Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
Όταν δεν υπάρχουν δεδομένα...
Καλησπέρα ... Σε μια έκθεση, τα κριτήρια που έχουμε, είναι δυνατόν να 'στραγγαλίζουν' όλα τα δεδομένα και έτσι η έκθεση να εμφανίζεται στην οθόνη μας ή στον εκτυπωτή χωρίς στοιχεία. Αυτή την εικόνα θέλω να απαλείψω ! Ο κώδικας που ακολουθεί δίνει το μήνυμα -όταν δεν υπάρχουν δεδομένα ... Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer) MsgBox "Δεν υπάρχουν δεδομένα !" End Sub ...αλλά μετά το ok εμφανίζει την άδεια έκθεση. Μπορούμε να κάνουμε κάτι εδώ ; Σχόλιο : Μέχρι τώρα δεν έχω χρησιμοποιήσει το συμβάν NoData, αλλά με μια Dcount(...) ελέγχω αν έχω ή όχι εγγραφές προς εκτύπωση και εφόσον έχω πάω στην εντολή είτε εμφάνισης είτε εκτύπωσης. Παιδιά σας ευχαριστώ Φιλικά / Νίκος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα φίλε μου Νίκο! Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer) MsgBox "Δεν υπάρχουν δεδομένα !" End Sub Η όρισμα "Cancel As Integer" μας παρέχει τη δυνατότητα να ακυρώσουμε τη διαδικασία όπου περιέχεται. Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer) Cancel = True MsgBox "Δεν υπάρχουν δεδομένα !" ',.... End Sub Τα λέμε Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
Private Sub Report_NoData(Cancel As Integer) MsgBox "Δεν υπάρχουν δεδομένα!", vbinformation, "Microsoft Access" cancel = -1 End Sub Τασο με προλαβες... Τάσος: Η κεκτημένη ταχύτητα βλέπεις Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 16-02-10 στις 20:22. |
| ||||
| ||||
Ως συμπλήρωση των παραπάνω... Θα πρέπει να να έχουμε υπόψη μας πως η ακύρωση του ανοίγματος μιας έκθεσης εγείρει ένα σφάλμα χρόνου εκτέλεσης στη διαδικασία που προσπαθεί να την ανοίξει. Γι' αυτό ο κώδικας χειρισμού αυτού του σφάλματος στη καλούσα διαδικασία είναι απαραίτητος. Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Έχει δίκιο ο Γιάννης. Σε περιπτώσεις που ανοίγουμε κάποια έκθεση με προγραμματιστικό τρόπο, πχ. DoCmd.OpenReport, η εφαρμογή δεν εντοπίζει το αντικείμενο της έκθεσης (φυσικό αφού λόγω ακύρωσης δεν είναι ανοιχτό) κι έτσι εμφανίζει το ανάλογο μήνυμα σφάλματος. Ο κώδικας που δημιουργείται αυτόματα από τον οδηγό στοιχείων ελέγχου, περιέχει ήδη διαδικασίες για γενική αντιμετώπιση σφαλμάτων. Αν κριθεί αναγκαίο ένας τέτοιος κώδικας θα μπορούσε να μετατραπεί όπως το παράδειγμα: Κώδικας: Private Sub CmdOpenreport_Click() On Error GoTo ErrH DoCmd.OpenReport "Report1", acPreview ExitProc: Exit Sub ErrH: If Err = 2103 Then MsgBox "No printable Data!", vbInformation, Me.Caption Resume ExitProc Else MsgBox Err.Description, vbExclamation, Me.Caption End If Resume ExitProc End Sub
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα ... Θερμά ευχαριστώ Τόλη, Γιάννη και Τάσο ! Καλή συνέχεια απο καρδιάς. Συνέχεια σε κάθε τομέα που συμμετέχει στο 'μόρφωμα' που λέμε ζωή...(πνεύμα, υγεία, εργασία, οικογένεια,φιλία,...) Φιλικά / Νίκος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Εύρεση ονομάτων τα οποία υπάρχουν σ'ενα άλλο αρχείο excel | tsvagelis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-09-16 10:48 |
[ Φόρμες ] Όταν δεν υπάρχει στη λίστα | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-09-14 09:06 |
[Excel07] Απόδοση ΝΑΙ ή ΟΧΙ εάν υπάρχουν δεδομένα σε ένα κελί. | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 17-01-14 15:28 |
Κλείσιμο ερωτημάτων όταν δεν υπάρχουν κουμπιά κλεισίματος | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-12-10 08:40 |
Η ώρα είναι 14:29.