Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μήνυμα λάθους Παράθεση:
Ο κώδικας σταματά στο κίτρινο. Έχω προσθέσει και ένα άλλο κουμπί που εκτελεί το δεύτερο κώδικα. Μήπως φταίει αυτό; |
| ||||
| ||||
Δημήτρη, δεν έχω κατανοήσει πώς σου βγάζει το σφάλμα 457 αφού με τη γραμμή On Error Resume Next θα αγνοηθούν τα λάθη που προκαλούνται κατά την προσθήκη εγγραφής που ήδη έχει περαστεί. Επειδή εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να δω το πρόβλημα σου σε βάθος, Θα σου συνιστούσα να τρέχεις τον παρακάτω κώδικα που δεν χρειάζεται ρουτίνα χειρισμού σφαλμάτων: Κώδικας: Private Sub Εντολή11_Click() Dim i%, RecCount%, fld As DAO.Field, strSql$, x&, rng&, Itm&, LngMin&, LngMax& strSql = "Select * From " & Me.RecordSource & IIf(Me.FilterOn, " Where " & Me.Filter, vbNullString) With CurrentDb.OpenRecordset(strSql, dbOpenDynaset) If .RecordCount Then .MoveLast: .MoveFirst RecCount = .RecordCount LngMin = 0 LngMax = RecCount Set fld = .Fields("ΑρΚλήρωσης") ReDim xKeys(LngMin To LngMax) For i = LngMin To LngMax - 1 xKeys(i) = i + 1 Next rng = LngMax - LngMin For i = LngMin To LngMax - 1 x = Int(Rnd * rng) + i Itm = xKeys(x) xKeys(x) = xKeys(i) xKeys(i) = Itm rng = rng - 1 Next For i = 0 To RecCount - 1 .Edit fld = xKeys(i) .Update .MoveNext Next .Close End With Me.Refresh Me.ΑρΚλήρωσης.SetFocus DoCmd.RunCommand acCmdSortAscending End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Αγαπητέ φίλε Τάσο. Μόλις δοκίμασα το νέο κώδικα που μου έστειλες και φαίνεται πως λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Επίσης θα ήθελα να σου πω όσον αφορά τον προηγούμενο κώδικα, μήπως καταλάβεις το λόγο που έβγαζε αυτό το μήνυμα λάθους, ότι δοκίμασα την ΒΔ σε ένα άλλο υπολογιστεί που έχω και δεν μου έβγαζε αυτό το λάθος. Απλά το αναφέρω μήπως καταλάβεις τι έφταιγε. Και πάλι ευχαριστώ Φιλικά Δημήτρης. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Δημήτρη, βλέποντας μόνο τον κώδικα στην εικόνα του μηνύματος σου, μπορώ να υποθέσω σε (θεωρητικό επίπεδο πάντα) ότι για κάποιο λόγο (που εγώ "στα τυφλά" δεν μπορώ να καταλάβω) δεν διαβάστηκε και κατά συνέπεια δεν εκτελέσθηκε η εντολή Resume next από την VBA. Γι αυτό και εμφάνισε το σφάλμα 457. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Παράθεση:
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του forum. Επανέρχομαι στο θέμα της κλήρωσης αλλά αυτή τη φορά είναι πιο πολύπλοκο από το αρχικό. Επισυνάπτω το αρχείο με μια νέα φόρμα (φύλο αγώνα) όπου εξηγώ τι θα ήθελα να γίνει. Δεν ξέρω αν αυτό που ζητώ μπορεί να γίνει ή όχι αλλά σε αυτό το forum όλα είναι πιθανά. Ευχαριστώ πολύ Φιλικά Δημήτρης... |
| ||||
| ||||
Δημήτρη καλημέρα! Μέσα στο αρχείο σου γράφεις: Παράθεση:
Τι δεν κατάλαβα; Φιλικά Τάσος
| |||
| |||
Καλησπέρα Τάσο και σε όλους τους φίλους. Καταρχάς να σε ευχαριστήσω που απάντησες στο μήνυμά μου. Αυτό που θέλω να κάνω ή για να το θέσω καλύτερα, να το κάνεις εσύ ή κάποιος φίλος του Forum (γιατί εγώ αποκλείεται να το κάνω), το περιγράφω στην δεύτερη φόρμα που υπάρχει στο επισυναπτόμενο αρχείο. Είναι συνέχεια του πρώτου αρχείου που όπως σωστά λες γίνεται, αλλά με άλλες δύο παραμέτρους που περιγράφω στην δεύτερη φόρμα "Φύλο Αγώνα". Θα πρέπει δηλαδή ή κλήρωση να μπορεί να λάβει υπόψιν τις 3 περιπτώσεις που περιγράφω. Την πρώτη περίπτωση την έχεις καλύψει με τον πρώτο κώδικα που είχες στείλει, τώρα αν μπορεί να καλυφθεί ή δεύτερη περίπτωση θα ήταν πολύ καλό, και όσον αφορά την τρίτη περίπτωση που λογικά είναι ή δυσκολότερη αν γίνεται καλώς αλλιώς θα το κάνω χειροκίνητα μετά την κλήρωση. Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις τι πρέπει να γίνει. Φιλικά Δημήτρης... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παραγωγή τυχαίου αριθμού-Πρόβλημα | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 06-05-16 19:02 |
Παραγωγή τυχαίου αριθμού & απενεργοποίηση VBA | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-03-16 09:52 |
help πεδιο σε πινακα | sfedona85 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 24-02-09 08:44 |
Η ώρα είναι 07:48.