Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Ενημέρωση πεδίου απο άλλο αντικείμενο

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-10-16, 20:12
Όνομα: Πέτρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Ενημέρωση πεδίου απο άλλο αντικείμενο

Καλησπέρα στη παρέα!!! Σας παρακολουθώ καιρό αλλά να που φτάνω να γράψω...
Το λοιπόν... έχω δύο πίνακες με με ένα πεδίο που είναι ίδιου τύπου και στους δύο. Η διαφορά είναι ότι στον πρώτο πίνακα υπάρχουν πολλές τιμές για ένα όνομα και ο δεύτερος μία μοναδική για κάθε όνομα. Αυτό που θέλω είναι να επιλέγω το αληθές - ψευδές στο δεύτερο πίνακα (ή σε κάποια φόρμα) και με την την ενημέρωση να πηγαίνει και να ενημερώνει της συγκεκριμένες εγγραφές στον πρώτο πίνακα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-10-16, 20:36

Προεπιλογή

Και επειδή μια εικόνα ίσον με χίλιες λέξεις επισυνάπτω το παράδειγμα μου...
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip asdb v1.5.zip (47,9 KB, 13 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-10-16, 07:57
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα,
Πέτρο -ίσως επειδή είναι πρωί- θέλω να ξέρεις ότι δεν κατάλαβα την περιγραφή που κάνεις και ανοίγοντας τους πίνακες μπερδεύτηκα για τα καλά...
Δώσε μας ένα παράδειγμα των πολλών ονομάτων στον 'πρώτο' πίνακα και του ενός στον 'άλλο'.
Πώς επιλέγεις το πεδίο ναι/όχι ; Αυτό αν το πατήσεις θα πάρει την ανάποδη τιμή από αυτή που έχει... Σε ένα πεδίο ναι/όχι μπορείς να σε ενδιαφέρει το ναι, μπορεί και το όχι.
Τι είδους ενημέρωση ζητάς να γίνεται; σε ποιο πεδίο να γράφεται τι;
Δεν έχω άλλη πρόταση για σένα, παρά μόνο σύσταση να γράψεις αναλυτικά, διότι -όπως υποψιάζομαι- δεν θα έχεις απάντηση. Μακάρι να κάνω λάθος και να φταίει το ξύπνημα της Κυριακής..

Καλώς όρισες στη μεγάλη παρέα μας και να είσαι πάντα καλά.

με εκτίμηση/ Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-10-16, 09:59
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Προεπιλογή

Καλημέρα

Θα συμφωνήσω με το φίλο το Νίκο, για τη «θολούρα» του ζητούμενου, έχω όμως την ελπίδα ότι το κατάλαβα.

Στη συνημμένη ΒΔ πρόσθεσα και το ερώτημα ενημέρωσης qryUpadate.

Όταν το τρέξουμε, για κάθε εγγραφή του πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ], βρίσκει τις αντίστοιχες εγγραφές του πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ] (αυτές που έχουν στο πεδίο [ΔΕΜΑ] ίδια τιμή με το πεδίο [dema]) και εξισώνει την τιμή τους στο πεδίο [Sakos] με την τιμή του πεδίου [Sakos] του πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ].

Όταν κάνουμε αλλαγές στο πεδίο [Sakos] του πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ], μπορούμε να τρέχουμε το παραπάνω ερώτημα, για να περνούν και στις αντίστοιχες εγγραφές του πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ].

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb asdb v1.6.mdb (608,0 KB, 23 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-16, 16:13

Προεπιλογή

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Το πρόβλημα το είχα λύση εχθές με τον ίδιο τρόπο ακριβώς αν και δεν είχα internet να ενημερώσω. Την απάντηση στο ερώτημα μου (και την έννοια του προβλήματος) την έπιασε και την απέδωσε ο φίλος Γιώργιος (kapetanag). Θα ήθελα βέβαια να χρησιμοποιώ μόνο το πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ] και μέσω της φόρμα frmΣΑΚΟΙ_ΑΠΟ_tblΔΕΜΑΤΑ να ενημερώνονται αμέσως όλες οι εγγραφές του προαναφερθέν πίνακα αλλά και με αυτό το τρόπο έμμεσα γίνεται.
Το πρόβλημα γενικά είναι ότι σε ένα δέμα έχω διαφορετικά είδη εναποθηκευμένα και σε κάποια δέματα που είναι συσκευασμένα σε σάκους, θέλω να βλέπει η έκθεση το ναι/όχι και να βγάζει διαφορετικό δελτίο δέματος σάκου και κιβωτίου.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip asdb v1.6.zip (58,2 KB, 6 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-16, 19:34

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Φίλε Πέτρο κάπου μπερδεύεσαι.

Δημιούργησε μια φόρμα που θα βασίζεται μόνο στον πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ]
Στη φόρμα αυτή θα μπορείς να τσεκάρεις το πεδίο [sakos], μόνο για όσα δέματα έχουν συσκευαστεί σε σάκους.

