Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δημιουργία Δυναμικού Ερωτήματος
Καλησπέρα, Σας επισυνάπτω ένα δείγμα βάσης δεδομένων. Με βάση τον πίνακα Μουσικές Κατηγορίες δημιούργησα τη ΦόρμαΜουσικώνΚατηγοριών. Στη συνέχεια δημιούργησα το ΕρώτημαΑναζήτησηςΣεΦόρμα ώστε επιλέγοντας από τη λίστα της φόρμας την κατηγορία μουσικής και τρέχοντας το ερώτημα να μου δίνει όλες τις σχετικές εγγραφές της ΒΔ δηλαδή του πίνακα Ηχογραφήσεις. Όμως δεν λειτουργεί. Τί κάνω λάθος; Ευχαριστώ προκαταβολικά |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους Μπάμπη στο ερώτημα ΕρώτημαΑναζητησηςΣεΦόρμα σε προβολή σχεδίασης SQL, αντέγραψε το παρακάτω: Κώδικας: SELECT Ηχογραφήσεις.* FROM [Μουσικές κατηγορίες] RIGHT JOIN Ηχογραφήσεις ON [Μουσικές κατηγορίες].ΚωδΜουσικήςΚατηγορίας = Ηχογραφήσεις.ΚωδΜουσικήςΚατηγορίας WHERE (((Ηχογραφήσεις.ΚωδΜουσικήςΚατηγορίας)= [Φόρμες]![ΦόρμαΜουσικώνΚαατηγοριών]![Μουσική Κατηγορία])); Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nasos23 : 03-12-17 στις 06:08. |
| |||
| |||
Νάσο κόπηκε η απάντησή σου πριν ολοκληρωθεί. Ευχαριστώ και αναμένω |
| |||
| |||
Παράθεση:
και αποστολή του μηνύματος φαίνονται όλα καλά. |
| |||
| |||
Περιορισμός σε συγκεκριμένα πεδία δυναμικού ερωτήματος
Αγαπητέ Νάσο, Σε θαυμάζω για την ευκολία εύρεσης λύσης στα προβλήματα που ανεβαίνουν στο Forum. Η λύση που μου πρότεινες δουλεύει μια χαρά. Το θέμα μου είναι ότι στο αποτέλεσμα δηλαδή από τον Πίνακα "Ηχογραφήσεις" θέλω να εμφανίζονται μόνο τα παρακάτω πεδία: Κωδ. συλλογής, Τίτλος συλλογής, Κωδ. καλλιτέχνη και Κωδ. κατηγορίας. Τί τροποποίηση πρέπει να κάνω στη λύση που μου πρότεινες; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Φαντάζομαι ότι είναι εύκολο για σένα αλλά για μένα που δεν γνωρίζω SQL είναι αδύνατο Φιλικά, Μπάμπης |
| |||
| |||
Παράθεση:
Μπάμπη σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά κάθε άλλο παρά γνώστης της SQL είμαι. Στο θέμα μας τώρα Σε κάθε ερώτημα υπάρχουν δύο μορφές σχεδίασης η "κλασική" μορφή σχεδίασης και η μορφή σχεδίασης SQL δεξί κλικ στο ερώτημα ->προβολή σχεδίασης Εκεί βλέπουμε τους δύο πίνακες που αντλεί στοιχεία το ερώτημα. Εάν κάνεις δεξί κλικ στο κενό δίπλα από τους πίνακες το πρώτο που θα δείς είναι προβολή SQL Επίσης στην κορδέλα πάνω αριστερά προβολή στο πτυσσόμενο έχει 3 επιλογές 1.φύλλο δεδομένων 2.SQL 3.προβολή σχεδίασης Σε προβολή σχεδίασης επιλέγεις τα πεδία που θές αν πατήσεις προβολή SQL για την περίπτωσή μας θα δεις το παρακάτω Κώδικας: SELECT Ηχογραφήσεις.[Κωδ συλλογής], Ηχογραφήσεις.ΚωδΚαλλιτέχνη, Ηχογραφήσεις.ΤίτλοςΗχογράφησης, [Μουσικές κατηγορίες].ΚωδΜουσικήςΚατηγορίας FROM [Μουσικές κατηγορίες] RIGHT JOIN Ηχογραφήσεις ON [Μουσικές κατηγορίες].ΚωδΜουσικήςΚατηγορίας = Ηχογραφήσεις.ΚωδΜουσικήςΚατηγορίας WHERE (((Ηχογραφήσεις.ΚωδΜουσικήςΚατηγορίας)=[Φόρμες]![ΦόρμαΜουσικώνΚαατηγοριών]![Μουσική Κατηγορία])); |
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία ερωτήματος | ΜΑΝΟ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 22-01-17 23:29 |
[ Ερωτήματα ] Δημιουργία Ερωτήματος μέσω VBA | noname | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 18-09-15 20:23 |
[ Ερωτήματα ] Δημιουργία ερωτήματος ενημέρωσης | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 01-09-13 13:02 |
Βοήθεια για δημιουργία ερωτήματος ή έκθεσης | nasos23 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 29-01-11 11:54 |
Η ώρα είναι 09:26.