Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Καθορισμός Χρονικης Περιόδου και προσάρτηση δεδομένων σε πίνακα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-01-17, 14:12
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Καθορισμός Χρονικης Περιόδου και προσάρτηση δεδομένων σε πίνακα

Φίλοι μου γειά σας,

Θα ήθελα την βοήθεια των έμπειρων μελών του φόρουμ καθως το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πέραν των δικών μου γνώσεων.....το προσπάθησα αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να φτάσω στο ζητούμενο που είναι το εξής:

Στην βάση που επισυνάπτω σαν παράδειγμα (το οποίο είναι κοντά με την λογική της πραγματικής βάσης) υπάρχει ένας πίνακας (tblDates) ο οποίος έχει δύο πεδία. Το [aDate] και το [Day]. Υπάρχει επίσης και μια σχετική φόρμα - παραδειγμα - η οποία έχει 3 πεδία (unbound) ώς ακολούθως:

1. To [ΝoOfDays] όπου καθορίζεται ο αριθμός των ημερών χρονικής διάρκειας που επιθυμω (πχ 7)

2. Υπάρχει το πεδίο [DateStarts] στο οποίο καθορίζεται η ημερομηνια έναρξης της χρονικης περιόδου που θέλουμε (πχ 16/1/2017)

3. Και τέλος υπάρχει και ένα τριτο πεδίο, το [DateStop].

Αυτό που επιχειρώ να κάνω είναι:

- Εφόσον προκαθορίσουμε τον αριθμό ημερών στο πεδίο [NoOfDays] πχ.7 και έπειτα καθορισθει και η ημερομηνία έναρξης της χρονικής περιόδου στο δεύτερο πεδίο [DateStarts] ενημερώνεται αυτόματα το τρίτο πεδίο [DateStop] με την ημερομηνία ληξης της χρονικής περιόδου. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: εάν στο πεδίο [NoOfDays] καταχωρήσαμε 7 ημερες, και στην ημερομηνία έναρξης της περιόδου στο πεδίο [DateStarts] καταχωρήσαμε 16/1/2017, τότε ενημερώνεται το πεδίο [DateStop] με την ημερομηνία λήξης (πχ 23/1/2017)

- Οταν γίνουν τα πιο πάνω, θα ήθελα επιλέγοντας την εντολή στην φόρμα να μπορεί να "τρέξει" ένα ερώτημα έτσι ώστε να γεμιζει τον πίνακα [tblDates] με τις 7 πιο πάνω εγραφές καταχωρώντας έτσι Α] αφενώς τις ημερομηνίες απο τις 16/1/2017 μεχρι και τις 23/1/2017 αλλά ενημερώνωντας και το δεύτερο πεδίο [Day] με την ημέρα που αντιστοιχεί σε καθε μια απο τις ημερομηνίες αυτες.

Θα εκτιμησω κάθε βοήθεια.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb AppendDates.accdb (512,0 KB, 10 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-01-17, 11:21
Super Moderator
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Προεπιλογή

Γεια σου Γιώργο,

Δες το επισυναπτόμενο αρχείο και πιστεύω να είναι αυτό που θέλεις.

Απλά μια διευκρίνηση από τις 16/01/2017 μέχρι τις 23/01/2017 είναι 8 ημέρες (συμπεριλαμβάνοντας και τις 16/01/2017) και όχι 7 ημέρες. Προσοχή το πώς μετράμε το διάστημα των ημέρων.

Με φιλικούς Χαιρετισμούς.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb AppendDates.accdb (396,0 KB, 16 εμφανίσεις)
Παλιά 17-01-17, 12:45

Προεπιλογή

Καλημέρα Γιώργο,

Σου ωφείλω ενα μεγάλο ευχαριστώ διότι η προσέγγιση στο παράδειγμα που μου έστειλες είναι ακριβώς ότι ζητώ. Θα σε μελετήσω φίλε διότι όπως είπα η λύση στο θέμα ήταν εκτός των δικών μου γνώσεων..

Σε ευχαριστώ και πάλι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-01-17, 10:32

Προεπιλογή

Καλημέρα φίλε Γιώργο,

Έχω διαφοροποιήσει λίγο το ζητούμενο στην επισυναπτόμενη βάση προσθέτωντας στον πίνακα το CustID και δημιουργώντας και ένα σχετικό combobox για την ευκολη επιλογη της ημέρας στο πεδίο [Day]. Έχω αλλάξει λίγο επίσης τον κώδικα στην φόρμα έτσι ώστε εφόσον επιλεγεί ο αριθμός ημερών, η ημερομηνία έναρξης και λήξης της χρονικής περιόδου προσαρτήζονται τα δεδομένα στον πίνακα κανονικά.

Αυτό που θα ήθελα τώρα είναι εφόσον καταχωρηθεί ο αριθμός πελάτη στην φόρμα να προσαρτήζονται τα δεδομένα κάτω απο αυτό τον αριθμό πελάτη....

Δυστυχώς δεν γνωρίζω πως να το κάνω και θα ήθελα την παρέμβαση σου αν έχεις λίγο φίλε μου....

Σε ευχαριστώ εκ προτέρων και πάλι
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb AppendDates.accdb (448,0 KB, 10 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-01-17, 10:56
Super Moderator
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Προεπιλογή

Γεια σου Γιώργο,

Δες το επισυναπτόμενο αρχείο.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb AppendDates.accdb (432,0 KB, 26 εμφανίσεις)
Παλιά 18-01-17, 11:43

Προεπιλογή

Φιλε μου σε υπέρ- ευχαριστώ. Αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο.

Νασαι καλά George..

Y.Γ: Αν έχεις την καλοσύνη ρίξε και μια ματιά στο άλλο θεμα που έχω αναρτησει φίλε μου μπάς και μου πείς καμιά ιδέα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Προσάρτηση δεδομενων απο πίνακα με autonumber σε πίνακα με ΙD:Number γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 20-01-17 20:12
[ Πίνακες ] Προσάρτηση δεδομένων υπο όρους dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 23-11-16 22:48
Άνοιγμα αρχείου word και προσάρτηση δεδομένων γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 23-09-16 21:23
[ Πίνακες ] προσάρτηση συνημμένων μηνύματος σε πίνακα mousatos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 08-02-16 11:02
Προσάρτηση δεδομένων απο access σε excel ευη79 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 30-11-14 11:57

Η ώρα είναι 06:47.