Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Ποιά Άτομα έχουν πάρει άδεια π.χ τον Νοέμβριο ή ακόμη για κάποιο διάστημα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-11-17, 20:43
Όνομα: ΓΙΑΝΝΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Ποιά Άτομα έχουν πάρει άδεια π.χ τον Νοέμβριο ή ακόμη για κάποιο διάστημα

Παρακαλώ πολύ μπορεί κάποιος να μου γράψει ένα κώδικα για αναζήτηση - φιλτράρισμα για τον Μήνα & για ημερομηνία από-έως στο συνημμένο πρόγραμμα.

πχ.άδειες Παπαδάκης

30/10/17 έως 03/11/17
05/11/17 έως 05/11/17
29/11/17 έως 04/12/17

Όταν κάνω στην έκθεση rptAbsenses δεξί κλίκ στο StartDate(Ημ. από) είτε EndDate(Ημ.έως) δεν έχει την μια απο τις ημερομηνίες
Αν πχ. κάνω φιλτράρισμα για ολόκληρο τον Μήνα να μου δείξει και τις τρεις ημερομηνίες
ή από 2/11/17 εως 30/11/17 να μου δείξει πάλι και τις τρεις ημερομηνίες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip AccAbsences_Updated(1).zip (82,5 KB, 19 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannis : 12-11-17 στις 22:12.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-11-17, 21:14
Όνομα: ΝΑΣΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2016

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους
Γιάννη με το παρακάτω ερώτημα επιλέγουμε τις άδειες για χρονικό διάστημα μηνός...

SELECT tblStaff.ID, tblStaff.StuffID, tblStaff.SFname, tblStaff.SName, tbAbsences.AbcenceType, tbAbsences.StartDate, tbAbsences.EndDate, tbAbsences.AbsenceDays
FROM tblStaff INNER JOIN tbAbsences ON tblStaff.ID = tbAbsences.ParenID
WHERE (((Format([StartDate],"yyyy/mm"))=[Δώσε ημερομηνία σε μορφή:εεεε/μμ])) OR (((Format([EndDate],"yyyy/mm"))=[Δώσε ημερομηνία σε μορφή:εεεε/μμ]));
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-17, 20:43

Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους.

Φίλε Νάσο
Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου πλην όμως επειδή είμαι άσχετος δεν ξέρω που να εντάξω όλα όσα μου γράφεις, θα σου ήμουν υπόχρεος εάν με κατατόπιζες σχετικά, μερικές απόπειρες που έκανα δεν μου βγήκαν.
Αναμένω τα φώτα σου. Σ’ ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-17, 21:22
Όνομα: Γιώργος
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

1) Γιάννη, δεν μπορεί να έχουμε κάποια καταχώρηση άδειας στον πίνακα tbAbsences, χωρίς να αναγράφεται το ID του ατόμου στο οποίο αναφέρεται η άδεια και χωρίς να αναγράφονται τα στοιχεία της άδειας.

Στο συνημμένο άλλαξα λίγο τη σχεδίαση, ώστε να περιορίζονται τα παραπάνω προβλήματα.

2) Σχετικά με την εφαρμογή φίλτρου στην έκθεση, όταν είναι σε προβολή Report, δες τα βήματα στη συνημμένη εικόνα.

3) Για τη διευκόλυνση της εφαρμογής φίλτρου, κατά το άνοιγμα της έκθεσης, πρόσθεσα στο πάνω μέρος της κύριας φόρμας κατάλληλα στοιχεία ελέγχου για τον ορισμό του μήνα ή του χρονικού διαστήματος.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση θα εμφανιστούν, όχι μόνο οι άδειες που άρχισαν μέσα στο διάστημα που μας ενδιαφέρει, αλλά και αυτές που άρχισαν νωρίτερα, αλλά συνεχίστηκαν και στο συγκεκριμένο διάστημα.
Συνημμένα Thumbnails
Ποιά Άτομα έχουν πάρει άδεια π.χ τον Νοέμβριο ή ακόμη για κάποιο διάστημα-filterdates.png  
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb AccAbsences_Updated2.mdb (960,0 KB, 23 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-17, 00:00

Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλη,
Φίλε Γιώργο σ’ ευχαριστώ για την βοήθειά σου ίσως δεν έγινα κατανοητός ή κάτι δεν κατάλαβα εγώ. Έχουμε τα παρακάτω δεδομένα. εικ. 1.

Και έχω πετύχει το εξής: Στα Ερωτήματα και στο QryAdsenses έχω γράψει μια έκφραση και όταν αναζητάω μια συγκεκριμένη ημερομηνία έχω το αποτέλεσμα που θέλω. Π.χ. ζητάω να μου εμφανίσει ποια άτομα έχουν πάρει άδεια στις 5/11/17 εικ. 2.

