Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
Καλημέρα στην κοινότητα ! Να σε προτείνω τον εξής κώδικα : Κώδικας: Private Sub Εντολή22_Click() Dim db As Database Dim rst As Recordset Set db = CurrentDb Set rst = db.OpenRecordset("tblPaper") With rst .AddNew !Lastname = Me!listbox1.Column(0, 0) .Update .Close End With Set rst = Nothing Set db = Nothing End Sub Καλή συνέχεια. Αν δεν μπορείς τα ...ξαναλέμε ! Μέχρι τότε Νίκος Δ. ΥΣ Διαγραφή δεν πρέπει να γίνεται στις εγγραφές του listBox1 ; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 28-03-10 στις 12:00. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ φίλε Σταύρο, δες έναν απλό τρόπο στο συνημμένο όπου σε Combobox μιας φόρμας εμφανίζονται οι επιλεγμένες εγγραφές μιας άλλης. ΥΓ. Ο Χρήστος (xele3628iw) έχει στην υπογραφή του "Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μια βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν περήφανος να έχει." Ο Γιάννης (nisgia) έχει στην υπογραφή του "Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...!" Κανένας μας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα! Νομίζω ότι τα παραπάνω τα λένε όλα... Βάζε τις ερωτήσεις σου στο φόρουμ όποιες κι αν είναι αυτές και να ξέρεις οτι θα σου απαντηθούν. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
Καλημέρα ! Για την περίπτωση όπου : Παράθεση:
ΥΣ Στο συννημένο του φίλου μου Τάσου, εμφανίζεται : πως ελέγχεις αν μια φόρμα ειναι ανοιχτή ή όχι και επιπλέον πως επιλέγοντας εγγραφές από μια φόρμα, τις μεταφέρεις σε textbox άλλης φόρμας ! Τάσο και για αυτή την προσφορά σου σε ευχαριστώ ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 29-03-10 στις 09:10. |
| |||
| |||
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Η τελευταία του Meteora είναι πιστεύω μία πολύ καλή λύση και ταιριάζει σε αυτό που ζητάω. Μερικές τελευταίες ερωτήσεις.. 1)Εάν δεν θέλω να διαγράφω τη λίστα, λογικά παραλείπω τη γραμή cmdDeleteListItems.( Ούτως ή άλλως η λίστα καθαρίζει όταν κλείσω και ξανανοίξω τη φόρμα! Στο παράδειγμά μου πρέπει να βάλω στην τελική φόρμα που τραβάει δεδομένα από τον πίνακα tblPaper (frmPaper) ένα κουμπί το οποίο να καθαρίζει τον πίνακα έτσι ώστε την επόμενη φορά να μπουν άλλα ονόματα στην λίστα και όχι να μπουν από κάτω μαζί με τα προηγούμενα. Πως θα μπορούσα να το κάνω αυτό? 2) Όσον αφορά τον πίνακα, στην φόρμα, μου εμφανίζει και μία κενή εγγραφή στο τέλος(φαντάζομαι είναι αυτή που βρίσκεται ως κενή καινούργια στον πίνακα). Πως θα μπορούσα να το κάνω να μην εμφανίζεται στη συνεχή φόρμα? 3) Μπορώ να περάσω στην τελική φόρμα(frmPaper) και άλλα πεδία του αρχικού πίνακα?Δηλαδή, εάν επιλέξω να μπουν στη λίστα 4 ονόματα και μεταφερθούν στη συνεχή φόρμα, θέλω σε κάθε εγγραφή να εμφανίζεται και η αντίστοιχη τιμή των πεδίων Metaforiko και Eksoda του αρχικού πίνακα για παράδειγμα. Ευχαριστώ πολύ! |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Αγαπητέ Σταύρο τα δυο πρώτα ερωτήματά σου είχαν λύση. Το τρίτο για να γίνει πρέπει να αλλάξεις δομή στους πίνακες! Η FormaPaper πατά πάνω στον πίνακα tblPaper που έχει ΜΟΝΟ μια πληροφορία (πεδίο LastName). Δες τι θες και ...στο πως, θα βοηθηθείς απο το Forum... Με εκτίμηση/ Νίκος Δ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 29-03-10 στις 14:41. |
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Το ψάχνω για το πως θα περάσω τα πεδία που θέλω αλλά θέλω μία μικρή βοήθεια: Πώς περνάω τιμές με την AddItem σε συγκεκριμένη στήλη της λίστας; Πως μπορώ δηλαδή να δηλώσω το column της λίστας που θέλω να κάνω additem? Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Αγαπητέ Σταύρο, δες μια διαχείριση όπου στην FormaPaper εμφανίζεται ένα πεδίο επιπλέον (το μέσο μεταφοράς!). Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζεις και όποια άλλα πεδία του πίνακα TblNames θες. Έχω επίσης αλλάξει τον τρόπο διαγραφής των περιεχομένων του πίνακα tblPaper. Αυτά ! Φιλικά/ Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Φίλε Meteora σε ευχαριστώ πολύ για την συνάρτηση DLookUp. Πραγματικά με βοήθησε πολύ και σε άλλα σημεία της βάσης μου. Το πρόβλημά μου λύθηκε! Ευχαριστώ! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] άνοιγμα φόρμας με σύνθετο πλαίσιο και ταυτόχονο φιλτράρισμα | octapus | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 15-12-16 22:27 |
[ Φόρμες ] Αντιγραφή αντικειμένου φόρμας σε αντικείμενο άλλης φόρμας | zinocrotale | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-04-13 18:35 |
[ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-01-13 20:12 |
[ Φόρμες ] Πρόβλημα με σύνθετο πλαίσιο φόρμας | gpapad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 17-07-12 16:31 |
Ανανέωση Φόρμας Μετά απο Ενημέρωση άλλης | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 12-02-12 15:52 |
Η ώρα είναι 08:02.