Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Ερωτήματα ] Ερώτημα αναβάθμισης πεδίου πίνακα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-09-16, 16:50
Όνομα: ΑΝΔΡΕΑΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Ερώτημα αναβάθμισης πεδίου πίνακα

Γεια και πάλι σε όλους.
Αφού έλυσα το ένα πρόβλημα στη βάση, μου προέκυψε δεύτερο και θα ήθελα την άποψη - βοήθειά σας.

Έχω έναν πίνακα στην βάση μου ο οποίος μεταξύ των άλλων έχει, ένα μοναδικό αριθμητικό πεδίο και ένα πεδίο με την κατάσταση του αντικειμένου (ΕΚΡΕΜΜΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ κ.λ.π.). Την κατάσταση την περνάω από φόρμα με combobox που έχει τιμές από άλλο πίνακα.
Θέλω να περνάω χειροκίνητα καθημερινά στο excell τον μοναδικό αριθμό του αντικειμένου και όταν ανοίγω την Access με ένα ερώτημα, να αναζητάει από το excell τον αριθμό, να τον βρίσκει στην βάση και να αλλάζει την κατάσταση του αντικειμένου. (π.χ. από ΕΚΡΕΜΜΟΤΗΤΑ σε ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ.)

Είναι εύκολο όλο αυτό???
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-16, 10:59
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα

Ανδρέα δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί, ενώ δημιούργησες την εφαρμογή σου στην Access, ανακατεύεις και το Excel.

Θα μπορούσες τον αριθμό που θα πληκτρολογείς στο Excel να τον πληκτρολογείς ή να τον επιλέγεις στην Access.

Θα βοηθούσε, αν ανέβαζες ένα δείγμα των αρχείων (Excel, Access) και αν διευκρίνιζες καλύτερα το ζητούμενο.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-09-16, 11:46

Προεπιλογή

Γιώργο ευχαριστώ για την απάντηση.

Το πρόβλημά μου είναι ότι με το excell μου είναι πιο γρήγορο - εύκολο να πληκτρολογώ τους κωδικούς και μετά με την χρήση κουμπιού στην access να γίνεται το update, παρά να βρίσκω μια μια τις εγγραφές και να κάνω την αλλαγή στο πεδίο που θέλω.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω ένα αντίγραφο αν μπορέσω για να το δείτε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-09-16, 02:10

Προεπιλογή

καλημέρα Γιώργο

Σας στέλνω ένα δείγμα της βάσης που προσπαθώ να φτιάξω.

Αυτό που θέλω είναι με μια εντολή από την βάση, αυτή να διαβάζει το excell, να βρίσκει τον κωδικό που αναγράφεται στο excell, μέσα στη βάση και να αλλάζει την κατάσταση του combolist αναλόγως με την κατάσταση που υπάρχει στο excell (π.χ. φυλλο εργασίας "ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ", αλλάζει στην βάση όλους τους κωδικούς σε ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ στο combolist).

Γίνεται το παραπάνω ή σαν αρχάριος θέλω να φτιάξω πύραυλο για το φεγγάρι?
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Desktop.zip (24,6 KB, 3 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-09-16, 16:15
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Ανδρέα, ξέχνα το Excel.

Η Access έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει το ζητούμενο, με πολλούς και καλύτερους τρόπους.

Στο συνημμένο αρχείο:

1) Στη φόρμα frmUpdateStatus, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε την κατάσταση και να πληκτρολογήσουμε τους κωδικούς, στους οποίους θα εφαρμοστεί, αν πατήσουμε το σχετικό κουμπί.

Είναι αυτό που ζητούσες.

2) Στη φόρμα frmUpdateStatus2, αφού επιλέξουμε κατάσταση, εμφανίζονται σε μια λίστα πολλαπλών επιλογών οι κωδικοί με διαφορετική κατάσταση, για να επιλέξουμε εκείνους στους οποίους θα εφαρμοστεί η νέα κατάσταση.

Δε χρειάζονται πληκτρολογήσεις.

Έχω κάνει κάποιες αλλαγές στη ΒΔ που ανέβασες:
  • Στον πίνακα [PROGESS]
  • Στον πίνακα [IDKWDIKOS], άλλαξα το πεδίο [PROGESS] σε πεδίο αναζήτησης και αφαίρεσα τη μάσκα στην ημερομηνία.
    Ενώ δε χρειάζεται, αφού εμφανίζεται ημερολόγιο για την επιλογή της, δημιουργεί προβλήματα.
  • Στη φόρμα [IDKWDIKOS] το πεδίο λίστας το έκανα σύνθετο πλαίσιο.
Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb Update2.mdb (520,0 KB, 20 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 16-09-16 στις 16:26.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-09-16, 19:20

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kapetang Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα

Ανδρέα, ξέχνα το Excel.

Η Access έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει το ζητούμενο, με πολλούς και καλύτερους τρόπους.

Στο συνημμένο αρχείο:

1) Στη φόρμα frmUpdateStatus, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε την κατάσταση και να πληκτρολογήσουμε τους κωδικούς, στους οποίους θα εφαρμοστεί, αν πατήσουμε το σχετικό κουμπί.

Είναι αυτό που ζητούσες.

2) Στη φόρμα frmUpdateStatus2, αφού επιλέξουμε κατάσταση, εμφανίζονται σε μια λίστα πολλαπλών επιλογών οι κωδικοί με διαφορετική κατάσταση, για να επιλέξουμε εκείνους στους οποίους θα εφαρμοστεί η νέα κατάσταση.

Δε χρειάζονται πληκτρολογήσεις.

Έχω κάνει κάποιες αλλαγές στη ΒΔ που ανέβασες:
  • Στον πίνακα [PROGESS]
  • Στον πίνακα [IDKWDIKOS], άλλαξα το πεδίο [PROGESS] σε πεδίο αναζήτησης και αφαίρεσα τη μάσκα στην ημερομηνία.
    Ενώ δε χρειάζεται, αφού εμφανίζεται ημερολόγιο για την επιλογή της, δημιουργεί προβλήματα.
  • Στη φόρμα [IDKWDIKOS] το πεδίο λίστας το έκανα σύνθετο πλαίσιο.
Φιλικά/Γιώργος

OYAOYOY (όπως είπε και ο Βαρουφάκης)

Δεν το ήξερα ότι μπορεί να γίνει τέτοιο πράγμα στην βάση (είπαμε έιμαι αρχάριος...).
Χίλια ευχαριστώ Γιώργιο κυριολεκτικά, για τον χρόνο που αφιέρωσες να με βοηθήσεις, ό,τι και να πω για να σε ευχαριστήσω θα είναι λίγο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μεταφορά δεδομένων από πίνακα ή ερώτημα σε νέο πίνακα με άλλη μορφή. dim.konst Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 09-12-14 21:31
[ Ερωτήματα ] Υπολογισμός πεδίου σε ερώτημα artchrist73 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 14-12-13 23:00
Δημιουργία πίνακα με χρήση δεδομένων από έναν άλλο πίνακα και ένα ερώτημα nikosmin Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 28-10-13 13:53
[ Πίνακες ] Ενημέρωση πεδίου πίνακα kosta Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 11-12-12 10:02
Αντιγραφή πεδίου σε πίνακα... Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 06-02-11 20:46

Η ώρα είναι 14:36.