Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Παράσταση σε Πλαίσιο κειμένου
Γεια σας, Καλή χρονιά να έχουμε, Θα ήθελα βοήθεια σχετικά με ένα πλαίσιο κειμένου σε μια έκθεση. Τυπώνω μια απόδειξη η οποία παίρνει δεδομένα από ένα πίνακα. Ο πίνακας αυτός έχει διαφορετικούς τύπους δεδομένων (Αυτόματη αρίθμηση, Σύντομο κείμενο, Υπολογίστηκε, Νομισματική μονάδα κτλ.). Φτιάχνω λοιπόν ένα πλαίσιο κειμένου στο οποίο γράφω την εξής παράσταση: ="123456789"+";"+[ΑΦΜ]+";"+[ΑΦΜ]+";"+YEAR(now())+";"+Month(now())+";"+DAY(now())+" ;"+ Hour(now())+";"+Minute(now())+";"+"174"+";"+"Α"+" ;"+[Αριθμός Παραστατικού]+";"+";"+";"+[Καθαρή Αξία]+";"+";"+";"+";"+";"+[ΦΠΑ Ποσό]+";"+";"+[Τελική Αξία]+";"'+"1"+"[>]" Το [ΑΦΜ] είναι Σύντομο κείμενο και προέρχεται από τον πίνακα, τα YEAR(now())+";"+Month(now())+";"+DAY(now())+";"+ Hour(now())+";"+Minute(now()) προέρχονται από άλλο πλαίσιο κειμένου πάνω στην έκθεση, τα [Αριθμός Παραστατικού]+[Καθαρή Αξία]+[ΦΠΑ Ποσό]+[Τελική Αξία] είναι Υπολογίστηκε και προέρχονται από τον πίνακα. Όταν λοιπόν προσθέτω το κάθε πεδίο "..." που χρειάζομαι μου τα εμφανίζει. Όταν όμως προσθέσω κάποιο το οποίο είναι τύπου (Αυτόματη αρίθμηση, Υπολογίστηκε, Νομισματική μονάδα), μου βγάζει σφάλμα "#Τύπος?". Πώς μπορώ να τα προσθέσω όλα τα πεδία και να δείχνει αυτή την ακολουθία; Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλησπέρα Θα πρότεινα να αντικαταστήσεις τον τελεστή της πρόσθεσης (+) με τον τελεστή της συνένωσης (&). |
| |||
| |||
Γιώργο φαίνεται να δουλεύει αυτό. Αντικατέστησα το + με το & όπως είπες και μου τα δείχνει. Εάν χρειαστεί να κάνω κάτι ακόμα θα ξαναστείλω. Αυτό το χρειάζομαι για να ξέρουν και οι υπόλοιποι συμφορουμίτες για γραμμή τύπου "Ε" στην εφορία. Ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
Καλή συνέχεια Βαγγέλη να είσαι καλά.
|
| |||
| |||
Γεια σας και πάλι, Όπως πρότεινε ο Γιώργος αντικατέστησα το + με το & και δουλεύει όπως θέλω. Η καινούρια ερώτηση είναι η εξής: Χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση =Month(Now()) μου επιστρέφει τον μήνα. Τώρα που έχουμε 1 μου επιστρέφει το 1. Εγώ άλλαξα τη μορφή, έβαλα 00, και επιστρέφει 01 το οποίο και θέλω. Επίσης σε άλλο πεδίο αναφέρεται η Καθαρή Αξία, το ΦΠΑ Ποσό και η Τελική Αξία με δυο δεκαδικά ψηφία. Όταν λοιπόν χρησιμοποιώ στο νέο πλαίσιο κειμένου τη συνάρτηση ="[<]" & "123456789" & ";" & [ΑΦΜ] & ";" & [ΑΦΜ] & ";" & [Ημερομηνία και Ώρα] & ";" & "174" & ";" & "Α" & ";" & [Αριθμός Παραστατικού] & ";" & ";" & ";" & [Καθαρή Αξία] & ";" & ";" & ";" & ";" & ";" & [ΦΠΑ Ποσό] & ";" & ";" & [Τελική Αξία] & ";" & "1" & "[>]" θέλω και εδώ να τα ποσά να είναι με 2 δεκαδικά ψηφία και για την ημερομηνία και την ώρα να είναι το έτος με 4 ψηφία και τα υπόλοιπα με 2 ψηφία |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους. Βαγγέλη για (Office Ελληνικά) με τις αλλαγές στα παρακάτω πεδία: Μήνας = Format(Now();"μμ") Μέρα = Format(Now();"ηη") Ώρα = Format(Now();"ωω") Λεπτά= Format(Now();"λλ") στο πεδίο Ημερομηνία και Ώρα θα έχεις τις διψήφιες ενδείξεις. Τέλος στο πεδίο συνένωσης κάνε τη διαμόρφωση: Κείμενο415 =[Ημερομηνία και Ώρα] & ";" & " " & Format([καθαρη αξια];"Νομισματική μονάδα") & ";" & " " & Format([φπα ποσο];"Νομισματική μονάδα") & ";" & " " & Format([τελική αξια];"Νομισματική μονάδα") |
| |||
| |||
Σε συνέχεια της βοήθειας σας, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται στο πεδίο συνένωσης τα ποσά που εμφανίζονται να χωρίζονται με τελεία "." αντι για κόμμα "," (πχ Format([φπα ποσο];"Νομισματική μονάδα", να φαίνεται 2.00 αντί για 2,00); Παράθεση:
|
| |||
| |||
Καλησπέρα Βαγγέλη θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση Replace για να αντικαταστήσεις το "," με την "." Οι παραστάσεις Format θα πάρουν την μορφή: Replace(Format([φπα ποσο];"Νομισματική μονάδα"),",",".") |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο, χρησιμοποίησα τη συνάρτηση που μου έγραψες αλλά δεν λειτουργεί. Επιστρέφει πρόβλημα μη έγκυρης σύνταξης. Επίσης όταν πληκτρολογούμε μια συνάρτηση σου βγάζει τις προτεινόμενες ανάλογα τα γράμματα που έχεις πατήσει. Αυτήν (replace) δεν την δείχνει. |
| |||
| |||
Βαγγέλη το πρόβλημα οφείλεται στον "εξελληνισμό" της access. Η συνάρτηση Replace υπάρχει, αν δεν τη βρίσκεις με αυτό το όνομα, πιθανόν στα "ελληνικά" να τη βάφτισαν Αντικατάσταση ή κάτι παρόμοιο. Επίσης τα κόμματα, που χωρίζουν τα ορίσματα, άλλαξέ τα σε ερωτηματικά. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αποτέλεσμα ερωτήματος σε πλαίσιο κειμένου | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-03-15 23:02 |
Λειτουργία πλαίσιο κειμένου για μεταφορά | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-10-14 15:13 |
[ Φόρμες ] Σύνθετο πλαίσιο κειμένου | asterix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 26-09-14 20:17 |
[Γενικά] Πλαίσιο κειμένου Activex | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-01-14 11:46 |
[ Φόρμες ] Ενημέρωση πλαίσιο κειμένου | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 20-06-11 21:27 |
Η ώρα είναι 21:28.