Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Διαγραφή πρώτης σειράς σε αρχείο txt
Καλησπέρα στο φόρουμ. θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Θέλω από ένα αρχείο Pel.txt να διαγράψω την πρώτη γραμμή. Βρήκα κώδικα που το κάνει, αλλά στο δικό μου αρχείο ΔΕΝ δουλεύει. Μου παρουσιάζει πρόβλημα, χωρίς να εμφανίζει κάποιο μήνυμα. Ο κώδικας είναι ο παρακάτω: Option Compare Database Option Explicit Dim MsgDel As Boolean Public Function DeleteLine(fName As String, LineNumber As Integer) As Boolean 'Δημιουργία 17/03/2018 και ώρα 16:37 'Σβήνω την πρώτη γραμμή στο αρχείο *.txt Dim oFSO As New FileSystemObject Dim oFSTR As Scripting.TextStream Dim ret As Long Dim lCtr As Long Dim sTemp As String, sLine As String Dim bLineFound As Boolean Dim delLinestr As String On Error GoTo ErrorHandler If oFSO.FileExists(fName) Then Set oFSTR = oFSO.OpenTextFile(fName) lCtr = 1 Do While Not oFSTR.AtEndOfStream sLine = oFSTR.ReadLine If lCtr <> LineNumber Then sTemp = sTemp & sLine & vbCrLf Else delLinestr = sLine bLineFound = True End If lCtr = lCtr + 1 Loop oFSTR.Close Set oFSTR = oFSO.CreateTextFile(fName, True) oFSTR.Write sTemp DeleteLine = bLineFound If bLineFound = True Then MsgBox "Η επικεφαλίδα που ήταν στην 1η Γραμμή Διαγράφηκε!!!", vbInformation Else MsgBox "Δεν βρέθηκε 1η Γραμμή στο Αρχείο!!!", vbInformation End If Else MsgBox "Δεν Βρέθηκε το Αρχείο!!!!", vbCritical End If ErrorHandler: On Error Resume Next oFSTR.Close Set oFSTR = Nothing Set oFSO = Nothing End Function Private Sub btn_DeleteFirstLine_Click() On Error GoTo Err_btn_DeleteFirstLine_Click MsgDel = DeleteLine("c:\Pel.txt", 1) Exit_btn_DeleteFirstLine_Click: Exit Sub Err_btn_DeleteFirstLine_Click: MsgBox Err.Description Resume Exit_btn_DeleteFirstLine_Click End Sub Εκτέλεσα βηματικό έλεγχο και είδα ότι χτυπάει ο κώδικας στο σημείο που του έχω βάλει κόκκινο. Ωστόσο θέλω να σβήσω την πρώτη γραμμή ανεξαρτήτως τη δεδομένα έχει, οπότε ΑΝ υπάρχει ευκολότερος τρόπος, δεν υπάρχει θέμα....Εγώ ψάχνοντας στο φόρουμ βρήκα τον παραπάνω κώδικα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και ο σωστότερος. Σας Ευχαριστώ, Φιλικά Αναστάσιος |
| |||
| |||
Δες αν έχεις ενεργοποιημένο το microsoft scripting runtime στα references
|
| |||
| |||
Καλησπέρα, Το έχω ενεργοποιημένο το microsoft scripting runtime στα references. Αν μέσα στο αρχείο σβήσω τα δεδομένα και βάλω κάποιες γραμμές, δουλεύει μια χαρά..... Στο δικό μου αρχείο δεν δουλέυει, και όσο να το έψαξα, , δεν βρήκα λύση. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα. Δεν νομίζω να μπορούμε να διαγράψουμε άμεσα μια γραμμή ενός κειμένου txt, διότι απλά η γραμμή που θα αφαιρεθεί δεν μπορεί να καλυφτεί το κενό της... Οπότε η λύση που σε προτείνω είναι εξής : Έστω ότι θες από το αρχείο test1.txt να αφαιρέσεις την 1η γραμμή. Έχεις ένα νέο αρχείο test2.txt άδειο και γράφεις σε αυτό όλες τις γραμμές του test1.txt, εκτός από την πρώτη. Δες την ιδέα μου και δώσε τη συνέχεια που σε ταιριάζει. Καλό απόγευμα/ Νίκος Υστερολόγιο : Δοκίμασε σε φάκελο του C:, διότι τα windows μπορεί να σε μπλέξουν με "δικαιώματα" |
| |||
| |||
Καλησπέρα, Μόλις τώρα μπήκα και είδα τα μνμ μου, γιατί λόγω ότι γέμισα τους θαλάμους με παγωτάκια, εδώ και μια εβδομάδα, δεν έχω καθήσει γραφείο. Ευχαριστώ Νίκο για την απάντηση σου. ΜΟΛΙΣ μπορέσω να συνεχίσω την εργασία μου στο γραφείο, θα δομικάσω την λύση που προτήνεις, και θα σε ενημερώσω. Φιλικά Αναστάσιος. |
| |||
| |||
Καλησπέρα και χρόνια πολλά με υγεία στο φόρουμ. Νίκο είδα την λύση που μου πρότεινες, αλλά δεν μου δουλεύει...... Ενώ κάνει την διαδικασία κανονικά, στο αρχείο προορισμού, μου βγάζει ιερογλυφικά. θέλω να σβήσω την πρώτη γραμμή από το αρχείο PELAT_A.ASC, την πρώτη γραμμή.΄ Στο αρχείο PELAT.ASC, είναι ιερογλυφικά. Φταίει η κατάληξη του αρχείου που είναι asc; Φιλικά Αναστάσιος |
| ||||
| ||||
Καλημέρα, Για τα αρχεία *.txt εργάστηκα, αυτά τα *.asc δεν έχω ιδέα τι είναι. Μπορείς να "μετατρέψεις" τα asc σε txt ; Αν όχι, ανέβασε ένα δείγμα αρχείου asc και είτε εγώ είτε κάποιος μέλος βρει χρόνο να ασχοληθεί. Καλές γιορτές / Νίκος |
| |||
| |||
Καλησπέρα και χρόνια πολλά με υγεία. Ανεβάζω το αρχείο που πρέπει να διαγραφεί η πρώτη γραμμή. Είναι με το Format .asc Φιλικά Αναστάσιος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαγραφή δεδομένων | anestaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-12-15 21:43 |
Διαγραφή αρχείου exe | anestaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-15 21:05 |
Ορισμός πρώτης μέρας της εβδομάδας σε γράφημα | Λάμπρος Τ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 31-10-13 19:00 |
Διαγραφή διπλοεγγραφών | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 21-07-12 08:03 |
[Γενικά] Ορισμός σειράς Tab | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 21-05-12 10:46 |
Η ώρα είναι 20:24.