Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-03-10, 12:02
Όνομα: Παντελής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή "Conditional Formatting"

Έχω μία συνεχή φόρμα η οποία ονομάζεται frm1. Δύο από τα πεδία που χρησιμοποιούνται στη φόρμα είναι τα lastname και salary. Το lastname είναι textbox και είναι ένα από τα πεδία του πίνακα tbl1 ενώ το salary είναι σύνθετο πλαίσιο, το οποίο είναι το πεδίο από τον πίνακα tbl2. Στον πίνακα tbl1 έχω άλλο ένα πεδίο που ονομάζεται price το οποίο παίρνει δύο τιμές: "ΤΡΙ" και "ΚΑΛ".
Τις τιμές του πίνακα tbl2 στο πεδίο salary τις συμπλήρωσα με τιμές αλφαριθμητικές.
Άρα στο σύνθετο πλαίσιο μου εμφανίζει όλες τις τιμές που συμπλήρωσα. Οι τιμές δεν διασυνδέονται κάπως με κάποιο από τα πεδία του tbl1.

Θέλω για κάθε record της συνεχούς φόρμας, για το εκάστοτε lastname (που προέρχεται από τον πίνακα tbl1) να ελέγχει εάν η τιμή του στο πεδίο price είναι "ΤΡΙ", και αν είναι τότε στην φόρμα frm1, να κοκκινίζει μία συγκεκριμένη τιμή του σύνθετου πλαισίου salary. (για παράδειγμα την τιμή "ΠΛ", διαφορετικά αν είναι "ΚΑΛ" να κοκκινίζει άλλη τιμή πχ "ΚΡ". Ουσιαστικά, όταν θα πατάω το βελακι για να δω τις επιλογές του combobox η αντίστοιχη τιμή (πχ ΚΡ) θα είναι κόκκινη

Η συνάρτηση για να διαβάζει όλα τα records είινα η:
Docmd.GotoRecord, ,acFirst
Do while Me.CurrentRecord -1 < Me.RecordsetClone.RecordCount

kώδικας

do.cmd.GotoRecord, , acNext
Loop
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-10, 19:20

Προεπιλογή

Βρήκα πιο απλό τρόπο. Με τον νέο τρόπο, το πεδίο του πίνακα το έχω σε κάθε εγγραφή της συνεχούς φόρμας.
Ρύθμισα τη συνεχή φόρμα μου ώστε να έχω σε κάθε εγγραφή ένα πεδίο του πίνακα το οποίο είναι τύπου Ναι/Όχι και ονομάζεται tick1 και βάζω το .visible = no για να μην φαίνεται.

Τώρα, όταν το tick1 είναι Αληθές τότε η τιμή πχ ΤΑΜ1 θα είναι με κόκκινα γράμματα, αλλά αν είναι Ψευδές τότε η τιμή πχ ΤΑΜ2 θα είναι με κόκκινα γράμματα.
Πως μπορώ να αναφερθώ σε value του combobox και πως μπορώ να ¨χρωματίσω¨ τα γράμματα του value αυτού υπό κάποια συνθήκη?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-10, 19:37
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Παντελή καλησπέρα!

Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να χρωματίσεις μόνο μια καταχώρηση σε ComboBox
της Access μέσω μορφοποίησης.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ούτε με VBA.

Υπάρχουν βέβαια OCX που υποστηρίζουν τη λειτουργία αυτή αλλά δεν το συνιστώ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μορφοποίηση υπό όρους ("Conditional Formatting") για όλο το ComboBox αλλά όχι για τμήμα του.

Εκτός αυτού, αν το ComboBox βρίσκεται σε συνεχή φόρμα θα πρέπει να είναι δεσμευμένο η να αναφέρεται σε δεσμευμένο πεδίο (νομίζω ότι ήδη το έχεις κάνει).

Εδώ να πούμε ότι η Access, στο θέμα "απόδοση γραφικών" δεν τα πάει και τόσο καλά.

