Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
"Γέμισμα" Ημερομηνιών
Καλημέρα, Στην βάση που έχω, Discount 5, αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα, Έφτιαξα ένα ερώτημα διασταύρωσης, για τον μήνα Ιανουάριο, ( και μετά θα φτιάξω για κάθε μήνα), που να μου δείχνει ο κάθε όμιλος, [f/s] ποιες μέρες του μήνα, [Begin], έχει προσφορά, [Count]. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή το ερώτημα θα είναι στατικό, δηλαδή θέλω να μου εμφανίζει όλες τις μέρες του μήνα, ανεξαρτήτως ΑΝ θα έχουν εγγραφές, ( θα βγάζει δηλαδή 0), και όποιος όμιλος έχει προσφορά, θα τον εμφανίζει, αλλιώς θα υπάρχει το 0, τώρα μου βγάζει μόνο τις μέρες που έχει προσφορά ο κάθε όμιλος. Για να ξεπεράσω το πρόβλημα, έφτιαξα ένα πίνακα, που έβαλα όλες τις μέρες του χρόνου, και στο [count] έβαλα την τιμή 1. Έκανα δουλειά, αλλά πρώτον μου φαίνεται πολύ "μπαγκαλίστικος" τρόπος, και δεύτερον μου φέρνει τιμές στο [count], (και σωστά το κάνει), που δεν πρέπει, γιατί στο άθροισμα μετά της εκάστοτε στήλης στα reports που θα φτιάξω, θα έχουν λάθος νούμερα. Μήπως κάποιος/α έχει καμιά ιδέα; Δεν βρήκα κάτι στο φόρουμ ψάχνοντας με κριτήριο ημερομηνίες. Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Για να είναι σταθερές οι επικεφαλίδες των στηλών του ερωτήματος διασταύρωσης, πρέπει να βασίζονται στην ημέρα του μήνα (1,2, …31) και όχι στην ημερομηνία. Μια υλοποίηση φαίνεται στο συνημμένο: 1) Το ερώτημα qryCrTabHLP είναι βοηθητικό. Περιλαμβάνει τα πεδία που θα χρησιμοποιηθούν στο ερώτημα διασταύρωσης και το φίλτρο. 3) Το qryCrosstab είναι το ερώτημα διασταύρωσης. Αν το ανοίξουμε σε προβολή SQL θα δούμε ότι καθόρισα τις επικεφαλίδες των στηλών σταθερά από το 1 έως το 31. Δε χρειάζεται δηλαδή να προσθέτουμε εγγραφές για τις μέρες που λείπουν. Επειδή έχουμε και μήνες με λιγότερες από 31 ημέρες κάποιες από τις τελευταίες στήλες θα είναι κενές. Αν αυτό ενοχλεί θα μπορούσε στο φύλλο ιδιοτήτων του ερωτήματος να διαγραφούν οι επιπλέον επικεφαλίδες (πχ 29;30;31) χειροκίνητα. Η εργασία θα μπορούσε να αυτοματοποιηθεί με κώδικα. Δοκιμές με διπλό κλικ στο ερώτημα QryCrossTab. Επειδή δεν ξέρω πως θα συνοψίζονται τα δεδομένα δες αν όρισα σωστά τις συναρτήσεις σύνοψης. |
| |||
| |||
"Γέμισμα" Ημερομηνιών
Γιώργο θα το δω και θα σε ενημερώσω. Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τον χρόνο σου. Να είσαι καλά. |
| |||
| |||
Γιώργο δεν έχω ξεχάσει να απαντήσω, αλλά προς το παρόν, λόγω φόρτου εργασίας, δεν το έχω κοιτάξει ακόμα. Ευχαριστώ. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα | antonib | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-09-12 21:58 |
[ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-10-10 16:33 |
[ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 17:24 |
[Συναρτήσεις] υπολογισμός μεταξύ 2 ημερομηνιών "Φεβρουάριος 30 ημερών" | PanosPan | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 22-02-10 20:00 |
Η ώρα είναι 08:29.