Frontend) ετσι ώστε να δουλεύει χωρις προβλήματα...Με προβλημάτισες φίλε, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατι προτείνεις να ειναι αυτούσια? |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Γιώργο Αφού έχεις στημένη μια βάση (και όχι μόνο μια) σε δυο-τρία pc, πες μας πού έχεις τους πίνακες και πώς οι δυο-τρεις υπολογιστές του δικτύου, τους βλέπουν. Για παράδειγμα, έχεις σε κάθε υπολογιστή τον κώδικα διαχείρισης (frontend) ή τί; Περιμένω να σε διαβάσω / Νίκος |
| |||
| |||
Παράθεση:
Να σου εξηγήσω ευχαρίστως φίλε μου. 1. Σε ένα PC (ειτε κανονικό είτε server) εχω την κεντρική βάση μου η οποία περιλαμβάνει το Backend 2. Σε κάθε χρήστη ο οποίος εχει υπολογιστή στο ίδιο δίκτυο άρα "βλέπει" τον Server γίνεται εγκατάσταση της ίδιας βάσης αλλά: A. Όλοι οι πίνακες σε αυτήν είναι Link με την κεντρική βάση Β. Στην βάση αυτή περιλαμβάνονται όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα (queries, macros, forms etc) τα οποία φυσικά εισάγωνται απο ενα κεντρικό αρχείο εγκατάστασης που ετοιμάζω. ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (ας σημειωθεί ότι ειναι και ο τρόπος που πρωτείνει και η ίδια η Microsoft) 1. Επιτυγχάνουμε σταθερότητα στην λειτουργία της Access (γιατί όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα της Access σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις) 2. Η εφαρμογή δουλεύει πιο γρήγορα 3. Ο administrator οταν θα πρέπει να ενημερώσει την εφαρμογή, το μόνο που κάνει είναι να φωρτώνει το νέο Frondend στους χρήστες και απλά να κάνει Link τους πίνακες. Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση, έχω δημιουργήσει και μια διαδικασία αυτόματης επανασύνδεσης των πινακών οπότε όπως καταλαμβαίνεις τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά. Τα πιο πάνω τουλάχιστον ειναι η πρακτική που κάνω εδώ και χρόνια. Προσοχή, δεν υπαινίσσομαι ότι η λύση που προτείνεις Νίκο είναι λανθασμένη, απλά μου κίνησε το ενδιαφέρον αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που το πρωτείνεις και ακριβώς για αυτό μπήκα στην διαδικασία να ρωτήσω. Παρεπιτώντως, Με την λύση που πρωτείνεις, δηλαδή να είναι αυτούσια η βάση σε ενα κεντρικο υπολογιστή και απλά οι χρήστες να την "βλέπουν" και να την ανοίγουν, αυτό απο μπορεί να σου δημιουργήσει τα εξής προβλήματα (με βάση την εμπειρία μου σε αυτό) 1. Αφενως μέν αν έχεις πέραν του ενός χρήστες και επιχειρήσουν να ανοίξουν έστω απο καθαρή τύχη την ίδια στιγμή την βάση, πολύ απλά ως access που είναι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να την μπλοκάρεις ή ακόμη και να την κάνεις Corrupt ή να σου δίνει και το μήνυμα Confict 2. Σε περίπτωση κατά την οποία ένας απο τους χρήστες ας πούμε δεν κλείσει κανονικά την βάση, και πάλι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να συμβούν τα πιο πάνω. Αυτά τουλάχιστον ειναι τα όσα μου θυμίζεις με αυτή την λύση και που μας έχουν συμβεί και εμάς στο παρελθόν... |
| ||||
| ||||
Γιώργο μια χαρά τα λες ! Όμως δεν είναι εύκολα να κάνει link κάποιος που είναι στα πρώτα του βήματα μια βάση frontend με πίνακες που είναι σε άλλο υπολογιστή. Με αυτή την εκτίμηση, έδωσα στο φίλο μας την πλέον απλή ανάπτυξη. Κάτι ακόμη. Δεν έχει νόημα να διαιρέσεις μια βάση σε δύο, αφού το κέρδος σε χώρο είναι σχεδόν μηδαμινό. Το σωστό είναι να έχεις ως backend πολλές διαφορετικές βάσεις (κάθε πίνακας και μια βάση για παράδειγμα). Συμπερασματικά, δεν διαφωνώ σε ότι υποστηρίζεις, απλά θεωρώ ότι ο φίλος μας πρέπει να "κολυμπήσει σε ρηχά νερά" και ...έπεται συνέχεια. Χάρηκα που σε είδα δραστήριο, να 'σαι καλά και να γράφεις βοηθώντας όλους όσους χρειαστούν τις γνώσεις σου. Καλό απόγευμα / Νίκος |
