Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Scanner και εισαγωγή του αρχείου στο database

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-10-16, 10:59
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Scanner και εισαγωγή του αρχείου στο database

Φιλοι μου γεια σας,

Με απασχολεί εδώ και καιρό ένα δύσκολο (για μένα) θέμα το οποίο προσπαθώ να βρώ λύση απεγνωσμένα. Και λέω απεγνωσμένα διότι στην μονάδα την οποία υπηρετώ και εργάζομαι έχουμε ένα πλήθως χειρόγραφων αρχείων (Α4) τα οποία καλούμαστε να μηχανογραφήσουμε και με κάποιο τρόπο να εισάγουμε σε μια βάση δεδομένων που έχω φτιάξει για τον σκοπό αυτό.

Το ζητούμενο:
Φανταστήτε ότι έχουμε ένα scanner (HP) και σε αυτό σκανάρουμε ένα χειρόγραφο (αναφορά μονάδας) το οποίο θέλω να βρώ κάποιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί μέσω μιας εντολής στην access να ενσωματώνεται αυτόματα στην βάση, χωρίς να πρέπει προηγουμένως να το φυλάξουμε σε κάποιο folder με κάποια σχετική ονομασία...Στην ουσία, θέλω να γίνονται τα ακόλουθα βήματα:

1. Μέσω μιας φόρμας στην βάση μου θα έχω μια εντολή (command button) στην οποία εφόσον επιλεγεί να μπορεί να δώσει εντολή στο scanner να ξεκινήσει την διαδικασία σκαναρίσματος του εγράφου

2. Εφόσον ολοκληρωθεί το σκανάρισμα, να μπορεί (με κάποιο κώδικα Vba) να έρχεται απευθείας στην access υπό την μορφή αρχείου, και να επιλέγω κάτω απο ποιού αξιωματικού την ευθύνη και αρμοδιότητα θα είναι. Αυτό πιστεύω δεν είναι πρόβλημα καθώς μπορεί να γίνει με πάρα πολλούς τρόπους..

3. Εφόσον ολοκληρωθεί η εργασία να εκτυπώνεται μια σχετική αναφορά πάνω στην οποία θα αναγράφεται η ώρα και ημέρα που έγινε η εργασία αυτή..

Θα παρακαλούσα εάν κάποιος φίλος έχει στο παρελθόν ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο να μας διαφωτήσει διότι πραγματικά είναι για εμάς ένα μνημιώδες ζήτημα εάν και εφόσον μπορέσουμε να κάνουμε ένα τέτοιο αυτοματισμό..

Ευχαριστώ εκ προτέρων
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-16, 16:24
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Φίλοι μου υπάρχει κάποιος που έχει ξανά ασχοληθεί με το θέμα μου?

Θα εκτιμήσω κάθε βοήθεια

Ευχαριστω
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αυτόματη εισαγωγή αντικειμένων απο άλλη database γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 30-08-14 17:08
Error On Close Database γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 15-01-14 15:32
Πάτημα κουμπί εντολής για χρήση scanner kellis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 03-12-13 20:46
Εισαγωγή περιεχομένου αρχείου txt sarafis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 07-10-11 14:19

Η ώρα είναι 08:39.