Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Σύνδεση βάσεων δεδομένων

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-07-19, 12:12
Όνομα: Παναγιώτης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο γιώργοΚ στην σωστή λύση ου νομίζω ότι έδωσε στο τρίτο βήμα "Ο administrator οταν θα πρέπει να ενημερώσει την εφαρμογή, το μόνο που κάνει είναι να φωρτώνει το νέο Frondend στους χρήστες και απλά να κάνει Link τους πίνακες. " δεν μπορεί μέσω access να διαβαστεί πότε έγινε η τελευταία ενημέρωση της βάσης και να κάνει μόνη της αντιγραφή της νέας βάσης;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-08-19, 09:27
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sarrpan Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο γιώργοΚ στην σωστή λύση ου νομίζω ότι έδωσε στο τρίτο βήμα "Ο administrator οταν θα πρέπει να ενημερώσει την εφαρμογή, το μόνο που κάνει είναι να φωρτώνει το νέο Frondend στους χρήστες και απλά να κάνει Link τους πίνακες. " δεν μπορεί μέσω access να διαβαστεί πότε έγινε η τελευταία ενημέρωση της βάσης και να κάνει μόνη της αντιγραφή της νέας βάσης;
Καλημέρα,

Η αυτόματη ενημέρωση της βάσης Frond-End ειναι εφικτή εφόσον δημιουργηθεί η απαιτούμενη αυτοματοποιημένη διαδικασία η οποια πρέπει πρώτα να κάνει τα εξής:

1. Θα πρέπει να ψάχνει πρώτα εάν και κατά πόσο έχουν γίνει οποιεσδήποτε αλλαγές στο Backend και πιο συγκεκριμένα εάν έχουν προστεθεί νέα πεδία σε οποιοδήποτε πίνακα. Εάν ναί, τότε πρέπει με κώδικα η νέα ενημέρωση να βρίσκει αυτές τις αλλαγές και να προσθέτει πρώτα τα νέα πεδϊα στους πϊνακες όπου έχουν ενσωματωθεϊ. Αυτό δεν απαιτεί και ιδιαϊτερο κώδικα θα μπορούσα να πώ..

2. Εφόσον ολοκληρωθεί ο πιο πάνω ελεγχος τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην ενημέρωση της εφαρμογής μας. Προσωπικά ακολουθώ την εξής λογική για την ενμέρωση οποιασδήποτε εφαρμογής που φτιάνχω:

A] Ανάλογα με το είδος και το complexity της εφαρμογής, πρέπει κατά αρχήν να αποφασίσυμε πως θα γίνεται μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασϊας (στο μέτρο του δυνατού) με την βοήθεια διαφόρων φορμών που θα δημιουργήσουμε

Β] Ακολούθως, προσωπικά δημιουργώ ένα αντίγραφο της υφιστάμενης βάσης (με κώδικα) έτσι ώστε να έχω κάποιο backup

Γ] Με κώδικα ξεκινώ την διαδικασϊα ενημέρωσης πρωτίστος δημιουργώντας την σύνδεση του backend και της νέας ενημέρωσης που έχω.

Δ] Διαγράφω με κώδικα την παλιά βάση (αλλά όπως ειπα εξακολουθώ να έχω αντίγραφο απο πρίν - βήμα Β)

Ε] Εχω πλέον την νέα ενημερωμένη βάση μου διαθέσιμη.

Τα πιο πάνω βήματα τονιζω ότι εϊναι μια "χονδρική λογική" και υπογραμμίζω πως δεν είναι και τόσο απλη η δημιουργία μιας πλήρους αυτοματοποιημένης διαδικασιας.

Οτιδήποτε ειμαι στην διαθεση σας
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πρόβλημα με εισαγωγή δεδομένων μεταξύ δύο βάσεων γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 15 04-04-15 19:02
Σύνδεση και μεταφορά δεδομένων απο πολλά βιβλία εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας. panos1978 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 13 17-07-13 12:18
[Συναρτήσεις] Σύνδεση κελιών koumpana Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 19-05-12 10:21
[Μορφοποίηση] ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ tiger Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 03-04-11 22:37
[Γενικά] Σύνδεση εξωτερικών δεδομένων misirlis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 03-11-10 18:30

Η ώρα είναι 09:35.