. Π.χ. ζητάω να μου εμφανίσει ποια άτομα έχουν πάρει άδεια στις 5/11/17. Διπλοπατάω στο ερώτημα και μου ζητάει την ημερομηνία εικ. 3

Αποτέλεσμα εικ. 4
Αν αυτό είχε γίνει με τα φίλτρα κάνοντας (δεξί κλίκ) είτε στο StatDate είτε στο EndDate δεν θα μου έδινε τον Παπαδόπουλο. Το πρόβλημα υπάρχει όταν έχω μια ή περισσότερες άδειες για ένα διάστημα π.χ. στον Παπαδόπουλο 30/10/2017 έως 7/11/2017 δεν υπάρχει 5/11/2017 βρίσκεται μέσα στο διάστημα.
Αυτό θέλω να κάνω για οποιοδήποτε Μήνα - Μεταξύ π.χ. 1/11/17 – 7/11/17.
Δηλαδή θέλω να βρίσκω για κάποια (Ημερομηνία – Μήνα – Μεταξύ)
Το ιδανικό θα ήταν να γίνει αυτό σε ένα Νέο Παράθυρο. Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα.
Συνημμένα Thumbnails
Ποιά Άτομα έχουν πάρει άδεια π.χ τον Νοέμβριο ή ακόμη για κάποιο διάστημα-1.jpg   Ποιά Άτομα έχουν πάρει άδεια π.χ τον Νοέμβριο ή ακόμη για κάποιο διάστημα-2.jpg   Ποιά Άτομα έχουν πάρει άδεια π.χ τον Νοέμβριο ή ακόμη για κάποιο διάστημα-3.png   Ποιά Άτομα έχουν πάρει άδεια π.χ τον Νοέμβριο ή ακόμη για κάποιο διάστημα-4.jpg  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-11-17, 20:43

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Γιάννη δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις.

Στο πρώτο μήνυμά σου αναφέρεσαι σε φίλτρο που θα εφαρμοστεί στην έκθεση, ενώ στο τελευταίο σε φίλτρο που προσπαθείς να δημιουργήσεις σε ερώτημα.

Στη συνημμένη εικόνα εξηγώ πως θα φιλτράρεις την έκθεση για να πάρεις τις άδειες ενός ατόμου, που κάποια(ες) μέρα τους βρίσκεται σε καθορισμένο μηνιαίο διάστημα ή οποιοδήποτε άλλο καθορίσεις.

Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Ίσως κάποιο άλλο μέλος ....
Συνημμένα Thumbnails
Ποιά Άτομα έχουν πάρει άδεια π.χ τον Νοέμβριο ή ακόμη για κάποιο διάστημα-absences.png  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-17, 20:01

Προεπιλογή

Καλησπέρα,

Φίλε Γιώργο, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν αυτό που θέλω, αυτό που έχεις κάνει για ένα άτομο θέλω να παραμείνει ως έχει.

Το ίδιο θέλω να γίνεται και για όλους (τους πάντες) όσους έχουν πάρει άδεια πάνω στον Μήνα ή για ένα διάστημα. Αυτό προσπαθούσα να κάνω στο Ερώτημα!!! Μπόρεσα να το κάνω για οποιοδήποτε άτομο και για μια συγκεκριμένη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους, αλά όχι για κάποιο Μήνα ή για κάποιο διάστημα.

Εσύ βέβαια το έχεις κάνει επαγγελματικά για ένα άτομο, αν μπορέσεις να το κάνεις και για όλους (π.χ. σε λίστα Για τον Γιώργο, Νίκο, Γιάννη, Κώστα, κλπ.) για κάποιο Μήνα ή για κάποιο διάστημα θα μου λύσεις τα χέρια.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός γιατί πραγματικά πριν δεν σου έδωσα να καταλάβεις τι ακριβώς ήθελα.

Ευχαριστώ για την προσπάθεια και τον χρόνο που αφιερώνεις προκειμένου να με βοηθήσεις .

Τις θερμές μου ευχές σε ότι κάνεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-17, 21:05

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Γιάννη, στην κύρια φόρμα, στα κριτήρια φιλτραρίσματος της έκθεσης, πρόσθεσα και την επιλογή «Ενός» ή «Όλων».

1) Αν επιλέξεις «Ενός» θα εμφανιστούν οι άδειες ενός ατόμου, που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μηνιαίο ή ότι οριστεί).

Για το άνοιγμα της έκθεσης θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί, που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο άτομο.

2) Αν επιλέξεις «Όλων» θα εμφανιστούν οι άδειες όλων των ατόμων, που ικανοποιούν τα κριτήρια.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb AccAbsences_Updated3.mdb (960,0 KB, 36 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-17, 22:53

Προεπιλογή

Γιώργο, επανέρχομαι για μια διόρθωση αν είναι δυνατόν.

Επειδή διαπίστωσα ότι ο Μήνας με περιορίζει καλύτερα να τον αφαιρέσεις έτσι ώστε να ζητάω το διάστημα είτε για (έναν) είτε για (όλους) έτσι θα μπορώ π.χ. να ζητήσω όποιο διάστημα θελήσω Τρέχουσα Ημέρα, Μήνα, Δίμηνο, τρίμηνο, κλπ.

Πίστευα ότι ο Μήνας θα λειτουργούσε ανεξάρτητα εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά.

Χαιρετώ και καλό βράδυ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-17, 23:44

Προεπιλογή

Όπως εξήγησα, αν ακυρώσουμε την επιλογή μήνας (ο σχετικός κυκλίσκος να είναι άσπρος), μπορούμε από κάτω να βάλουμε οποιοδήποτε διάστημα θέλουμε.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[VBA] Αντιγραφή δεδομένων σε άλλο φύλλο, από γραμμές που δεν έχουν errors sakis297 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 19-09-15 13:54
Αναδυόμενο πλαίσιο μηνύματος μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 08-12-14 18:51
[Συναρτήσεις] Λίγη ακόμη βοήθεια anestaki Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 25-09-12 10:39
[ Φόρμες ] Μορφοποίηση πεδίων που έχουν ίδια τιμή. dimitris p Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 22-05-12 18:01
Χρονικό διάστημα στην επικεφαλίδα της έκθεσης PanosPan Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 23 10-05-10 14:50

Η ώρα είναι 06:44.