Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους Παιδια εχω ενα προβλημα σε μια εφαρμογη που εχω σχεδον ολοκληρωση Εχω ενα πεδιο ΜΗΧ-01-001 , ΜΗΧ-01-002 , ΜΗΧ-01-003 κ.ο.κ . θελω 1) οταν εισαγω τους χαρακτηρες ( π.χ ΜΗΧ ) να εισαγονται κεφαλαια και μονο Ελληνικα. 2) στο τελος να εισαγετε αυτοματα το επομενο νουμερο που δεν υπαρχει σε προηγουμενη εγγραφη δηλ. το 004 ετσι ωστε να ειναι ΜΗΧ-01-004 , το 005 ετσι ωστε να ειναι ΜΗΧ-01-005 κ.ο.κ. φιλικα Γρηγόρης Μυτιληνη |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα στην κοινότητα ! Γρηγόρη μια-δυο διευκρινήσεις θέλω : Το πεδίο έχει περιεχόμενα ΜΟΝΟ της μορφής ΜΗΧ-01-001,... ΜΗΧ-01-999 ; Η εφαρμογή σου περιλαμβάνει φόρμες ; ...Αν υποθέσουμε οτι τα περιεχόμενα του πεδίου είναι ομοειδή, τότε -μάλλον - δεν χρειάζεται καν να πληκτρολογήσεις!!! Φιλικά / Νίκος Δ. Υ.Σ. Έχεις σκεφτεί τι θα γίνει μετά το ΜΗΧ-01-999 ; |
| |||
| |||
![]()
Αγαπητε Νικο Το ΜΗΧ-01-001 σημαινει ΜΗΧ --- ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΕΩ ---- ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΗΛΚ --- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ κ.ο.κ 01 ----- ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 02 ----- ΤΜΗΜΑ ΨΥΚΤΙΚΩΝ 03 ------ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ και κ.ο.κ 001 ---- πενσα 002 ---- κατσαβιδι 003 ---- βιδα και κ.ο.κ Τωρα οσο αφορα το 001 ,002 ,003 ... 999 , το βλεπω δυσκολο ενα εργαστηριο να φτασει να εχει τοσο πολλα υλικα αλλα ποτε δεν ξερεις . Αρα ας ειναι 4ψηφιος αριθμός δεν με πειραζει. ναι περιλαμβανει φορμες Νίκο δεχομαι προτασεις , ιδεες φιλικα Γρηγορης |
| ||||
| ||||
![]()
Γρηγόρη τώρα κατάλαβα ποιός είσαι ! Βλέπω οτι συνεχίζεις την ενασχόληση με την Access και πίστεψέ με χαίρομαι για το γεγονός αυτό. Να σε προτείνω το εξής : Φτιάξε τρία σύνθετα πλαίσια με περιεχόμενα :
Μόλις επιλέξεις απο το πρώτο σύνθετο πλαίσιο το ΜΗΧΑΝΟΛΙΓΙΚΟ, να γραφεί σε κάποιο πεδίο της φόρμας σου το ΜΗΧ δηλ. [πεδιοΧ] = "ΜΗΧ" Μετά επιλέγεις απο το δεύτερο πλαίσιο το ΤΜΗΜΑ ΟΥΖΟΜΕΖΕΔΩΝ (!), οπότε πάει και γράφει : [ΠεδίοΧ] = [ΠεδίοΧ] & "-007-" Τέλος κολλάς και ...την πένσα ! Με αυτό το τρόπο δημιουργείς την τριάδα που κωδικοποιεί -ωραία - τα δεδομένα σου. Αυτά φίλε μου. Τα ξαναλέμε ... Υ.Σ. Την εφαρμογή -που φτιάξαμε - την χρησιμοποιείς ή την έβαλες σε ...χειρουργικό τραπέζι ; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 13-03-10 στις 07:46. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ρύθμιση ιδιότητας shortcut menu -Poprecords | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-03-12 15:33 |
Η ώρα είναι 10:09.