Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Καλημέρα, θέλω να φτιάξω ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τα ωράρια μαθητών και επειδή η αρχή και το στήσιμο της βάσης είναι το ήμιση ανεβάζω ένα δείγμα με τις σχέσεις. Αυτό που θέλω να υλοποιήσω για αρχή είναι κάτι σαν το δείγμα σε pdf που ανέβασα. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Σάκη, Εκτιμώ το "θράσος" σου να σχεδιάσεις μια πολύπλοκη βάση. Όμως έχεις αρκετά σφάλματα... Θα αναφέρω δυο -μόνο- μη : Μη χρησιμοποιείς τα [ID] -πεδία αυτόματης αρίθμησης- ως κλειδιά για να κάνεις σχέσεις πινάκων. Μη κάνεις πολλούς πίνακες εξ αρχής. Πολλοί πίνακες σημαίνει γνώση και εμπειρία. Σε ανεβάζω μια σχεδίαση για να δουλέψεις κάτω από μια άλλη οπτική γωνία. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις. Με εκτίμηση/ Νίκος |
| |||
| |||
Νίκο σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις. Εκανα τόσους πίνακες γιατί θεωρώ ότι αυτούς θα χρειασθώ για την βάση και για να φτιάξω τις σχέσεις από την αρχή.Επίσης δημιούργησα τον πίνακα πρόγραμμα ως σύνδεσμο επειδή υπάρχουν σχέσεις "πολλά προς πολλά". Δεν ξέρω πως αλλιώς θα συνδέσω τους πίνακες αν δεν χρησιμοποιήσω τα id. Θα μπορούσες να προτείνεις μια "σύνδεση" στο παράδειγμά μου; |
| |||
| |||
Νίκο, επίσης το παράδειγμα που ανέβασες "Γυμνάσιο" μάλλον δεν βρίσκει εφαρμογή στο δικό μου διότι πρόκειται για φροντιστήριο που μπορεί α)μία τάξη να έχει πολλούς μαθητές και ενας μαθητής να έχει 2 τάξεις π.χ. c class αγγλικά και 2η γαλλικά, β) μία τάξη να έχει 2 ή 3 καθηγητές και ένας καθηγητής να έχει πολλές τάξεις. Δεν έχω ξανασχοληθεί με τόσο περίπλοκη εφαρμογή. Το σκεπτικό είναι α) να γίνεται καταχώρηση ημερών & ωρών που ΔΕΝ μπορεί κάποιος μαθητής και καθηγητης να κανει μαθημα και β)μετά να γίνεται η καταχωρηση του "προχειρου" προγράμματος ημερών & ωρών.Σε περίπτωση που συμπέσουν οι ημέρες και ώρες με αυτές των μαθητών-καθηγητών που δεν μπορούν να βγάζει μήνυμα. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Σάκη, η βάση που θες, δεν είναι απλή και το έγραψα από την πρώτη στιγμή. Είμαι εκπαιδευτικός, σχεδίαση αρκετές βάσεις αλλά όχι κάτι τέτοιο που ζητάς. Επομένως δεν έχω έτοιμη μια δομή, πέρα από αυτή που ανέβασα και ούτε θυμάμαι πού την βρήκα. Δεν έχω τον χρόνο να σχεδιάσω από μηδενική βάση ό,τι ζητάς, αφού και εργάζομαι και υπάρχουν άλλες προτεραιότητες που περιμένουν. Βέβαια, είναι πρόκληση για μένα η σχεδίαση αυτής της βάσης, αλλά όχι αυτή την περίοδο... θέλω να ξέρεις, ότι δεν έχω κάποια λύση έτοιμη στο μυαλό μου και αποφεύγω να την γράψω από τον φόβο μη εμπλακώ με κάποιο μέλος που μπερδεύει τα δεδομένα με τα ζητούμενα. Όχι ! Αυτές οι εφαρμογές σε παίρνουν το ...μυαλό. Μακάρι κάποιο άλλο μέλος να έχει διάθεση και χρόνο να συνεργαστεί μαζί σου και να σχεδιάσει από μηδενική βάση ό,τι ζητάς. Όλοι εμείς θα είχαμε ωφέλεια. Με εκτίμηση / Νίκος |
| |||
| |||
Ok Νίκο σε ευχαριστώ και μόνο που απάντησες.Και εγώ θα την παρατήσω προς το παρόν.Θα ασχοληθώ με την εξέλιξη εφαρμογής για έκδοση αποδείξεων για το φροντιστήριο της γυναίκας μου.Αν χρειασθώ εκεί βοήθεια είμαι σίγουρος ότι θα την έχω.
|
| |||
| |||
Καλημέρα φίλε Σάκη Θα μπορουσες μήπως να γίνεις λιγο πιο σαφής και πιο αναλυτικος; Θες μόνο απλή έκδοση του εβδομαδιαίου προγράμματος ή διαχείρηση του σχολικού έτους και του σχολείου (το παράδειγμα του Νίκου) |
| |||
| |||
Βάγγο το εξηγώ στο #4.Είναι αρκετά πολύπλοκο και μάλλον δεν έχω τις γνώσεις και την δυνατότητα να το εφαρμόσω.Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα (fet) που κάνει κάτι τέτοιο αλλά εγώ θα ήθελα να το φτιάξω σε access.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Προγραμμα ωρών | harristopaloglou | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-02-17 18:49 |
[Excel07] Πρόγραμμα αδειών | Πέτρο | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 30-11-12 12:26 |
Ημερήσιο Πρόγραμμα | spooky | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 28-04-12 22:04 |
Βοήθεια με πρόγραμμα | vagzav | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-11-10 19:57 |
Η ώρα είναι 06:33.