Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρόβλημα με συνεχή φόρμα
Καλησπέρα. Έχω μία φόρμα που ως πρώτη στήλη ένα πεδίο που τραβάει τιμή από το πεδίο Επώνυμο ενός πίνακα και οι διπλανές στήλες είναι σύνθετα πλαίσια από τα οποία ο χρήστης επιλέγει μία τιμή. Έχω ορίσει την φόρμα ως συνεχή. Κατά συνέπεια, παίρνω μία λίστα με όλα τα επώνυμα και δίπλα στο καθένα επιλέγω κάτι σε κάθε σύνθετο πλαίσιο. Έφτιαξα ένα κουμπί, με το οποίο θέλω να "καθαρίζω" τις τιμές που επιλέχθηκαν σε όλα τα σύνθετα πλαίσια. Επόμενως στο on click event βάζω κώδικα του τύπου Me.combobox_name.Value = "" για όλα τα σύνθετα πλαίσια, αλλά δεν πιάνει. Συνήθως μου διαγράφει μόνο την πρώτη σειρά, και καμιά φορά κολλάει και μου διαγράφει μόνο την τελευταία επιλογή που έκανα σε ένα σύνθετο πλαίσιο. Γενικότερα πως μπορώ να καθαρίσω το περιεχόμενο σύνθετων πλαισίων που επαναλαμβάνονται σε μία συνεχή φόρμα? |
| ||||
| ||||
Δοκιμασε αυτο και ενημερωσε.. Me.FilterOn = False Me.combobox_name.Value = Null κλπ... |
| |||
| |||
Μου καθαρίζει μόνο το τελευταίο σύνθετο πλαίσιο που συμπλήρωσα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά σημειώνω ότι τα σύνθετα πλαίσια βρίσκονται στην λεπτομέρεια και τα κουμπιά βρίσκονται στο υποσέλιδο. |
| |||
| |||
Παντελή Καλησπέρα, Τα σύνθετα πλαίσια έχουν το καθένα ένα RowSource το οποίο απλά είτε το θέτεις null η διαγράφεις τις εγγραφές του πίνακα στον οποίο βασίζεται το σύνθετο πλαίσιο. |
| ||||
| ||||
OK. Καταλαβα. Χρησιμοποιησε αυτο τον κωδικα με το κλικ του κουμπιου εντολης: ========================================== Dim ctl As Control For Each ctl In Me.Detail.Controls Select Case ctl.ControlType Case acComboBox ctl.Value = Null End Select Next Me.FilterOn = False ========================================= Ενημερωσε σε παρακαλω εαν ειναι ενταξει τωρα... |
| |||
| |||
Δοκίμασα την πρώτη πρότασή σου editolis αλλά πρόσθεσα και το: DoCmd.GoToRecord , , acFirst Do While Me.CurrentRecord - 1 < Me.RecordsetClone.RecordCount 'Αρχικός κώδικας από editolis Me.FilterOn = False Me.combobox_name.Value = Null DoCmd.GoToRecord , , acNext Loop και δουλεύει μια χαρά. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και το ενδιαφέρον σας! Εις το επανιδείν! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
List Box σε συνεχή φόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 02-12-13 15:21 |
[ Υποφόρμες ] Εμφάνιση Μόνο τελευταίας εγγραφής σε συνεχή φόρμα | wanaka | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-02-12 20:15 |
Πρόβλημα μεταφοράς δεδομένων απο φόρμα σε φόρμα με μακροεντολή | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-10-11 04:00 |
Δευτερεύουσα φόρμα σε συνεχή | stavros2244 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-04-10 08:49 |
Εκτύπωση σε συνεχή φόρμα | stavros2244 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-04-10 08:46 |
Η ώρα είναι 08:21.