Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
συνδεση 2 υποφορμων σε μια φορμα
καλημερα εχω 1 κυρια φορμα frmip και μεσα σαυτην 2 ξεχωριστες υποφορμες που συνδεονται με την κεντρικη ( frmeei, frmtimologia) τωρα οταν διαλεγω την προταση πχ 123 μου εμγανιζει στην 1 υποφορμα τα υπηρεσιακα σημειωματα που εχουν γινει .καθενα απο αυτα ομως εχει τα τιμολογια του.α αριθμος υπηρεσιακου βρησκεται και την 3 υποφορμα (frmtimologia) θελω με το που επιλεγω πχ το υπ 23 να μου εμφανιζει τα τιμολογια...πως μπορω να καω αυτη την συνδεση??ουσιασιστικα ενα ειδος φιλτρου χρειαζομαι για την 2η υποφορμα...και για να κατανοησεται την δομη ακολουθει παραδειγμα εχω την προταση 10.με το που την επιλεγω μου εμφανιζει τα υπηρεσιακα 132, 134 (μεχρι εδω οκ) με το που επιλεξω το 132 θελω να μου εμφανιζει τα τιμολογια που αφορουν το υπ αυτο.εκει κολλαω... δοκιμασα να το κανω καπως ετσι Forms(frmeei).Controls(frmtimologia_Control).Form. Filter = "[id_eei] = " & Me.eei Forms(frmeei).Controls(frmtimologia_Control).Form. FilterOn = True αλλα τιποτα ευχαριστω εκ των προτερων |
| ||||
| ||||
Εαν καταλαβα καλα δοκιμασε πρωτα να κανεις focus στην φορμα και μετα τα υπολοιπα. π.χ. Me.frmeei.SetFocus Forms(frmeei).Controls(frmtimologia_Control).Form. Filter = "[id_eei] = " & Me.eei Forms(frmeei).Controls(frmtimologia_Control).Form. FilterOn = True
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
| |||
| |||
Καλημερα ...δεν με δουλευει δυστηχως...για να σας δωσω εν παραδειγμα τι ακριβως θελω αν πατε στην βαση northwind στην φορμα orders...στην 2ηυποφορμα επιλεγουμε εγγραφη και μας εμφανιζει στην 3η αυτο που θελουμε
|
| |||
| |||
sorry customers orders ειναι η φορμα :)
|
| ||||
| ||||
Μάριε καλημέρα! Μάλλον θα σ εξυπηρετήσει η εξής δόμηση: Κώδικας: Κυρίως Φόρμα -----Υποφόρμα1 στην Κυρίως Φόρμα (πχ. Σύνδεση ID της Κυρίως Φόρμας με ID της Υποφόρμα1 ) ------Υποφόρμα2 στην Υποφόρμα1 (πχ. σύνδεση ΤιμολόγιοID της Υποφόρμα2 με ΤιμολόγιοID της Υποφόρμα1 Η Υποφόρμα2 συνδέεται με την Υποφόρμα1 μέσω κάποιο κοινό πεδίο. Αν θέλεις κάτι άλλο...εδώ είμαστε! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
καλημερα τασο...η συνδεση αυτη πως θα γινει?ουσιααστικα συνδεονται με το κελι του εευ που ειναι κοινο και στα 2 αλλα δεν ειναι κλειδι...υπαρχει σχεση πολλα προς πολλα αφου ενα εευ μπορει να καταχωρεθει σε 2- 3 διαφορετικους λογαριασμους...ουσιαστικα αυτη την σχεση δεν ξερω πως ακριβως να δημιουργησω...να συνδεσω το εευ της υποφορμας 1 με το εευ της υποφορμας 2..
|
| ||||
| ||||
Γεια σας! Μάριε, δες αυτό το Video: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post1993 Με τον τρόπο που δείχνει το Video, μπορείς να να δημιουργήσεις υποφόρμες στην κυρίως φόρμα ή σε άλλες υποφόρμες. ΔΕΝ χρειάζεται να ρυθμίσεις εσύ τις σχέσεις των πινάκων. Ο οδηγός εισαγωγής υποφόρμας θα σε οδηγήσει στην επιλογή πεδίων που θέλεις να συνδεθούν. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
καλημερα..ωραια οπως δειχνεισ στο video το εχω κανει...τωρα αν βαλω μια 2η υποφορμα κατω απο το tbl activities πως θα μπορεσω να συνδεσω τις 2 υποφορμες μεταξυ τους?αν εχουν ενα κοινο κελι το εει το οποιο δεν ειναι πρωτευον κλειδι?
|
| |||
| |||
ουσιαστικα θελω να συνδεσω 2 child forms μεταξυ τους.με το main form (parent) ειναι ευκολο...το αλλο ομως γινεται?
|
| ||||
| ||||
Αγαπητε Φιλε εαν και ο Τασος σου δειχνει ενα κατατοπιστικο Βιντεο ακολουθησε αυτη την διαδικασια. 1. Κανε κλικ πανω στην 2η Υποφόρμα σου. Κανε δεξι κλικ και πηγαινε στις "ιδιοτητες". Βρες την "συνδεση πρωτευοντων πεδιων". Κανε κλικ πανω στο κουμπι με τις 3 τελειες που εχει. Επελεξε λοιπον την συνδεση με την φορμα. Στην Βαση Δεδομενων Northwind εχει ως πρωτευων την πρωτη υποφορμα και το εχει ως εξης: [CustomerOrdersSubform1].Form![OrderID] ======================================= 2 . Μετα στην "Συνδεση Θυγατρικων πεδιων" εχει ως πεδιο το OrderID της πρωτης υποφορμας. Ετσι θα το κανεις και εσυ στην δικη σου ΒΔ και απλα θα αλλαξεις τις ονομασιες. Δεν ειναι δυσκολο προσπαθησε το και σε 2 λεπτα το εχεις φτιαξει. Καλη συνεχεια...
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Σύνδεση αυτόματα! | Γιώργος Χαμπίπης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-01-14 22:08 |
[Συναρτήσεις] Σύνδεση κελιών | koumpana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-05-12 10:21 |
Μεταφορά και σύνδεση από φόρμα σε φόρμα | vaios84 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-02-12 23:29 |
Σύνδεση υποφόρμας με φόρμα | pantpant | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 07-01-10 00:07 |
Σύνδεση πολλών πινάκων σε μια φόρμα | gregory_m | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-12-09 21:47 |
Η ώρα είναι 08:22.