Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
Ενεργοποίση - απενεργοποίηση CloseButton
Καλησπέρα ... Το προσπάθησα. Δεν τα κατάφερα όμως ! Ήθελα να κάνω αυτό που δείχνει το παρακάτω τμήμα κώδικα. Ήθελα δηλ. να αποτρέψω τον χρήστη να πατήσει κλείσιμο φόρμας σε περιβάλλον 'Νέας εγγραφής'. Κώδικας: If Me.NewRecord Then Me.CloseButton = False Else Me.CloseButton = True End If Καμιά πρόταση ; Ευχαριστώ. Να είστε καλά όπου ...Γης !!! Φιλικά / Νίκος |
| ||||
| ||||
If Me.NewRecord Then Me.CloseButton.enabled = False Else Me.CloseButton.enabled = True End If |
| ||||
| ||||
Τόλη, δεν 'δουλεύει' ! Είχα δοκιμάσει και αυτή την πρόταση που αναφέρεις. Έμπλεξα και με acHeader αλλά πάλι όχι. Η βοήθεια στον VBE -σχετικά με το CloseButton- εμφανίζει το θέμα απλοποιημένο, όμως δεν είναι ( μάλλον ! ). Έκανα αναζήτηση στο Internet και εκεί ...χάθηκα, θεωρώντας ως αίτιο τα λιγοστά Αγγλικά μου και την απειρία μου να ψάχνω ουσιαστικά. Θα συνεχίσω το ψάξιμο έτσι απο ...πείσμα. Αν βρω κάτι θα επανέλθω. Πάντως σε ευχαριστώ. Φιλικά / Νίκος |
| ||||
| ||||
Υποτιθεται οτι τον κωδικα τον εχεις στο "Με το τρεχον' η ON CURRENT EVENT στην φορμα. Βαλε εκει τον κωδικα σου και ενημερωσε... |
| ||||
| ||||
Γεια και χαρά σε όλη τη παρέα! Φίλε Νίκο, το κλείσιμο μιας φόρμας μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους και είναι λίγο δύσκολο να τους απενεργοποιήσεις όλους. Εκείνο που σε ενδιαφέρει σε αυτή τη περίπτωση είναι το ίδιο το συμβάν κλεισίματος της φόρμας και όχι ο τρόπος. Με τον παρακάτω τρόπο, ακυρώνεις ευγενικά αυτό το συμβάν και ενημερώνεις σχετικά τον χρήστη για τους λόγους που δεν κλείνει η φόρμα: Κώδικας: Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer) If Me.NewRecord Then Cancel = True MsgBox "Δεν είναι δυνατό το κλείσιμο της φόρμας " _ & "όταν βρίσκεστε σε νέα εγγραφή.", vbExclamation End If End Sub Φιλικά, Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| ||||
| ||||
Αγαπητέ Τόλη, σε αυτό το συμβάν της φόρμας έχω το τμήμα του κώδικα ! Ο Γιάννης πάντα ...κομψός με τον κώδικα. Η λύση που εγώ έδωσα ειναι : Απενεργοποίηση του CloseButton μέσα απο τις ιδιότητες σε περιβάλλον σχεδίασης, φτιάξιμο στη φόρμα ενός Button που 'κάθεται' σε VBA , όπου κλείνω τη φόρμα, ελέγχοντας την κατάσταση που υπάρχει σε αυτή, λίγο πριν το κλείσιμο. Ο κώδικας του Γιάννη -πιστεύω - ότι ειναι ίδιας αξίας με αυτόν που ψάχνει ο Τόλης και εγώ ώρες τώρα. Αύριο θα ξέρω... Τόλη -μόνο για λόγους εγκυκλοπαιδικούς - θα συνεχίσουμε ; Να είμαστε όλοι καλά! Καλό βράδυ. Νίκος |
| ||||
| ||||
Φίλε Νίκο, συγγνώμη αν διακόπτω τη χαρά της αναζήτησης... Νόμιζα πως έψαχνες για μια λύση. Φυσικά και αστειεύομαι έτσι;
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| ||||
| ||||
Αγαπητε φιλε Νικο, Ο Γιαννης και εγω σου εχουμε δωσει 2 πολυ καλες επιλογες, Διαλεξε οποια σε βολευει καλυτερα. Οσο για αυτο που σου προτεινα εγω δεν ειναι δυνατον να μην λειτουργει οπως με ενημερωσες. Καποιο λαθος θα εχεις κανει στην σχεδιαση της φορμας η στο κουμπι εντολης. Ψαξτο λιγο... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του Shift | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 32 | 05-12-13 12:33 |
[ Φόρμες ] Ενεργοποίηση-Απενεργοποίηση κουμπιού | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-07-13 13:42 |
Άνοιγμα Οutlook και ενεργοποίση του κουμπιού αποστολή - παραλαβή | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-02-12 20:17 |
CloseButton σε Φόρμα | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-02-12 13:18 |
Η ώρα είναι 08:11.