Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
πρόβλημα στην άθροιση
Παρακαλώ για την βοήθειά σας. Σε ένα ερώτημα θέλοντας να αθροίσω πληρωμές δαπανών και πληρωμές προμηθευτών του Κώστα, μου βγάζει κενό όταν μια εκ’ των παραπάνω κατηγοριών δεν έχει κίνηση!!! |
| |||
| |||
Καλημέρα Για να μη παίρνεις κενό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση Nz, για να μετατρέψεις τις Null τιμές σε μηδενικές. Δοκίμασε τον τύπο: Nz([Πληρωμές Δαπανών])+Nz([Πληρωμές Προμηθευτών]) Μέσα στις αγκύλες θα μπουν τα πραγματικά ονόματα των πεδίων. |
| |||
| |||
Σας ευχαριστώ πολύ. Θα το προσπαθήσω και βλέπουμε. Και πάλι σας ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ για την προθυμία σου να με βοηθήσεις. Αλλά ωστόσο πάλι δεν δούλεψε. Για να θέσω καλύτερα το πρόβλημα: Έχω έναν πίνακα που καταχωρούνται οι δαπάνες: Ημ/νία Δαπάνης, Κωδ Πωλητή, Περιγραφή Δαπάνης και Ποσό Δαπάνης. Έχω επίσης έναν πίνακα Πληρωμές Προμηθευτών με τα ίδια πεδία του πίνακα Δαπανών εκτός από την τελευταία στήλη που είναι Ποσό Πληρωμής. Οι Πωλητές είμαστε τρεις. Αν ένας από τους πωλητές δεν κάνει καταχώρηση πχ. Δαπάνης την ίδια ημερομηνία και κάνει μόνο πληρωμή, τότε στο ερώτημα για την συγκεκριμένη Ημ/νία στην άθροιση ποσό Δαπάνης και Ποσό Πληρωμής για τον συγκεκριμένο Κωδ Πωλητή, δεν εμφανίζει τίποτα!!! Σ' ευχαριστώ εκ' των προτέρων για την βοήθειά σου. |
| |||
| |||
Νίκο ανέβασε ένα δείγμα της ΒΔ. Το δείγμα θα περιέχει το ερώτημα στο οποίο εμφανίζεται το πρόβλημα και τους πίνακες στους οποίους βασίζεται. Οι πίνακες θα περιέχουν και λίγες εγγραφές, για διευκόλυνση των σχετικών δοκιμών. |
| |||
| |||
Πρόβλημα στην άθροιση
Φίλε Γιώργο επισυνάπτω δείγμα της βάσης. Για την ημερομηνία 19/9/18 και οι τρεις πωλητές έχουν κάνει καταχώρηση Δαπάνης. Για την ίδια ημερομηνία,πληρωμή προμηθευτή έχουν καταχωρήσει μόνο οι δυο πωλητές εκτός της Κορωνιάς. Στο Ερώτημα Σύνολα Πληρωμών & Δαπανών από ταμείο, για την Κορωνιά που δεν έχει κάνει καταχώρηση πληρωμής προμηθευτή, μου βγάζει κενό!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Νίκο, δες το συνημμένο. 1) Για να μη «χάνονται» εγγραφές δημιούργησα το ερώτημα ένωσης qryALL που συγκεντρώνει όλες τις εγγραφές των πινάκων «Δαπάνες» και «Πληρωμές Προμηθευτών». 2) Το τελικό ερώτημα (ζητούμενο) qryTotal στηρίζεται στο προηγούμενο. 3) Οι μάσκες εισαγωγής, χωρίς να βοηθούν στην εισαγωγή, δημιουργούν προβλήματα σε φίλτρα, κριτήρια, κλπ. Τις κατάργησα. |
| |||
| |||
Πρόβλημα στην άθροιση
Φίλε Γιώργο σε υπέρ ευχαριστώ!!! Αυτή η διαδικασία (qrALL) μου ήταν παντελώς άγνωστη. χρήζει περισσότερης μελέτης από πλευράς μου. και πάλι σ' ευχαριστώ. καλό βράδυ. |
| |||
| |||
Να είσαι καλά Νίκο.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα στην Access | kostaspa | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 21 | 16-05-24 09:27 |
[Γενικά] Πρόβλημα στην αναζήτηση | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 22-04-15 22:34 |
Πρόβλημα στην εμφάνηση ερωτήματος | ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-04-15 17:13 |
πρόβλημα με συμβάν στην access | skarosg3 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-02-14 16:33 |
[VBA] Πρόβλημα στην VBA | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 24-08-11 23:08 |
Η ώρα είναι 08:32.