Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Πρόβλημα με εμφάνιση εγγραφών από διαφορετικούς πίνακες

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-03-18, 12:10
Όνομα: Γιάννης Π.
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Πρόβλημα με εμφάνιση εγγραφών από διαφορετικούς πίνακες

Καλημέρα στην ομάδα, έχω το εξής πρόβλημα. Φτιάχνω μία βάση σε access για την δουλεία και δεν μπορώ να βρω λύση στο παρακάτω πρόβλημα.
Έχω δύο πίνακες, ο πρώτος είναι ο πίνακας Λίστα Επαφών όπου περιέχει στοιχεία εκπαιδευτικών (προσωπικό στοιχεία, υπηρεσιακά στοιχεία και στοιχεία τοποθετήσεων σε σχολεία).
Ο δεύτερος πίνακας περιέχει στοιχεία των σχολείων (βασικά στοιχεία, επικοινωνίας, μαθητών, τμημάτων).
Θέλω στον δεύτερο πίνακα των σχολείων, να εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με οποιονδήποτε τρόπο (με οργανική θέση ή προσωρινή τοποθέτηση ή με διάθεση ως 1ο - 2ο - 3ο ή 4ο σχολείο).
Τα σχολεία τοποθέτησης ενός εκπαιδευτικού δηλώνονται στον 1ο πίνακα στα πεδία σχολείο τοποθέτησης, διάθεσης κλπ.
Έχω καταφέρει με την χρήση ερωτήματος να μου εφανίζονται σε μία καρτέλα της φόρμας των σχολείων να εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση.
Δεν μπορώ όμως σε μία άλλη καρτέλα της φόρμας, να εμφανίζονται όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σ' αυτό.
Όταν επιλέγω δηλαδή από το σύνθετο πλαίσιο που έχω στην κεφαλίδα της φόρμας ένα σχολείο, να μου εμφανίζονται σε μία καρτέλα - δευτερεύουσα φόρμα τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σ' αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
Επισυνάπτω photos για να καταλάβετε τί θέλω να κάνω και πως είναι η φόρμα μου.
Στην πρώτη photo είναι η προβολή σχεδίασης του πίνακα λίστα επαφών όπου δηλώνονται τα στοιχεία των εκπαιδευτικών.
Στην 2η photo είναι η προβολή σχεδίασης της φόρμας στην καρτέλα που μου εμφανίζει σωστά τους εκπαιδευτικούς με οργανική (με ένα απλό κριτήριο σε ερώτημα δηλαδή)
Στην 3η photo είναι το σημείο που θέλω να μου εμφανίζονται όλοι.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Συνημμένα Thumbnails
Πρόβλημα με εμφάνιση εγγραφών από διαφορετικούς πίνακες-lista-epafon.jpg   Πρόβλημα με εμφάνιση εγγραφών από διαφορετικούς πίνακες-sxolikes-monades-ekpaideytikoi-me-organikh.jpg   Πρόβλημα με εμφάνιση εγγραφών από διαφορετικούς πίνακες-sxolikes-monades-ekpaideytikoi-poy-yphretoyn.jpg  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-03-18, 17:50
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα
...Θα εμφανίσεις στη δευτερεύουσα όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξάρτητα αν έχουν οργανική, αναπληρωτές, απουσιάζουν λόγω απόσπασης, ... Και σε αυτή τη δευτερεύουσα θα λειτουργεί φίλτρο (εδώ θες vba) που θα εμφανίζει την ομάδα των εκπαιδευτικών που επιθυμεί να δει ο χρήστης. Είναι μια λύση...
Μια ερώτηση έχω : Επειδή είμαι εκπαιδευτικός και στο παρελθόν -πριν το myschool- είχα σχεδιάσει και υποστήριζα το δελτίο κίνησης στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, θέλω λοιπόν να ρωτήσω γιατί κάνεις αυτή τη δουλειά.

περιμένω να σε διαβάσω / Με εκτίμηση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-03-18, 07:49

Προεπιλογή

Καλημέρα και συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω. Ο λόγος που θέλω να φτιάξω μία βάση, είναι για να καλύψω τα κενά του myschool. Όσα δεν μπορώ να κάνω με το myschool θέλω να τα κάνω με την βάση μου. Το myschool είναι εξαιρετικό εργαλείο αλλά τον Σεπτέμβριο ή τον Ιούνιου που θα καίγομαι στα ΠΥΣΠΕ με τοποθετήσεις - διαθέσεις κλπ, δεν με βοηθάει όσο θα ήθελα. Σου στέλνω εικόνα για το τι εννοώ.
Φαντάσου να μπορώ να βγάζω μία σελίδα - έκθεση για κάθε σχολείο με απαιτούμενες ώρες - εκπαιδευτικούς που υπηρετούν - διαθέσιμους εκπαιδευτικούς, ώστε να γίνονται οι τοποθετήσεις σε μία μέρα!
Επίσης θα ήθελα την βάση μου να την χρησιμοποιούν όλοι οι υπάλληλοι του γραφείου, ως επεττηρίδα - ευρετήριο για γρηγορότερα και περισσότερο στοχευμένα αποτελέσματα αναφορικά με σχολεία και εκπαιδευτικούς. Θα χρειάζονται το 1/3 τουλάχιστον του χρόνου για να βρούνε στοιχεία εκπαιδευτικού ή σχολείου απ' ότι στο myschool.
Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια, το ψιλοκατάλαβα για την VBA ή SQL που χρειάζεται αλλά το θέμα είναι πώς;;;
Συνημμένα Thumbnails
Πρόβλημα με εμφάνιση εγγραφών από διαφορετικούς πίνακες-apaitoymenes-ores.jpg  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-03-18, 20:01
Συντονιστής

Προεπιλογή

Καλησπέρα
χμ! Μάλλον είσαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, αφού θεωρείς ότι ο κόσμος μας διακατέχεται από "ψηφιακή" κουλτούρα και θα αγκαλιάσει ό,τι θα σχεδιάσεις... Προσωπικά να σε ευχηθώ να εισπράξεις -εν τέλει- ικανοποίηση.
Αν μπορείς να διαβάζεις κώδικα και να τον προσαρμόσεις στα "του οίκου σου", να φτιάξω μια μικρή εφαρμογή που να φιλτράρει μέσω combox τα στοιχεία της δευτερεύουσας. Δεεν είναι κάτι δύσκολο, εφόσον βέβαια οι πίνακες έχουν την πρέπουσα δομή.

