Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Άνοιγμα αρχείου word και προσάρτηση δεδομένων

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-09-16, 00:53
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Άνοιγμα αρχείου word και προσάρτηση δεδομένων

Φίλοι μου καλησπέρα,

Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Υπάρχει τρόπος μέσα απο μια φόρμα access ή έστω μέσα απο περιβάλλον access να μπορεώ να ανοίξω ένα αρχείο Word (μέσα στην access) και να μπορώ να δουλέψω πάνω σε αυτό ώς σαν να ήταν κανονικά εκτός access? Άν αυτό ειναι εφικτό, θα ήθελα επίσης να ρωτήσω εάν υπάρχει τρόπος δεδομένα απο μια φόρμα στην Access και πιο συγκεκριμμένα απο ένα πεδίο (Memo type) να μπορούν να ενσωματωθούν αυτόματα στο εν λόγο αρχείο Word που ρωτάω πιο πάνω?

Φιλικά,

Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-09-16, 15:29

Προεπιλογή

Γειά σας φίλοι μου,

Επανέρχομαι και ζητώ την βοήθεια σας στο πιο πάνω ζήτημα, εάν μπορεί κάποιος να βοήθήσει θα το εκτιμήσω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-09-16, 21:48
Όνομα: Αλέξανδρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: ΑΡΤΑ
Προεπιλογή

Γιώργο καλησπέρα!!
κοίτα το συνημμένο του Τάσου(Διαχειριστή).
Ίσως σου κάνει.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb WD2ACC.mdb (340,0 KB, 55 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-09-16, 01:34

Προεπιλογή

Γιώργο!!
κοίταξε αυτό το βίντεο με το πρόγραμμα εμφάνισης εντύπων για το νηπιαγωγείο στη παρακάτω διεύθυνση είναι αυτό που ζητάς.
https://youtu.be/Ov5hB3YcHx4

Το πρόγραμμα αυτό το είχα κάνει παλιά για το νηπιαγωγείο μου.
Εμφανίζει σε treeview όλα τα έντυπα του Office ακόμη φωτογραφίες προγράμματα σε exe,
Έχει δυο Text box
Στο πρώτο έχει σε μορφή Treeview φακέλους με έντυπα \και στο άλλο Text box εμφανίζει τα έντυπα όπου εάν είναι word και μορφή doc και όχι dot μπορείς να το επεξεργαστείς.
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται στο πρώτο να γίνει το treeview και στο άλλο textbox να εγκαταστήσεις το activ x to
DSO Framer και κάποια reference.
Βασικά είναι μια δύσκολη κατασκευή.
Παρακολούθησε το video στο youtube αναλυτικά,
πάντως γίνεται αυτό που θέλεις αλλά θέλει πολύ δουλειά. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι μεγάλο με τις εκδόσεις.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 23-09-16 στις 15:33.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-09-16, 23:59

Προεπιλογή

Καλησπέρα Αλέξανδρε και ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, μόνο που στον σύνδεσμο που επισυνάπτεις για το βόντεο, προβάλλεται κάτι εντελώς άσχετο φίλε, μήπως κάνω κάτι λάθος?

Σε ευχαριστώ και πάλι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-16, 06:43

Προεπιλογή

Καλημέρα Γιώργο,
ο υποβάλλων την ερώτηση δεν κάνει ποτέ λάθος ή
καταρχήν αν είναι άσχετο το βίντεο δεν κάνεις λάθος εσύ το κάνω εγώ.
Πρώτο ζητάς 2 ερωτήσεις χωρίς να ανεβάσεις δείγμα οπότε οι πληροφορίες μου θα είναι χωρίς δείγμα.
Συγκεκριμένα΅Α΄ερώτηση:
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Υπάρχει τρόπος μέσα απο μια φόρμα access ή έστω μέσα απο περιβάλλον access να μπορεώ να ανοίξω ένα αρχείο Word (μέσα στην access) και να μπορώ να δουλέψω πάνω σε αυτό ώς σαν να ήταν κανονικά εκτός access?
Το βίντεο καλύπτει ακριβώς αυτό που ζητάς.
Σου δείχνει μέσα από μια φόρμα access ή από ένα περιβάλλον access να ανοίξεις ένα αρχείο word και να το δουλέψεις πάνω σε αυτό ώς σαν να ήταν κανονικά εκτός access. Δηλαδή το word το κάνει από μόνο του.
Στη προηγούμενη βάση και προηγούμενο μήνυμα που σου έστειλα μετατρέπει το κείμενο του word σε κείμενο σε πεδίο φόρμας.Τώρα εάν επεξεργαστείς αυτό το κείμενο ή προσθέσεις περισσότερα και ζητάς αυτόματα να εμφανιστεί το κείμενο στο word΅:
Στη δεύτερη ερώτηση δεν το γνωρίζω καλά αλλά δεν έχω ασχοληθεί επ ακριβώς.
Αλλά δεν μπορώ να ανεβάζω και ολόκληρο το πρόγραμμα που διέθεσα χιλιάδες ώρες να το κάνω.
Άλλωστε το forum απ ότι ξέρεις έχει και σκοπό εκπαιδευτικό.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 23-09-16 στις 06:59.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-16, 09:30

