Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αφαίρεση μεταξύ ημερομηνιών
Παιδία γιασας έχω μια απορία, Σε μία φόρμα έχω δύο πεδία [‘Έναρξη] π.χ [01/03/09] και Αποχώρηση] π.χ [15/03/11] θέλω να γίνεται αφαίρεση των Ημερομηνιών και σε ένα άλλο πεδίο [Ψ] να καταγράφονται οι μήνες διαμονής. Η βάση είναι Access 2003 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.. |
| ||||
| ||||
Δημήτρη καλημέρα! Στο πεδίο που επιθυμείς βάλε το παρακάτω: =DateDiff("m";[‘Έναρξη];[Αποχώρηση]) Σύντομα θα ανεβάσω σχετικό παράδειγμα στα παραδείγματα της Access. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο Καλημέρασου
Λάθος Δικό μου Σε κώδικα αν γίνεται Φιλικά Δημήτρης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα ! Δημήτρη, ο Τάσος κώδικα VBA σε έδωσε... [Ψ] = DateDiff("m";[‘Έναρξη];[Αποχώρηση]) Αν δεν τρέξει-ως έχει - χώρισε τα στοιχεία με κόμμα αντί ερωτηματικού ! Φιλικά / Νίκος |
| |||
| |||
Καλημέρα σας
Θα ήθελα να ευχαριστήσω Ιδιαιτέρα τον Τάσο Για την άμεση απάντηση του, καθώς και τον Νίκο γιατί εντέλει δούλεψε με κόμες, μόνο πού έγινε μια μικρή διόρθωση, Αντί για [Ψ] = DateDiff("m";[‘Έναρξη];[Αποχώρηση]) έγινε [Ψ] = DateDiff("d",[‘Έναρξη],[Αποχώρηση]) / 30 και ο λόγος όταν ήταν στην αποχώρηση 15/10/2010 δεν μου έβγαζε τον μισό μήνα . Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την γνώση που προσφέρανε οι προαναφερόμενοι φίλοι Φιλικά Δημήτρης.... |
| |||
| |||
Πάντως εγώ προσπαθώ να το κάνω σε ερώτημα και δεν μου βγαίνει.. Eκφρ1: DateDiff('\d';[apo];[eos]) Μέσα στο ερώτημα έχω και τα παραπάνω πεδία.. Και μου βγάζει σφάλμα ??? Ποιά είναι η γκάφα μου. |
| |||
| |||
Τελικά το εντόπισα μόνος μου, το αναφέρω για να μην την πατήση και άλλος φίλος.. Καταρχάς χρησιμοποιώ Office 2007 Ελληνικό, επομένως την ημέρα δεν έπρεπε να την γράψω d αλλά η Eκ των υστέρων μου φάνηκε χαζό αλλά με παίδεψε.. Eκφρ1: DateDiff('η';[apo];[eos]) Αυτή η έκφραση δούλεψε.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Free_Ghost : 31-08-10 στις 12:07. |
| |||
| |||
Ξανάρχομαι στην DateDiff Προσπάθησα να πάρω μια ημερομηνία από ένα πεδίο να προσθέτω 20 χρόνια και να μου την εμφανίζει δίπλα. Π.χ. το πεδίο [Genisi_1] έχει την ημερομηνία γέννησης ενός παιδιού και δίπλα θέλω να μου εμφανίζει την ημερομηνία προσαυξημένη κατά 20 χρόνια, ε με την DateDiff δεν τα κατάφερα, αντιθέτως τα κατάφερα με έναν παράδοξο τρόπο.. Σε ένα ερώτημα όπου υπάρχει το πεδίο γέννησης του παιδιού βάζω άλλα τρία πεδία.. eikosi: Right([Genisi_1];4)+20 Aristera: Left([Genisi_1];6) Teliko: [Aristera] & [eikosi] Και μου το εμφανίζει σωστά, δεν με αρέσει όμως υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος.. |
| |||
| |||
Δοκίμασε τη συνάρτηση: DateAdd("yyyy";20;[Genesi_1])
|
| |||
| |||
Το δοκίμασα και αυτό φίλε Γιώργο αλλά μου βγάζει σφάλμα... Επίσης το δοκίμασα και στην μορφή DateAdd("εεεε";20;[Genesi_1]) αλλά μέ το σώσιμο γίνεται Eκφρ1: DateAdd("""εεεε""";20;[Genesi_1]) Πρόσεξε τα εισαγωγικά ??? Και κατόπιν Σφάλμα |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΑΞΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-10-16 10:13 |
[ Ερωτήματα ] Πρόβλημα στην αναζήτηση μεταξύ ημερομηνιών | ADREAS | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-09-16 12:10 |
Συνθήκη επιλογής δεδομένων μεταξύ δύο ημερομηνιών | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 12-03-15 11:30 |
NETWORKDAYS - Υπολογισμός διαφοράς μεταξύ δύο ημερομηνιών | Tasos | Ημερομηνία & ώρα | 0 | 11-10-11 14:34 |
[Συναρτήσεις] υπολογισμός μεταξύ 2 ημερομηνιών "Φεβρουάριος 30 ημερών" | PanosPan | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 22-02-10 20:00 |
Η ώρα είναι 08:12.