Στη φόρμα επίσης θα προσθέσεις και ένα κουμπί που όταν το πατάς θα τρέχει το ερώτημα ενημέρωσης [sakosupadate].
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-10-16, 23:42

Προεπιλογή

Γιώργο καλησπέρα.
Αυτό που λές το έχω κάνει και έτσι το δουλεύω προς το παρόν απλά το έχω βάλει να ενημερώνει και τον πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ]. Θα ήθελα απλά να μή μπλέκω καθόλου τον πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ] μιας και όλα τα δεδομένα τα έχει ο [ΔΕΜΑΤΑ] (αυτό που προσπαθώ να κάνω στη φόρμα frmΣΑΚΟΙ_ΑΠΟ_tblΔΕΜΑΤΑ ). Αυτό γιατί είχα στήσει έτσι τη βάση που τα δεδομένα να τα παίρνει απο άλλο αρχείο της access ώστε να είναι αναβαθμίσιμη. Τώρα πρέπει να βάλω και τον πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ] σαν συνδεδεμένο πίνακα.
Έχω και μια ακόμη ερώτηση που με παιδεύει καιρό...πως θα κάνω τη βάση να βρίσκει το αρχείο δεδομένων πάντα στον ίδιο φάκελο? Γιατι όταν μετακινώ τα αρχεία θα πρέπει συνέχεια να κάνω σύνδεση πινάκων. Να ψάχνει δλδ πάντα το αρχείο απο το ίδιο path.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-10-16, 16:46

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Αν αποσυμπιέσουμε (σε κάποιο φάκελο) το συνημμένο αρχείο θα προκύψει ο φάκελος Pack με τα παρακάτω αρχεία:

1) Data.mdb. Είναι η ΒΔ Back End που περιέχει μόνο τους πίνακες [ΔΕΜΑΤΑ] και [ΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ].

2) Prog.mdb. Είναι η ΒΔ Front End η οποία, χωρίς να περιέχει πίνακες, συνδέεται με τους πίνακες της Data.mdb.

Περιέχει το ερώτημα [sakosupdate], τη φόρμα [frmOpenReport], την έκθεση [ΔΕΜΑΤΑ], την μακροεντολή [AUTOEXEC] και τη λειτουργική μονάδα κώδικα [Modulo1].

Για να αναδημιουργούνται αυτόματα οι συνδέσεις τα αρχεία Data.mdb και Prog.mdb πρέπει να είναι μαζί στον ίδιο (οποιοδήποτε) φάκελο.

Αν κάνουμε διπλό κλικ στο αρχείο Prog.mdb, η μακροεντολή AUTOEXEC σε συνδυασμό με τον κώδικα δημιουργούν αυτόματα τις κατάλληλες συνδέσεις.

Αν κάνουμε κλικ στο κουμπί της φόρμας [frmOpenReport], θα ενημερωθεί ο πίνακας [ΔΕΜΑΤΑ] και στη συνέχεια θα ανοίξει η έκθεση [ΔΕΜΑΤΑ], η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στον πίνακα [ΔΕΜΑΤΑ].

Πέτρο ελπίζω μελετώντας τις συνημμένες ΒΔ, να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και να οργανώσεις ανάλογα τη δική σου εφαρμογή.

Καλή συνέχεια….

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip dbPack.zip (85,5 KB, 20 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-10-16, 01:23

Προεπιλογή

Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου!!! Το κατάφερα να συνδέσω τα αρχεία με τον τρόπο που μου υπέδειξες λίγο κόλλησα σε μία ρύθμιση της εφαρμογής που παραθέτω και για όποιον άλλο το χρειαστεί..

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: το δείγμα κώδικα σε αυτό το άρθρο χρησιμοποιεί Microsoft Data Access Objects. Για αυτόν τον κωδικό για να εκτελεστεί σωστά, πρέπει να αναφέρεται στη βιβλιοθήκη αντικειμένων Microsoft DAO 3.6. Για να γίνει αυτό, κάντε κλικ στην εντολή " αναφορές " στο μενού " Εργαλεία " στο πρόγραμμα επεξεργασίας Visual Basic και βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου Βιβλιοθήκη αντικειμένων Microsoft DAO 3.6 .

Γιώργο αν θέλεις πες μου να σου στείλω συνολικά την εφαρμογή μου για να την δείς και να μου πείς την έμπειρη γνώμη σου! Σε ευχαριστώ για όλα!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-10-16, 09:01

Προεπιλογή

Πέτρο χαίρομαι που τα κατάφερες.

Δε μπορώ να ασχοληθώ ιδιαίτερα με κάποια εφαρμογή.

Δεν έχω τον αναγκαίο χρόνο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Πίνακες ] Επαναφορά πεδίου από άλλο πίνακα Alexandraadami Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 20-07-15 21:37
[ Φόρμες ] Συμπλήρωση πεδίου από άλλο πίνακα ευη79 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 28-04-14 17:31
Ενημέρωση Πεδίου από άλλο με δυνατότητα καταχώρησης νέας τιμής Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 14-03-12 22:25
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση πεδίου από άλλο ΚΩΣΤΑΣ2 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 05-03-12 10:50
[ Πίνακες ] Αυτόματη εγγραφή πεδίου από άλλο πεδίο Free_Ghost Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 01-02-10 08:13

Η ώρα είναι 20:28.