Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Έντονα γράμματα
Φίλοι του φόρουμ καλησπέρα. Φτιάχνω ένα πρόγραμμα στην access που παίρνει στοιχεία από excel και έχω φτιάξει μια έκθεση και μέσα σε πλαίσιο κειμένου έχω γράψει το εξής κείμενο : = " Σας στέλνουμε ......... με όνομα " & [ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ] & " ........." & [ΕΠΩΝΥΜΟ] κλπ και θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποιο τρικ ώστε το [ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ] και το [ΕΠΩΝΥΜΟ] να τα γράφονται με έντονη γραφή;;; Ελπίζω να σας έδ ωσα να καταλάβαιτε (ΣΗΜ εδ ώ και ένα μήνα όταν γράφω ένα κείμενο όπως αυτό μου αφήνει ορισμένα κενά μεταξύ των γραμμάτων όπως παραπάνω γιατί το κάνει αυτό;; έχω παρατηρήσει ότι το κάνει σε ορισμένες λέξεις όπως εδ ώ , έδ ωσα όπου υπάρχει το δ Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρήστο: 1) Μορφοποίησε το πεδίο κειμένου ως Rich Text: Φύλλο ιδιοτήτων > Καρτέλα Data > Text Format> Rich Text 2) Χρησιμοποίησε τον τύπο: ="<div>Σας στέλνουμε ... με όνομα <b>" & [ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ] & "</b> ...... <b>" & [ΕΠΩΝΥΜΟ] & "</b></div>" |
| |||
| |||
Φίλοι του φόρουμ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σαν σήμερα ελευθερωθήκαμε, αλλά με σας βοηθούς, μας ελευθερώνετε τα χέρια κάθε φορά που σας ζητάμε βοήθεια και εσείς απλόχερα μας την δίνετε, έτσι και ο Γιώργος για άλλη μια φορά με βοήθησε όσο δεν μπορεί να φανταστεί και να σκεφτείς Γιώργο στην εργασία μου έχουμε ένα πρόγραμμα που το έχει φτιάξει προγραμματιστής και όταν του είπα να κάνει έντονα μερικά στοιχεία μου είπε ότι δεν ΓΙΝΕΤΑΙ.......... Λοιπόν στο θέμα μου. Έκανα το τέστ με το κείμενο που μου έστειλες και δουλεύει μια χαρά, αλλά επειδή εγώ θέλω να το χρησιμοποιήσω σε πολύ μεγαλύτερο κείμενο θα ήθελα να μου πεις που μπαίνουν τα "<div>, <b>, </b>, "</b></div>" ή θέλεις να σου γράψω το κείμενο και να μου το φτιάξεις εσύ, αλλά καλό θα ήταν να μάθω που μπαίνουν τα παραπάνω για το μέλλον. Περιμένω αγωνία την απάντησή σου Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. |
| |||
| |||
Οι σημάνσεις "<div>, <b>, </b>, "</b></div>", όπως και οι παρενθέσεις, αποτελούν ζευγάρια. 1) Μία ενότητα κειμένου θα πρέπει να αρχίζει με <div> (αριστερή παρένθεση) και να τελειώνει σε </div > (αντίστοιχη δεξιά παρένθεση). 2) Μέσα στην ενότητα, ένα τμήμα κειμένου έντονης γραφής πρέπει να αρχίζει με <b> (αριστερή παρένθεση) και να τελειώνει με </b> (αντίστοιχη δεξιά παρένθεση). Για παράδειγμα, αν ενώνοντας ( πχ με τον τελεστή &) διάφορα τμήματα κειμένου, καταλήξουμε στο κείμενο: =”<div>κανονικό κείμενο <b>έντονο κείμενο</b> κανονικό κείμενο <b> έντονο κείμενο </b></div>” Το κείμενο ανάμεσα στις σημάνσεις <b> και </b> θα είναι έντονο. |
| |||
| |||
Φίλοι του Φόρουμ Καλησπέρα Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου, που πραγματικά έδωσε άλλη μορφή στο κείμενο. Θέλω ακόμα μία άλλη βοήθεια. Όπως σου έγραψα τα στοιχεία τα παίρνω από Excel και στην έκθεση έχω ημερομηνία και ώρα την ημερομηνία την δείχνει ως 14/12/2017 ενώ θέλω να την βλέπω πλήρη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2017 και την ώρα την δείχνει ως 09:00:00 ενώ θέλω να φαίνεται ως 09:00 π.μ. Προσπάθησα και στο Excel και στις ιδιότητες του ερωτήματος να τις αλλάξω αλλά δεν κατάφερα τίποτα που κάνω το λάθος και τι πρέπει να κάνω ;;;; ΣΗΜ : Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω μπορώ να κάνω έντονα κάποια λέξη μέσα στο πλαίσιο κειμένου η οποία δεν υπάγετε σε κάποια στήλη του Excel για να την βάλω σε [ ] π.χ <b>" & [ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ] & "</b> Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xristos : 26-03-17 στις 19:04. |
| |||
| |||
Καλημέρα 1) Χρήστο πιθανόν στον πίνακα τα πεδία ημερομηνίας και ώρας να είναι τύπου κειμένου (Text). Σε προβολή σχεδίασης, άλλαξέ τα σε Date/Time (Ημερομηνίας/Ώρας). Έτσι στο ερώτημα θα μπορέσεις να καθορίσεις τη μορφοποίηση της ημερομηνίας σε Long Date (Πλήρης ημερομηνία) και της ώρας σε Medium Time (Ενδιάμεση ώρα). 2) Μπορείς, αφού τη γράψεις κατάλληλα: α) "…….<b>" & "[ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ]" & "</b>……." Ή β) " ……<b>[ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ]</b>……." |
| |||
| |||
Φίλοι του Φόρουμ Καλησπέρα. Φίλε Γιώργο τα έχω κάνει όλα αυτά αλλά χωρίς αποτέλσμα. ήθελα να σου ανεβάσω τα αρχεία να τα δεις αλλά είναι μεγάλα και δεν μπορώ Πάντως σε αυχαρισώ και θα δω τι μπορώ να κάνω |
| |||
| |||
Φίλοι μου νομίζω βρήκα τι φταίει στο πρόβλημά μου. Έκανα μία νέα έκθεση και δουλεύει μια χαρά με την ημερομηνία αλλά δεν δουλεύει μέσα στο πλαίσιο κειμένου που έχω κάνει γιατί παίρνει στοιχεία μάλλον από το Excel .......... Μάλλον τι λέτε και εσείς και "βοηθοί μας" |
| |||
| |||
Καλημέρα σας, Για χρωματισμό της γραμματοσειρας αντι για εντόνο γίνεται; Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλημέρα Δες την έκθεση στο συνημμένο |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτημα με κεφαλαία γράμματα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-02-14 00:00 |
Η ώρα είναι 14:38.