Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Φόρμα καταγραφής υλικών σχολικού εργαστηρίου
Καλησπέρα σε όλους, για δεύτερη φορά απευθύνομαι στις γνώσεις σας (μια που την πρώτη φορά οι απαντήσεις όλων ήταν πολύ κατατοπιστικές και βοηθητικές). Αυτή τη φορά θέλω να δημιουργήσω μια φόρμα στην οποία θα καταχωρούνται τα υλικά - αναλώσιμα, βραχείας και πάγια - που υπάρχουν ή θα εισαχθούν στα εργαστήρια των διαφόρων ειδικοτήτων του σχολείου μου. Ως υπεύθυνου για μια σειρά ειδικοτήτων θα με βοηθήσει να παρακολουθώ τη σωστή λειτουργία και τις ανάγκες των εργαστηρίων. Έχω ήδη φτιάξει τους πίνακες της ΒΔ καθώς και μια φόρμα. Εκεί που έχω κολλήσει είναι στα εξής: 1) Όταν επιλέγω την ειδικότητα από το σύνθετο πλαίσιο στην κεφαλίδα της φόρμας να μου ανοίγει αυτόματα η δευτερεύουσα φόρμα με τα υλικά του εργαστηρίου της συγκεκριμένης ειδικότητας. 2) Όταν επιλέγω το σχολικό έτος από το σύνθετο πλαίσιο στην κεφαλίδα της φόρμας να μου ανοίγει τη δευτερεύουσα φόρμα με τις κινήσεις υλικών του συγκεκριμένου έτους. 3) Να μπορώ να εμφανίζω/τυπώνω μια έκθεση στο τέλος κάθε σχολικού έτους. Επισυνάπτω και τη ΒΔ μέχρι του σημείου που την έχω προχωρήσει, ώστε να δείτε τι έχω κάνει και τι χρειάζεται διόρθωση. Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί καθώς οι γνώσεις μου στην Access είναι σε επίπεδο αρχάριου και χωρίς εσάς δεν βλέπω να προχωράει το project. Ευχαριστώ πολύ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους. Κώστα στον πίνακα υλικά εργαστηρίου πρόσθεσα τα πεδία 1.ΑΑΕΙΔ (εξωτερικό κλειδί συνδέεται με τον πίνακα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ) 2.ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ (Σύνθετο πλαίσιο, παίρνει δεδομένα απο πίνακα ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ) τα οποία μας βοηθούν στο φιλτράρισμα των εγγραφών στην φόρμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ1. Στη φόρμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ1 πρόσθεσα το φίλτρο ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ το οποίο φιλτράρει τις εγγραφές της δευτερεύουσας φόρμας κατά σχολικό έτος. |
| |||
| |||
Νάσο καλημέρα, κατ' αρχάς σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντησή σου. Με μια πρώτη ματιά νομίζω πως έφτιαξες τη ΒΔ όπως θέλω να λειτουργεί. Θα δοκιμάσω να περάσω κάποιες εγγραφές και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Και πάλι σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου. |
| |||
| |||
Νάσο (ή όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει) ξεκίνησα να περνά υλικά στον πίνακα ΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ και μετά τις πρώτες 4 καταχωρήσεις μου βγάζει το εξής μήνυμα: "Δεν είναι δυνατή η προσθήκη ή η αλλαγή εγγραφής γιατί απαιτείται σχετική εγγραφή στον πίνακα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ". Λόγω περιορισμένων γνώσεων δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο ποιητής... Επίσης, αν είναι εύκολο, θα ήθελα όταν επιλέγω ειδικότητα από το σύνθετο πλαίσιο της κεφαλίδας της φόρμας να ενημερώνεται αυτόματα και το αντίστοιχο πεδίο στο κυρίως θέμα της φόρμας. Συγγνώμη αν σε κουράζω αλλά μόνος δεν βλέπω να το προχωράω. |
| |||
| |||
