Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Λίστα με επιλογή το έτος
Καλημέρα σας, Πως μπορώ να κάνω στην ίδια φόρμα να εμφανίζει διαφορετικούς πίνακες ανά έτος που έχουν τα ίδια πεδία με ίδιες ιδιότητες έτσι ώστε να μην φτιάχνω για κάθε πίνακα μια φόρμα;;; Είναι πολύ βασικό να γίνει αυτό! Επισυνάπτω την βάση δεδομένων που έχω αναπτύξει! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα, Για ποιον πίνακα γράφεις; Σε τι θα διαφέρουν οι πίνακες, ώστε να σε υποχρεώνουν να κάνεις διαφορετικές φόρμες; Τα λέμε / με εκτίμηση Νίκος |
| |||
| |||
Παράθεση:
Λοιπόν, έχω πίνακες (ανά έτος) και έχουν όλοι τα ίδια πεδία, θέλω να φτιάξω μια φόρμα και από λίστα να επιλέγω ποιο έτος θα εμφανίζεται. Αυτό μάλλον θα χρειαστεί quiry σε sql. γράφω για πίνακα protocollo2018, ωστόσο θα έχω κι άλλους πίνακες τους οποίους δεν έχω εισάγει ακόμη. ευχαριστώ! |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιάννη δες μια πρόταση στο συνημμένο. Η φόρμα frmProtocollo χρησιμοποιείται όλα τα έτη. Στη φόρμα frmSelectProtocollo, αφού επιλέξουμε τον πίνακα με τον οποίο θα εργαστούμε, πατούμε το κουμπί. |
| |||
| |||
Πολύ χρήσιμο! Θα το υιοθετήσω! Αλλά αυτό που χρειάζομαι είναι να εμφανίζονται όλα μαζί σε ένα νέο προσωρινό (ίσως) πίνακα και να γίνεται αναζήτηση απ όλα τα έτη με βάση την ημερομηνία (ίσως διάστημα ημερομηνίας) και με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου. Ευχαριστώ! Θα το χρησιμοποιήσω αλλού αυτή την βοήθειά σας! |
| |||
| |||
Καλημέρα Γιάννη θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα ερώτημα ένωσης, όπως το παρακάτω: Κώδικας: SELECT * FROM Protocollo2016 UNION ALL SELECT * FROM Protocollo2017 UNION ALL SELECT * FROM Protocollo2018; Θα μπορούσε συνεπώς να αποτελέσει τη βάση για τις αναζητήσεις που θέλεις. |
| |||
| |||
Πρώτον, Ευχαριστώ! Τώρα θέλω να κάνω το εξής: Αν button1 είναι ενεργό τότε button2 kai button3 ανενεργό Με αυτό είμαι οκ. Αλλά τώρα αν πατήσω στο button1 να ενεργοποιεί τα άλλα δύο buttons και να ανενεργοποιεί κάποια άλλα! Βρήκα κάποια παραδείγματα αλλά μη ξέροντας VBA δεν μπορώ να πάω παρακάτω! Ευχαριστώ kapetang!!! |
| |||
| |||
Καλησπέρα Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω τμήμα κώδικα: Κώδικας: Me.button2.Enabled = Not Me.button1.Enabled Me.button3.Enabled = Not Me.button1.Enabled |
| |||
| |||
Καλησπέρα σας! Τα έκανα όλα όπως είπατε και δουλεύει, αν θέλετε τον κώδικα να επισυνάψω την βάση. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Πίνακες ] Επιλογή Επωνύμων από Λίστα και ταυτόχρονη συμπλήρωση του Ονόματος | argisl | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-06-16 21:38 |
Επιλογή / Κλήση εικόνων από λίστα (από εσωτερικό ή εξωτερικό αρχείο) | Spirosgr | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 12-04-14 10:05 |
[ Ερωτήματα ] Αριθμός πρωτοκόλλου & έτος | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-01-12 19:17 |
[ Φόρμες ] Επιλογή από λίστα και εμφάνιση λοιπών στοιχείων. | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-01-12 17:03 |
Η ώρα είναι 07:39.