Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Στήσιμο ερωτήματος για χρονική περίοδο

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 03-04-19, 16:09
Το avatar του χρήστη dimnot
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Προεπιλογή Στήσιμο ερωτήματος για χρονική περίοδο

Καλό μεσημέρι σε όλους
Μετά από καιρό και πάλι θα ζητήσω την γνώση και τη βοήθεια του φόρουμ για κάτι το οποίο με μπλοκάρει και δεν μου δίνει το αποτέλεσμα που θέλω, παρά τις κάποιες «ερασιτεχνικές» μου προσπάθειες.
Για στατιστικούς περισσότερο λόγους έχω φτιάξει μια ΒΔ με την οποία μπορώ να παρακολουθώ την πορεία κάποιων εντύπων που χορηγούνται σε αλλοδαπούς γενικά από το γραφείο μου. Αυτή η βδ αφορά δύο είδη αλλοδαπών, τους κοινοτικούς και τους μη κοινοτικούς, και εκτός από την δημιουργία καταγραφής στοιχείων ταυτότητας ανά υπηκοότητα καταγράφει και παρακολουθεί και δύο τύπους εγγράφων ή ενεργειών που μπορεί να τους χορηγούνται.
Για το σκοπό αυτό στο κεντρικό πίνακα (Επαφές) αποθηκεύονται αυτόματα τα στοιχεία από την φόρμα ΜΑΙΝ στην οποία έχω προσθέσει δυο πλαίσια επιλογών. Το (Κατηγορία) , και το (είδος εντύπου), που αποτελούνται από «κουμπιά» επιλογής τα οποία αναλόγως δίνουν τιμές από 1 έως 12 το (Κατηγορία) και 2 ή 3 το (είδος εντύπου). Οι τιμές αυτές αποθηκεύονται σε πεδία του πίνακα (επαφές) ανά (ΑΦ) αριθμό φακέλου. Η Αρχική τιμή που παίρνει για κάθε νέα επαφή το κάθε πλαίσιο είναι για το (Κατηγορία) το (6) και για το (είδος εντύπου) το (0) (δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι τιμές) .
Οι τιμές αυτές έχουν κοινό ότι όλες δημιουργούνται βάση κάποιας ημερομηνίας η οποία είναι και συνδεδεμένη αναλόγως. Συγκεκριμένα το πλαίσιο (κατηγορία) «παρακολουθείται» από το πεδίο ημερομηνίας (έκδοση), ενώ το (είδος εντύπου) από το πεδίο (Ημερομηνία Εγγραφής).
Προσπαθώ να φτιάξω ένα ερώτημα που με ένα κουμπί εντολής στη φόρμα frmStats, και αφού του ορίσω μια χρονική περίοδο στα πεδία (από) (έως), θα μου εμφανίζει το σύνολο ανά ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ για παράδειγμα των εντύπων για τα 28 μέλη της ΕΕ ανά χώρα (ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ κλπ.), σύμφωνα με την τιμή του πλαισίου (είδος εντύπου), καθώς και το σύνολο των ενεργειών και εντύπων που δίνουν οι τιμές του πλαισίου (Κατηγορία) ασχέτως Υπηκοότητας μέσα σ’ αυτή τη χρονική περίοδο.
Βασικά περισσότερο θέλω να δω αν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο, με τον πιο κατανοητό τρόπο προσέγγισης ενδεχομένως περίπου όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που ανεβάζω.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους …. παράλληλα σας ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα .....
Συνημμένα Thumbnails
Στήσιμο ερωτήματος για χρονική περίοδο-1.jpg   Στήσιμο ερωτήματος για χρονική περίοδο-1aa.jpg   Στήσιμο ερωτήματος για χρονική περίοδο-2a.jpg   Στήσιμο ερωτήματος για χρονική περίοδο-3.jpg  
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip NEW2019.zip (167,9 KB, 10 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimnot : 03-04-19 στις 23:06.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΠΕΔΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 31-07-18 11:30
ομαδοποίηση ερωτήματος ΚΩΣΤΑΣ2 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 21-05-18 06:25
Δημιουργία ερωτήματος ΜΑΝΟ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 22 22-01-17 23:29
Σωστό στήσιμο βάσης δεδομένων costas5 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 24-07-12 16:38
[Excel07] πλήθος ωρών σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο misirlis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 07-01-11 05:49

Η ώρα είναι 14:37.