Και πάλι την καλημέρα μου Νάσο, προσπαθώντας να βρω μια άκρη στην αρχική ΒΔ κι όχι σ' αυτήν που έστειλες, πρόσθεσα στον πίνακα ΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ δυο πεδία, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ και ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ. Τώρα θέλω όταν ανοίγω τη φόρμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ να μην ανοίγει η δευτερεύουσα φόρμα ΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ αλλά αυτό να γίνεται αφού πρώτα επιλέξω ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ και ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ στην κεφαλίδα της φόρμας. Επιπλέον θέλω να ανοίγει η δευτερεύουσα φόρμα μόνο με τις εγγραφές υλικών που αφορούν τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις τι θέλω. Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθειά σου. Υ.Γ.: Σου επισυνάπτω τη ΒΔ με τις αλλαγές που αναφέρω. |
| |||
| |||
Καλησπέρα και πάλι, μετά από "ώριμη" σκέψη κατέληξα πως αν δεν θέλω να ανοίγει κατευθείαν μια δευτερεύουσα φόρμα θα έπρεπε να φτιάξω μια φόρμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ μόνη της και από μια φόρμα για τα υλικά εργαστηρίου κάθε ειδικότητας, με τους αντίστοιχους πίνακες φυσικά. Και το ΕΚΑΝΑ!!! Τώρα το πρόβλημα που μένει (και για το οποίο χρειάζομαι τη βοήθειά σας) είναι να ανοίγει ως δευτερεύουσα φόρμα της φόρμας ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ εκείνη η φόρμα υλικών που θα αντιστοιχεί στην επιλογή που θα κάνω στο σύνθετο πλαίσιο της κεφαλίδας, αφού επιλεχθεί και το σχολικό έτος. Ελπίζω να μην ζητάω πολλά (αν και εμένα έτσι μου φαίνεται καθώς με το ζόρι καταλαβαίνω τι γράφω!). Επισυνάπτω (πάλι) την ΒΔ όπως την κατάντησα. Ευχαριστώ για την υπομονή σας. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Κώστα. Να ξεκαθαρίσω οτι γνώσεις μου στην access είναι περιορισμένες και σίγουρα υπάρχουν καλυτερες προτάσεις απο εμπειρότερα μέλη. Στην επισυναπτόμενη βάση με μερικά "τρικς" γίνεται αυτό που περίπου ζητάς. Καλό θα ήταν βέβαια να μελετήσεις τον παρακάτω σύνδεσμο και ιδιαίτερα τις σχέσεις των πινάκων. https://support.office.com/el-gr/art...4-bd4f9c9ca1f5 ΥΓ. Για να είναι πιο ολοκληρωμένη η βάση σου θα πρότεινα να υπάρχουν οι εξής πίνακες 1.Υλικά 2.Εισαγωγή Υλικών 3.Εξαγωγή Υλικών με τα κατάλληλα ερωτήματα ή εκθέσεις θα έχεις ανα πάσα στιγμή την κίνηση των υλικών,υπόλοιπο κλπ. |
| |||
| |||
Νάσο, σ' ευχαριστώ για τον κόπο και το χρόνο που διέθεσες. Με μια πρώτη ματιά (είναι 2:15΄ τα ξημερώματα) φαίνεται όντως να είναι αυτό που ζητούσα. Όσο για το σύνδεσμο που μου έστειλες, προσπάθησα να τον ανοίξω αλλά μου λέει ότι η σελίδα αυτή δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι ότι έχω κατεβάσει 2-3 βιβλία Access σε μορφή pdf, αλλά περιγράφουν βασικές γνώσεις κι όχι κάτι πιο εξειδικευμένο. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο καλό βιβλίο για κατέβασμα - free εννοείται - παρακαλώ να μου το υποδείξει. Να είσαι καλά για όλη τη βοήθεια που μου έδωσες. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Εκτύπωση] Εκτύπωση Υλικών ανα Θέση | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 03-12-15 17:30 |
[ Φόρμες ] Κουμπί εύρεσης σε φόρμα που περιέχει δευτερεύουσα φόρμα | sakis297 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-11-14 20:23 |
[Γενικά] Αρχείο καταγραφής αδειών | mmanoum | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 03-11-14 14:56 |
Καταχώρηση δεδομένων σε φόρμα, από άλλη φόρμα που εμφανίζεται με cmd_button | alladin78s | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-02-12 10:08 |
Συνάρτηση αναλογία υλικών | Αλεξ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-01-12 22:43 |
Η ώρα είναι 07:31.