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 24-03-10, 20:30

Προεπιλογή

Θα μπορούσα αντί να "χρωματίσω" τα γράμματα να παίξω με το visibility?
Δηλαδή, ίδια λειτουργία αλλά το αποτέλεσμα είναι να γίνονται visible και Invisible οι αντίστοιχες τιμές του combobox
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-10, 20:34
Το avatar του χρήστη editolis
Super Moderator
Όνομα: Τολης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: ATHENS-GREECE
Προεπιλογή

Φιλε Παντελη υπαρχει καποιος
ιδιαιτερος λογος που πρεπει να
γινει αυτο που ζητας?

Και ειναι απαραιτητο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-10, 20:43

Προεπιλογή

Έχω έναν πίνακα Publisher. Έχει πεδία όπως Name, Lastname, Copies, Ethnikotita κτλ. Έχω βάλει το Name και to Lastname να εμφανίζονται σε μία συνεχή φόρμα. Δίπλα σε αυτά τα πεδία έχω και ένα combobox του οποίου το περιεχόμενο δεν έχει σχέση με τον πίνακα - για παράδειγμα έχει τις τιμές Greek και Other.
Για παράδειγμα, το πεδίο Ethnikotita του πίνακα Publisher παίρνει δύο τιμές για κάθε άτομο: el και eks.
Αρχικά ήθελα, όταν πατάω στο combobox μίας εγγραφής στη συνεχή φόρμα, εάν για το συγκεκριμένο lastname η τιμή του πεδίου Ethnikotita είναι el, τότε η τιμή Greek να είναι κόκκινη. Αλλά αν δεν γίνεται έλεγα μήπως γίνεται να κάνω αόρατη την επιλογή Other ας πούμε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-03-10, 22:26
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους!

Καταρχήν, τα ονόματα των στοιχείων ελέγχου θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες ονοματοθεσίας
αντικειμένων της Access (βλ. http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post2259)

Παντελή, αναφέρομαι στο όνομα "Name"...

Δεν γίνεται να κρύψεις την επιλογή σε Combobox σε Συνεχείς φόρμες.

Θα πρέπει να επιλέξεις διαφορετική προσεγγιση για την επίλυση του προβλήματος σου.

Αν μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες ή επισυνάψεις ένα παράδειγμα, θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε παραπέρα.

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 24-03-10, 22:56

Προεπιλογή

Το συνημμένο είναι ένα λυμένο παράδειγμα από άλλο θέμα του forum.
Σε αυτό το παράδειγμα, πρόσθεσα στον πίνακα ΕΡΓΖΟΜΕΝΟΣ ένα πεδίο που λέγεται Παντρεμένος και είναι τύπου Ναι/Όχι.
Αυτό που ήθελα είναι στη συνεχή φόρμα ΣΕΝΤΟΝΙ να μπορώ να δείξω στον χρήστη ότι ο τάδε είναι παντρεμένος για παράδειγμα - χωρίς να εμφανίζω στην συνεχή φόρμα το πεδίο αυτό.
Η σκέψη ήταν να κοκκινίζω μία επιλογή του combobox που θα αντιστοιχούσε στο ότι ήταν Παντρεμένος για παράδειγμα ή να μην εμφανίζεται το Παντρεμένος ως επιλογή στο combobox αλλά απ'ότι με ενημερώσατε πριν λίγο δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
Θα προσπαθήσω να σκεφτώ κάτι άλλο ως προσέγγιση και αν παρουσιάσω πρόβλημα θα σας ενημερώσω!
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Δοκιμαστικό.zip (465,2 KB, 30 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γράφημα] Εμανίζει "$" αντί "€" gfevran Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 24-08-14 12:43
Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα antonib Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 24-09-12 21:58
[ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" PanosPan Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 12-10-10 16:33
[ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα prokopino Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 25-06-10 17:24

Η ώρα είναι 08:09.