...οπότε τα λέμε / με εκτίμηση Νίκος

Δες το επισυναπτόμενο αρχείο...
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip test.zip (64,3 KB, 30 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 26-03-18 στις 20:32. Αιτία: Προσθήκη δείγματος εφαρμογής
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-03-18, 09:57

Προεπιλογή

Εξαιρετικό και έξυπνο αυτό που έκανες και σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου. Η φιλοσοφία της βάσης μου είναι διαφορετική όμως. Θέλω σε μία δευτερεύουσα φόρμα της κεντρικής φόρμας των σχολείων να μου εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί που θα υπηρετούν με τοποθέτηση ή διάθεση. Επειδή όμως κάποιος μπορεί να υπηρετεί έως και σε 5 σχολεία, στον πίνακα των εκπαιδευτικών έχω τα εξής πεδία: Σχολείο τοποθέτησης - σχολείο διάθεσης - σχολείο 2ης διάθεσης - σχολείο 3ης διάθεσης και σχολείο 4ης διάθεσης. Έτσι θέλω συγκεντρωτικά να μου εμφανίζονται όταν επιλέγω από το σύνθετο πλαίσιο το σχολείο, να μου εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με τοποθέτηση ή διάθεση ή 2η διάθεση ή 3η διάθεση ή 4η διάθεση.
Σχετικά με την ψηφιακή κουλτούρα που αναφέρεις, το γνωρίζω ότι έχεις δίκαιο αλλά πολλές φορές απλά δεν γίνεται αλλιώς. Πάντως αν δουλέψει αυτό και το δούνε θα το αγκαλιάσουν και θα τους λύσει τα χέρια γιατί έχω σκοπό μετά από αυτό να φορτώσω την βάση με αναφορές - ερωτήματα και εκθέσεις ώστε να μπορούν με το πάτημα απλών κουμπιών να εμφανίζουν όσα στοιχεία το επιθυμούν άμεσα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-18, 13:59

Προεπιλογή

Φίλε Meteora, το έφτιαξα με άλλον τρόπο χωρίς vba. Δημιούργησα έναν νέο πίνακα με υπηρετήσεις αντί για πεδία με σύνθετα πλαίσια επιλογής σχολείων συνδέοντας ως τον Αριθμό Μητρώο από τον πίνακα εκπαιδευτικών. Έπειτα τον χρησιμοποίησα σε μία δευτερεύουσα φόρμα, σε καρτέλα της φόρμας των σχολείων και μου έτρεξε!
Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια πάντως.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-18, 18:52
Συντονιστής

Προεπιλογή

Μπράβο στο κουράγιο σου! Το να κάνεις μια εφαρμογή χωρίς vba, δεν είναι εύκολο και -κατά την ταπεινή μου γνώμη- θέλει αρκετή γνώση και εμπειρία...

Καλή συνέχεια Γιάννη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-18, 06:39
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010

Περιοχή: Παλαιό Φάληρο
Προεπιλογή Μία μικρή προσθήκη.

Καλημέρα Γιάννη και Νίκο.
Καταρχήν Ευχαριστώ τον Γιάννη για το θέμα και τον Νίκο για την λύση.
Με αφορμή εσάς και τον απλούστατο κώδικα του Νίκου, απλοποίησα μια
πολύ σύνθετη λύση που είχα εφαρμόσει παλιότερα.
Θέλω όμως να προσθέσω κάτι: έβαλα στον κώδικα του κουμπιού την
φράση cbx_find = "", έτσι λοιπόν καθαρίζει και το combo box, ώστε να ξέρεις ότι
αναιρέθηκε το φίλτρο.
Γιάννη συνέχισε Φίλε μου. Και εγώ έτσι παλεύω σε μια ΔΕΚΟ. Μπορεί να μην νικήσουμε
το τέρας αλλά θα έχουμε βοηθήσει κάμποσους συναδέλφους να κάνουν πιο εύκολα την δουλειά τους.
Νίκο σε παρακολουθώ χρόνια. Σου χρωστώ πολλές λύσεις σε πολλά προβλήματα, όπως
και σε όλη την ομάδα. Συγχαρητήρια πολλά σε όλους.
Εγώ μπορώ να πέσω για ύπνο.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Ερωτήματα ] ερώτημα από δυο διαφορετικούς πίνακες vraxnakisg Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 04-01-16 15:21
[Γενικά] Διπλότυπη εμφάνιση Unicode σε διαφορετικούς χαρακτήρες γραμμάτων alex Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 09-05-14 09:27
[ Εκθέσεις ] Εκτύπωση απο διαφορετικούς πίνακες. dimmag Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 04-06-11 12:18
Μη εμφάνιση αποτελέσματος τύπων σε πίνακες mdragon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 20 29-05-10 10:54
Ένωση εγγραφών από 2 πίνακες σε ένα ερώτημα mdragon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 18-04-10 16:37

Η ώρα είναι 07:30.