| |||
| |||
Παράθεση:
Έστω στην περίπτωση ενός φίλου μας ο οποίος δεν είναι και τόσο πολύ εξεικειωμένος με αυτά, καλό θα ήταν όμως να γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τα όρια της access έτσι ώστε να μην "κτίζουμε κάστρα στην άμμο"...! Δηλαδή εάν κάποιος έχει φτιάξει μια εφαρμογή σε access και επιθυμεί να κάνει τέεοιου είδους εγκατάσταση πρέπει πιστεύω να ακολουθήσει ας μου επιτραπεί ο όρος "την σωστή όδο" έτσι ώστε να αποτραπούν τυχόν μελλοντικά προβλήματα που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί μετέπειτα στην πορεία. Σημείωσε δε ότι, για φαντάσου και η ίδια η εφαρμογη να έχει συνάμα και σχεδιαστικά προβλήματα τα οποία θα δυσχαιρένουν την ορθή λειτουργία της, και να την διαχειρίζονται συνάμα και πέραν του ενος χρήστες σε δίκτυο..!! Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσα να εγγυηθώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ερχόταν η καταστροφή του αρχείου..!! Κλίνω και σε ευχαριστώ Νίκο για τα σχόλια σου, θέλω να ξέρεις ότι όλα αυτά τα χρόνια και εγώ έμαθα απο εσάς...απο εσάς τους φίλους στο φόρουμ...και προσωπικά εσύ μου έχεις δώσεις λύσεις σε δικά μου προβλήματα που είχα και σε ευχαριστώ προσωπικά αλλά ευχαριστώ και όλους τους φίλους στο φόρουμ.. Εδώ ειμαστε για να δίνουμε λύσεις ο ένας στον άλλο. Καλή συνέχεια |
| |||
| |||
Δημήτρη καλησπέρα
Με ένα router απλό του ΟΤΕ όλα αυτά που ζητάς γίνονται. Πριν 7 Χρόνια είχα κάνει μια βάση η οποία δούλευε και δουλεύει σε Ιατρείο για την Σύζυγο , και την αδελφή μου. Στην βάση αυτή δουλεύουν 2 σταθερή και 2 Laptop Εν περιλήψη 1) Με καλώδια Ethernet σύνδεσα όλους τους υπολογιστές στο router 2) Χώρισα τους πίνακες από της φόρμες 3) Έβαλα τους πίνακες στο 1 PC όπου παίζει το ρόλο του Server (σε κοινόχρηστο φάκελο) 4) Στους άλλους υπολογιστές έβαλα τις φόρμες, ερωτήματα κ.τ.λ. 5) Έκανα συνδέσεις τις φόρμες με τους πίνακες. Και όλα εντάξει Εάν ψάξεις λίγο μέσα στο forum θα βρεις πως γίνονται όλα υπάρχη υλικό Και πιστεύω ότι αν βρεις κάπου εμπόδιο τα παιδιά είναι οπλισμένα με υπομονή και θέληση Να σε βοηθήσουν όπως βοήθησαν και εμένα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ να κάνεις την δουλεία σου. Σου διαβεβαιώ ότι είναι το μοναδικό Forum που δεν έχει όρια. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με εισαγωγή δεδομένων μεταξύ δύο βάσεων | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 04-04-15 19:02 |
Σύνδεση και μεταφορά δεδομένων απο πολλά βιβλία εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας. | panos1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 17-07-13 12:18 |
[Συναρτήσεις] Σύνδεση κελιών | koumpana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-05-12 10:21 |
[Μορφοποίηση] ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ | tiger | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 03-04-11 22:37 |
[Γενικά] Σύνδεση εξωτερικών δεδομένων | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 03-11-10 18:30 |
Η ώρα είναι 21:06.