Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Επιλογή περιόδου σε βαση φροντιστηρίου
Καλησπέρα, ξεκίνησα να δημιουργώ μία βάση για διαχείρηση φροντιστηρίου με έκδοση και αποδείξεων.Υπάρχει ο πίνακας Περίοδος.Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει το εξής: Θα ήθελα να δημιουργήσω μία φόρμα επιλογής περιόδου στην έναρξη ώστε επιλέγοντας π.χ. περίοδος 16-17 όποια εγγραφή γίνεται να αφορά αυτή την περίοδο χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να επιλέγεται στον πίνακα ΕΓΓΡΑΦΗ ή ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ κλπ. Αν είναι εφικτό θα ήθελα μια κατεύθυνση. Μπορεί βεβαίως να έχω και λάθος στημένη την βάση. Παρακαλώ για τις απόψεις σας. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δες μια πρόταση που ενδεχομένως να καλύπτει τις ανάγκες του φροντιστηρίου σας -έστω εν μέρει- σε ότι αφορά μαθητές και φοίτηση. Είναι προς ωφέλεια όλων των μελών να δουν ότι το στήσιμο γίνεται με δεδομένα δυο πινάκων, ενώ οι λοιποί πίνακες απλά βοηθούν ώστε οι δυο αυτοί βασικοί να δεχτούν με άνεση τα δεδομένα από τον χρήστη της βάσης. Μόνο αυτοί οι δυο συνδέονται μεταξύ τους, όμως όχι με τα id αυτόματης αρίθμησης, αλλά με πεδίο-κωδικό. Αφήστε την Access να κάνει αυτή ό,τι θέλει με αυτά τα πεδία... Δεν θα σχολιάσω τη δουλειά του φίλου μας Σάκη. Πόσο -άραγε-χρόνο σπατάλησες για να κάνεις τις 'συσχετίσεις' πινάκων! Ειλικρινά, γράφω για να σταματήσεις να ασχολείσαι με χειρισμούς που μόνο φτασμένοι μπορούν να σχεδιάσουν αποτελεσματικά. Η access είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και για μας που έχουμε περιορισμένες γνώσεις... Αγαπητέ Σάκη δες την πρότασή μου και σκέψου ως επόμενο βήμα είναι να προστεθούν δεδομένα πληρωμών. Θα είναι ανά μάθημα, ανά περίοδο, ανά τι; Όμως! Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δεν θα είχω την δυνατότητα παρά μόνο ευκαιριακά να συμμετάσχω στη ανάπτυξη της βάσης. Αυτό θέλω να το ξέρεις για να μη νιώθεις ότι σε αγνοώ... |
| |||
| |||
Νίκο σε καμμία περίπτωση δεν νιώθω ότι με αγνοείς, ούτε εσύ αλλά ούτε και τα άλλα μέλη από τα οποία πολλές φορές έχω βοηθηθεί.Όντως σπατάλησα αρκετό από τον χρόνο μου(σαν λογιστής καταλαβαίνεις ότι είναι περιορισμένος,όπως και οι γνώσεις μου στην access).Προσπαθώ με αυτές τις λίγες γνώσεις και με πολύ βοήθεια από εσάς να φτιάχνω κάποιες εφαρμογές για την δουλειά μου και επειδή με ευχαριστεί.Κάποια πράγματα προφανώς για να υλοποιηθούν σε μία εφαρμογή όπως τα φαντάζομαι εγώ είναι δυσανάλογα προς τις δυνατότητές μου, όπως αυτό με την αρχική φόρμα επιλογής περιόδου. Τώρα όσον αφορά την βάση φροντιστηρίου και τα δεδομένα πληρωμών θα ισχύουν τα εξής: Καταρχήν δεν υπάρχουν μαθήματα, είναι ένα τα Αγγλικά και ίσως και τα Γαλλικά. Οι αποδείξεις παροχής εκδίδονται είται με τον μήνα, είτε ετησίως ΑΛΛΑ χωρίζονται σε 2 περιόδους 31/12 και 31/5 κάθε έτους ανάλογα με την συμφωνία(λογιστικές @$#@#). Ενας από τους λόγους που θέλω να επιλέγω την περίοδο από την αρχή είναι για να μην φαίνονται όλοι οι περίοδοι όταν επιλέγουμε μαθητή για έκδοση ΑΠΥ. Πάντως σε ευχαριστώ, θα το παλέψω.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη smasak : 12-10-16 στις 11:24. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Άσε τις αποδείξεις Σάκη.Δεν μπορείς να δίνεις αποδείξεις αν δεν έχεις φορτώσει δεδομένα! Προέχει η καταγραφή πληρωμών. Για αυτό το θέμα δώσε μας στοιχεία ημερομηνία, ποσό, άλλο τί; (σκέψου τις πληροφορίες που θες να έχουν οι αποδείξεις για να βρεις τα δεδομένα που πρέπει να καταχωρηθούν...) με εκτίμηση / Νίκος |
| |||
| |||
Νίκο έχω προχωρήσει αρκετά την βάση με τις κατευθυντήριες οδηγίες σου ελαφρά τροποποιημένες. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε αυτό που λες "Δεν μπορείς να δίνεις αποδείξεις αν δεν έχεις φορτώσει δεδομένα! Προέχει η καταγραφή πληρωμών" και θα το αιτιολογήσω. Τα δεδομένα φορτώνονται στον πίνακα "εγγραφές" ή "σπουδές" στον οποίο περνάμε τα συμφωνηθέν δίδακτρα.Τα συμφωνηθέν δίδακτρα είναι και η ετήσια ΑΠΥ. Επίσης στον πίνακα σπουδές έχω περάσει και ημερομηνίες εγγραφής,διακοπής, περάτωσης κλπ χρήσιμες για τον υπολογισμό του διαστήματος σε περίπτωση που μαθητής αποχωρήσει νωρίτερα. Τώρα για τις αποδείξεις έγγραψα και σε προηγούμενο ποστ. Μπορεί να εκδοθούν είτε κάθε μήνα είτε 31/12 και 31/5 εκαστου έτους. Εκδίδονται συνήθως επι πιστώσει (οπότε δεν προέχει η καταγραφή πληρωμών) και ακολουθεί εξωφλητική απόδειξη είσπραξης, ή και μετρητοίς αν έχουν πληρωθεί τα δίδακτρα. Πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρω.Θα σε ή σας ξαναενοχλήσω αν θα σκοντάψω. Ευχαριστώ |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καθορισμός Χρονικης Περιόδου και προσάρτηση δεδομένων σε πίνακα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-01-17 11:43 |
Δημιουργία βάσης δεδομένων φροντιστηρίου | ΧρύσαΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 30-06-16 15:51 |
[ Πίνακες ] Αντιγραφή πινάκων από τρέχουσα βάση σε νέα βάση | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 04-03-16 22:43 |
[ Συναρτήσεις ] Υπολογισμός ημερών μιας περιόδου ανά μήνα | jim67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 04-08-13 16:43 |
[ Εκθέσεις ] Επιλογή εγγράφου με βάση το φύλο | christos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 16-06-10 21:31 |
Η ώρα είναι 14:27.