Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Νέος πινακας απο υπάρχουσα φόρμα
Είμαι καινούριος στην access και ια ήθελα να ρωτήσω αν από μία υπάρχον φόρμα στην οποία θα περάσω δεδομένα μπορώ να τα αποθηκεύσω σε έναν καινούριο πίνακα με το πάτημα ενος κουμπιού απο την φόρμα...Αν γίνεται και πως γίνεται..;
|
| |||
| |||
Καλημέρα Πέτρο και καλώς ήρθες στο Forum μας, Σε μία φόρμα ορίζουμε ουσιαστικά τον πίνακα που θα αποθηκεύονται τα δεδομένα από τις καταχωρήσεις μας στην Φόρμα. Η παραπάνω διαδικασία γίνεται άμεσα εφόσον επιλέξουμε το Record Source της φόρμας τον πίνακα ή ακόμα και το ερώτημα που θέλουμε. Εάν για οποιοδήποτε λόγο θέλουμε οι εγγραφές να αποθηκεύονται και σε δεύτερο πίνακα η διαδικασία γίνεται με SQL Strings δηλαδή INSERT INTO, εντολή που θα ενεργοποιείται με την ενημέρωση της εγγραφής (After Update της Φόρμας). Γενικώς θα ήθελα να μας αναφέρεις τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις στην εφαρμογή σου δηλαδή ένα πλάνο τι κάνει η εφαρμογή, ώστε να σου δοθούν οι σχετικές οδηγίες. |
| |||
| |||
Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω φτιάξει έναν πίνακα με το προσωπικό μιας εταιρείας και την εργασία που κάνει ο καθένας ανά ημέρα .Στο περίπου όπως είναι στον παρακάτω πίνακα(παράδειγμα): Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΩΡΑΡΙΟ 1 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ 07:00-15:00 2 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ 07:00-15:00 3 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ 15:00-23:00 4 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ 07:00-15:00 5 ΠΟΤΣΙΚΑΣ ΦΥΛΑΚΑΣ 23:00-07:00 6 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΟΔΟΣ 07:00-15:00 Έχω δημιουργήσει μία φόρμα στην οποία υπάρχουν οι παραπάνω τιμές σαν προεπιλεγμένες με δυνατότητα επιλογής σε κάθε πεδίο. Αυτή είναι η συνολική εργασία μίας ημέρας από το προσωπικό. Θέλω στην υπάρχον φόρμα ,αν γίνεται, να δημιουργήσω ένα κουμπί με το οποίο ο χρήστης θα αποθηκεύει τις καινούριες τιμές που θα καταχωρήσει σε έναν καινούριο πίνακα.(δηλαδή να δημιουργείται ο πίνακας εργασίας της επόμενης ημέρας από τον φόρμα.) |
| |||
| |||
Καλησπέρα, Όπως ανέφερα και παρακάτω στο AfterUpdate της φόρμας θα δημιουργείται η εντολή SQL "INSERT INTO". Όμως ωστόσο μια λύση είναι να το κάνεις με ερώτημα προσθήκης και να το καλείς με μακροεντολή αν δεν είσαι εξοικιωμένος με εντολές SQL απευθείας. |
| |||
| |||
Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ, αλλά επειδή είμαι εντελώς αρχάριος θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι ακριβώς θα πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ Πέτρος |
| ||||
| ||||
Καλημέρα... Ρίξε μια ματιά στο θέμα 'Σύνδεση φόρμας με υποφόρμα' που εμφανίζεται στις 6/1/10. Έχει αρκετό υλικό! Τρία (3) σύνθετα πλαίσια σε μια φόρμα δηλ. ότι ζητάς... Μελέτησε την εφαρμογή - διότι περί αυτού πρόκειται - και αν δεν βρείς άκρη εδώ είμαστε... Φιλικά / Νίκος Δ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 04-03-10 στις 23:53. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πίνακας σε υποφόρμα | nafnaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-10-12 21:36 |
[ Φόρμες ] Έλεγχος για ήδη υπάρχουσα εγγραφή | dimitris p | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 10-07-12 15:08 |
Άνοιγμα μιας άλλης υπάρχουσας βάσης και μεταφορά κάποιων δεδομένων από την υπάρχουσα | migimis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-01-12 10:45 |
[ Εκθέσεις ] Στατιστικός Πίνακας | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 21-11-11 22:48 |
Η ώρα είναι 19:57.