Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρόβλημα με την εντολή DlookUp
Καλησπέρα σε όλους Έχω το εξής πρόβλημα Σε μία φόρμα έχω φτιάξει ένα κουμπί σύνθετο πλαίσιο το οποίο παίρνει τιμές από έναν πίνακα όταν επιλέξω μία τιμή τότε θα μου αλλάξει σε ένα πλαίσιο κειμένου το περιεχόμενο και θα βάλει την τιμή της αντίστοιχης γραμμής από άλλον πίνακα όλα καλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα είναι ότι στο σύνθετο πλαίσιο δέχεται μόνο αριθμούς αν γράψω ένα όνομα τότε μου βγάζει αποτυχία ενέργειας. Η εντολή που χρησιμοποίησα είναι η εξής «DLookUp("Κωδικός";"Υλικά_Προμη ευτών";"Αναγνωριστικό=" & [Περιγραφή])» όπου Κωδικός είναι το πλαίσιο κειμένου που θα αλλάξει Υλικά_Προμηθευτών είναι από ποιόν πίνακα θα πάρει την τιμή Αναγνωριστικό από ποια γραμμή θα τραβήξει το στοιχείο Περιγραφή που είναι το σύνθετο πλαίσιο που θα πάρει την εντολή Σας στέλνω και το αρχείο που έχω φτιάξει Η φόρμα είναι «Λίστα_Υλικά_Προμηθευτών» Και το σύνθετο πλαίσιο είναι «Περιγραφή» Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
Re: Πρόβλημα με την εντολή DlookUp
Αγαπητέ φίλε Papous1981, Κατ'αρχής να αναφέρω πως η βάση σου είναι σε Access 2007 και δεν την έχω ακόμα εγκαταστημένη αυτή την έκδοση. Επομένως αν μπορείς δώσε Save as Format Access 2000 ώστε να μπορώ να την διαβάσω. Εκ πρώτης χωρίς βέβαια να έχω κατανοήσει το πρόβλημά αν θέλεις η Dlookup να ψάξει με κριτήριο κείμενο θα κάνεις αυτήν την αλλαγή DLookUp("Κωδικός";"Υλικά_Προμηθ υτών";"Αναγνωριστικό=" & [Περιγραφή] σε DLookUp("Κωδικός";"Υλικά_Προμηθ υτών";"Αναγνωριστικό=' " & [Περιγραφή]&" ' " Δηλαδή θα προσθέσεις την απόστροφο ' πριν και μετά. Τώρα για πιο προχωρημένα πράγματα μπορείς να μου στείλεις την βάση σε Format 2000 ώστε να την δούμε και με παράδειγμα. Φιλικά iliadisk / kon73 |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ για την απάντηση iliadisk Έκανα την παραπάνω αλλαγή που μου είπες αλλά τίποτα τώρα δεν δουλεύει ούτε και με τους αριθμούς Σου στέλνω και το αρχείο σε 2000 ελπίζω να βγάλεις άκρη. |
| |||
| |||
Αγαπητέ φίλε Papous1981, Σου στέλνω την βάση όπως την διόρθωσα και φυσικά αν κατάλαβα καλά αυτό που ζητούσες. Λοιπόν η βάση σου στην φόρμα Λίστα_Υλικά_Προμηθευτών (Να επισημάνω ότι καλύτερα είναι να χρησιμοποιείς Λατινικούς χαρακτήρες στις ονομασίες των αντικειμένων, πεδίων κλπ στην Access) και στο σύνθετο πλαίσιο Περιγραφή έχουμε τις εξής αλλαγές : στο tab ΔΕΔΟΜΕΝΑ Προέλευση γραμμής : SELECT Υλικά_Προμηθευτών.Περιγραφ ή, Υλικά_Προμηθευτών.Κωδικός FROM Υλικά_Προμηθευτών; (Προστέθηκε και η στήλη περιγραφή και κωδικός) Δεσμευμένη στήλη : 2 (Επιστρέφει στο πεδίο του σύνθετου πλαισίου την δεύτερη στήλη δηλαδή κωδικός) στο tab ΜΟΡΦΗ Πλήθος στηλών : 2 Πλάτη στηλών : 4;0 (Όπου 4 εκατοστά για την πρώτη στήλη Περιγραφή και 0 δηλαδή κρυφό για την στήλη κωδικός) Πλάτος Λίστας : (Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε αυτόματα) 4 (Το άθροισμα από τα πλάτη στηλών) Στο Πλαίσιο κειμένου Κωδικός στο tab Δεδομένα Προέλευση στοιχείων ελέγχου : =[Περιγραφή].[column](1) Πιστεύω να ήθελες κάτι ανάλογο με τις παραπάνω αλλαγές. Αν ωστόσο δεν είναι αυτό, μου αναφέρεις αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις ώστε να το ξαναδούμε. Φιλικά iliadisk / kon73 |
| |||
| |||
Καλημέρα iliadisk Το έτρεξα το αρχείο μια χαρά όταν πατάω στην περιγραφή, αλλάζει κανονικά το κελί με τον κωδικό αλλά συνεχίζει να μου βγάζει το παράθυρο αποτυχία ενέργειας. Κάτι ακόμα γιατί θέλει όλες αυτές τις αλλαγές νομίζω ότι είναι τόσο απλό. |
| |||
| |||
Αποτυχία ενέργειας σου βγάζει όταν επιλέξεις επιλογή από το σύνθετο πλαίσιο ; Δοκίμασε να δεις με ALT+F11 να μπεις σε VBA και δες στις αναφορές - References αν υπάρχει κάπου Missing ώστε να το απενεργοποιήσεις. Επίσης επέλεξε και το Debug στo μενού VBA για να δούμε ότι δεν σου βγάζει κάπου πρόβλημα και τέλος δοκίμασε και το Εργαλεία Βοηθήματα για βάσεις δεδομένων - Συμπύκνωση και επιδιόρθωση βάσης δεδομένων. Επίσης εφόσον δουλεύεις σε 2007 δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας. Τέλος αν και φαίνονται πολλά αυτά που σου ανέφερα στο προηγούμενο topic θα πρέπει να γίνουν και απλά στα εξήγησα αρκετά αναλυτικά. Φιλικά iliadisk / kon73 |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ φίλε μου Έκανα αλλες πατέντες τελικά γιατί δεν εβγαζα ακρή με τα άλλα. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδυασμός IIf με dLookUp | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 26-06-20 14:33 |
Βοήθεια για dlookup | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 24-01-17 21:42 |
Dlookup προβλήματα | mikekal1oo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 28 | 14-03-16 12:11 |
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα DLookup | anestaki | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 15-03-15 20:52 |
[ Φόρμες ] dlookup σε υποφόρμα | gianast | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 12-10-12 07:24 |
Η ώρα είναι 19:31.