Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Ενημέρωση αριθμού εβδομάδας σε πίνακα με ημερομηνίες

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-06-17, 00:39
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Ενημέρωση αριθμού εβδομάδας σε πίνακα με ημερομηνίες

Καλησπέρα φίλοι μου,

Άλλη μια σπαζοκεφαλιά για εμένα τον αρχάριο που θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος απο τους φίλους.

Έχω δημιουργήσει (με χίλια ζόρια) ένα πίνακα ο οποίος έχει μέσα τις ημερομηνίες απο 1/1/1900 μέχρι και την 31/5/2079 (πρώτα να ζησουμε φυσικά ώς εκεί ). Στον πίνακα αυτό κατάφερα τον διαχωρισμό των ημερομηνιών ώς ακολούθως:

1. Ημερομηνία (1/1/1900)
2 Μήνας (1 -2.....12)
3. Έτος (1900 -- - -- 2079)
4. Ημέρα (Δευτέρα - Κυριακή)

Αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι να βάλω τον αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε ημερομηνία της εβδομάδας.. ¨Εχω δοκιμάσει διάφορα ερωτήματα χωρίς αποτέλεσμα. Παραθέτω την βάση (απο το έτος 2000 και μέχρι 2049 όμως διότι δεν μπορούσα να την ανεβάσω ολόκληρη λόγο μεγέθους και του περιορισμού που υπάρχει για αρχεία μέχρι 552K) έτσι ώστε κάποιος να προσπαθησει με ερώτημα ή Vba να γεμίσουμε αυτές τις εγραφές (65530) με τον αριθμό της εβδομάδας που αντιστοιχεί στο συγκεκριμμένο έτος)

Κάθε βοήθεια εκτιμητέα και ευχαριστώ εκ προτέρων
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Calendar.zip (198,6 KB, 8 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιώργοςΚ : 22-06-17 στις 00:52.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-17, 12:52
Super Moderator
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Προεπιλογή

Γεια σου Γιώργο,

Λόγο του ότι δεν κατάλαβα (ζητώ συγνώμη) το τι θέλεις να κάνεις ακριβώς και που, δες το συνημμένο και πες μου αν βοηθάει αυτό. Άνοιξε την φόρμα επέλεξε ημερομηνία και πάτα enter.

Δεν βρίσκω το λόγο που πρέπει να κρατάς τέτοια δεδομένα σε πίνακα, αυτό το λέω χωρίς να γνωρίζω την χρησιμότητα που ενδεχόμενος να έχουν για την εφαρμογή σου.

Ευχαριστώ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Calendar.zip (186,1 KB, 15 εμφανίσεις)
Παλιά 22-06-17, 14:14
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Γεία σου Γιώργο,

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να κρατούνται τέτοια δεδομένα στην βάση δεδομένων εφόσον μπορούν να εξαχθούν απο ερώτημα. Το γνωρίζω Γιώργο μου, όμως:

Αυτό όλο το ζήτμα αφορά την προσπάθεια μου (πειράματα δηλαδή) για να καταφέρω να δημιουργήσω μια φόρμα που θα έχει την μορφή του Outlook Calendar έτσι ώστε να με κάποιο τρόπο να συνδέσω τον πίνακα των ρανετβού της βάσης με αυτό. Αυτό είναι όλο το θέμα και έτσι μπήκα στην διαδικασία να δώ εάν και κατά πόσο (με τις δικές μου γνώσεις και δυνατότητες) θα μπορούσα να έφτιαχνα μια φόρμα που να έχει αυτή την μορφή.

Σε ευχριστώ πάντως για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη σου. Το άλλο θέμα ακόμη δεν το έχω αγγίξει φίλε μου. Θα τα πούμε.

Παρεπιπτώντως το παράδειγμα σου με βοηθά πάρα πολύ
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Πίνακες ] Ενημέρωση ορισμένων στηλών (βάρδιες) ενός πίνακα από άλλο (με ημερομηνίες από/έως) jim67 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 09-01-16 21:15
Ορισμός πρώτης μέρας της εβδομάδας σε γράφημα Λάμπρος Τ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 31-10-13 19:00
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα stathas Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 23-05-10 11:36
[ Πίνακες ] Ορισμός τυχαίου αριθμού σε πεδίο πίνακα dimitris p Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 26 24-03-10 15:51

Η ώρα είναι 10:22.