Προεπιλογή

Καλημέρα Αλεξανδρε,

Φίλε μου έχεις εντελώς παρερμηνεύσει τι έχω πει,...βρε φίλε εφόσον πατήσω στον σύνδεσμο που επισυνάπτεται με μεταφέρει στο YouTube και βλέπω ένα εντελώς άσχετο βίντεο που σχετίζεται με μουσική..(κάτι με ινδια μεριές)..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-16, 15:29

Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιώργο
το βίντεο αυτό είναι μια παρουσίαση εντύπων ενός προγράμματος για νηπιαγωγείο δεν έχει κώδικα να δεις.Αλλά κάνει αυτή τη δουλειά εμφανίζει φακέλους σε treeview που περιέχουν αρχεία μορφής word κλπ.Επιλέγει το αρχείο word και στο εμφανίζει μέσα στη φόρμα (ενσωματωμένο).Οπότε το επεξεργάζεσαι και το αποθηκεύεις αλλά μέσα από το πρόγραμμα όχι έξω από το πρόγραμμα(Ενσωματωμένο μέσα στη φόρμα).

Απλά εγώ το έκανα ηλεκτρονική παρουσίαση εντελώς για άλλο σκοπό και του έβαλα στο βίντεο ένα νίτρο με μια υδρόγειο σφαίρα και μουσική για να είναι φαντασμαγορικό.
Δεν είναι εκπαιδευτικό βίντεο που παρουσιάζει κώδικα.
Άλλωστε εάν υπήρχε πρόβλημα θα έπρεπε να μου πεις φίλε έχεις κάνει λάθος ανάρτηση βίντεο που δεν έχω κάνει.
Η έκφραση Γιώργο "μήπως κάνω λάθος εγώ" πρέπει σου πω δεν μου άρεσε και τόσο.

https://youtu.be/Ov5hB3YcHx4
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-09-16, 21:23

Προεπιλογή

Αλέξανδρε καλησπέρα,

Πρώτα σε ευχαριστώ για την όποια βοήθεια, Ομολογώ πως το παράδειγμα στο βίντεο με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό. Βασικά τι ζητώ εγώ:

Θα ήθελα όντως μέσα απο μια φόρμα access να μπορώ να παπρουσιάζω ένα έγραφο (κυρίως word) με το ribbon έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να κάνει edit σε αυτό, όπως του αρέσει εμφανησιακά. Σε προκαθορισμένές γραμμές σε αυτό το αρχείο word θα αναγράφονται κάποια δεδομένα (συνήθως text) τα οποία θα ήθελα να υπάρχει κάποια εντολή στο έγραφο αυτό έτσι ώστε να τα δίνει σε έναν σχετικό πίνακα της βάσης μας. Αντιλαμβάνομαι εδώ πως στην προκυμένη περίπτωση στο έγραφο αυτό θα πρέπει να ενσωματωθεί κώδικας εφόσον θα υπάρχει και η εντολή εξαγωγής των δεδομένων σε πίνακα της access.

Ακούγεται περίπλοκο αλλά πιστεύω πως είναι εφικτό αυτό που επιδιώκω απλά προσωπικά αδυνατώ εξαιτίας ελλειπων γνώσεων σε προγραμματισμό Vba.... Αν μπορεί κάποιος φίλος να βοηθησει αυτό θα είναι ένα "δώρο" για μένα επειδη θα τελειώσει ένας μεγάλος βραχνάς που έχω αναλαβει

Ευχαριστώ και παλι.

Υ.Γ: Δεν έχω κάποιο αρχείο - παράδειγμα να ανεβάσω Αλέξανδρε καθώς αυτό που επιδιώκω δεν το έχω κάν δημιουργήσει
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Καθορισμός Χρονικης Περιόδου και προσάρτηση δεδομένων σε πίνακα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 18-01-17 11:43
[ Πίνακες ] Προσάρτηση δεδομένων υπο όρους dimitrisp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 23-11-16 22:48
άνοιγμα αρχείου pdf με εντολή ΤΑΣΟΣ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 23-09-16 16:05
Προσάρτηση δεδομένων απο access σε excel ευη79 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 30-11-14 11:57
Άνοιγμα συγκεκριμένου αρχείου Pdf Free_Ghost Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 25-09-13 20:29

Η ώρα είναι 07:04.