Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Αναπαραγωγή προβλήματος

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-05-16, 11:47
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Αναπαραγωγή προβλήματος

Φίλοι μου γειά σας,

Ξέρω ότι μπορεί και μόνο ο τίτλος που έχω δώσει στο θέμα που αντιμετωπίζω να ακούγεται κάπως.......!!!! Φυσικά στην τελική δεν βρίσκω κανέναν άλλο καταλληλότερο τίτλο να δώσω εφόσον συμβαίνει στην κυριολεξία αυτό.

Μπαίνω στο θέμα και εξηγώ τι συμβαίνει από εκείνη την "καταραμμένη" και καθόλα σημαδιακή ημέρα την Παρασκευή και 13...

Ψάχνωντας λοιπόν για την καταλληλότερη έκδοση access για να επανασχεδιάσω ένα πρόγραμμα που κάναμε σε 2007 προ ετών το οποίο χρησιμοποιείται απο 9 χρήστες σε δύο υπολογιστές, κατέληξα στην έκδοση 2016 για διάφορους λόγους. Σχετικό θέμα έχω αναρτησει και εδώ στο φόρουμ μας ζητώντας την γνώμη και άποψη των πιο εμπειρων μελών.

Βρήκα λοιπόν την έκδοση 2016 και την Παρασκευή 13 του μήνα (!) την έκανα εγκατάσταση στο υπολογιστή μου ο οποίος σημειώστε πως έχει και την έκδοση 2007. Η έκδοση 2016 μπορεί να συνυπάρξει με εκδόσεις παλαιότερες απο την 2010 χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν κατά την διάρκεια της εγκατάστασης της βρεί και αναγνωρίσει μια οποιαδήποτε άλλη έκδοση όπως πχ 2010, 2013 τότε τις βγάζει για να μείνει μόνον αυτή στον υπολογιστή. Αυτό όπως ανάφερα δεν συμβαίνει με εκδόσεις όπως 2007 και πριν.

Κάνωντας κανονικά την εγκατάταση επιτυχώς καθόρισα ώς προεπιλεγμένη όμως την 2007 εφόσον το πρόγραμμα μας που χρησιμοποιούμε στην δουλειά είναι δημιουργημένο σε 2007 και σχεδόν καθημερινά γίνονται αλλαγές και βελτιώσεις σχεδιαστικά σε αυτό.

Απο εκείνη την ημέρα λοιπόν που έβαλα και την 2016 χρειάστηκε να ανοίξω την βάση που δουλεύουμε σε μορφή σχεδίασης και να κάνω κάποιες αλλαγές. Τις έκανα κανονικά και έβαλα πίσω το πρόγραμμα στους δύο υπολογιστές (που είναι μεταξύ τους συνδεδεμένοι) που δουλεύουμε καθημερινά. Ξαφνικά, και καθόλα περίεργα άρχισαν να υπάρχουν διάφορα και ακατανόητα προβλήματα με την βάση μας. Άλλοτε μας δίνει μηνυματα ότι σε συγκεκριμένο record δεν μπορούμε να κάνωουμε edit, άλλοτε μας δίνει μήνυμα ότι δεν έχει αρκετή μνήμη για να διεκπεραιώσει κάποια εργασία κλπ - κλπ.! Τότε είναι που κατάλαβα ότι κάτι είχε αλλάξει και ψάχνωντας το θέμα αποφάσισα ότι ίσως να έχει κρασάρει η βάση με αποτέλεσμα να βρώ ένα παλιό backup της (σχεδόν 6 μηνών πρίν) και να προσπαθήσω να το κάνω εισαγωγή σε μια νέα access 2007.

Κάνωντας λοιπόν την εισαγωγή όλου του project σε μια νέα βάση 2007, ξαναβάζω πίσω (δοκιμαστικά) την βάση στους δύο υπολγιστές και κάπου εδώ......αρχίζουν τα προβλήματα μας.!!! Αντιλαμβανόμαστε ότι και πάλιν κάνει τα ίδια προβλήματα αλλά αυτή την φορά σε έναν άλλο πελάτη στην βάση, διαφορετικό απο πρίν αυτή την φορά.!!!!

Προσπαθώντας να βρώ άκρη τι συμβαίνει έκανα τα ακόλουθα:

1. Αφαιρεσα εντελώς την έκδοση 2016 απο τον υπολογιστή μου αλλά και πάλιν τα......ίδια προβλήματα..!!
2. Αφαίρεσα εντελώς αυτή την φορά και την έκδοση 2007, έκανα restart και την έχω κάνει εκ νέου εγκατάσταση ξανά.. Δυστυχώς.....τα ίδια θέματα πάλι..!!
3. Νομιζάμενος πως η βάση μας εχει καταστραφεί, βρίσκω ένα ακόμη παλαιότερο αρχείο backup που είχα προ 2 ετων και δοκιμαστικά ανοίγω μια νέα access 2007, κάνω εισαγωγή εκ νέου το project παλι και......ΤΑ ΙΔΙΑ πάλι..!!!!

Θα ήθελα μια γνώμη - άποψη - συμβουλη διότι πραγματικά αυτή την στιγμή πρέπει να δουλέψουμε με το πρόγραμμα μας καθώς επίσης και σχεδιαστικά πρέπει να γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις σε αυτό και αυτή την στιγμή ......ΔΕΝ υπάρχει στην ουσία βάση να δουλέψουμε εφόσον ότι και να γίνει ότι και να κάνω υπάρχει πρόβλημα..

Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμη είναι format τον υπολογιστή...!!!!

Τα φωτα σας και απολογούμαι εάν σας έχω συγχισει..!!
Συνημμένα Thumbnails
Αναπαραγωγή προβλήματος-picture1.png   Αναπαραγωγή προβλήματος-picture2.png   Αναπαραγωγή προβλήματος-picture3.png  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιώργοςΚ : 21-05-16 στις 13:29.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-16, 18:40
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Καλησπέρα.

Γιώργο, πάρε ένα αντίγραφο της βάσης σου και δούλεψέ τη σε οποιοδήποτε άλλο PC εκτός αυτών που ήδη χρησιμοποιούσες.

Απάντησέ μας:

1) Λειτουργεί κανονικά η βάση στο άλλο (διαφορετικό) PC;
2) Σε ποιά έκδοση Windows εγκατέστησες το Office 2016;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-16, 23:17
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Διάβασα μόνο μέχρι εδώ....
«Η έκδοση 2016 μπορεί να συνυπάρξει με εκδόσεις παλαιότερες από την 2010 χωρίς κανένα πρόβλημα....»

Το χωρίς πρόβλημα, προϋποθέτει:

1. Οι εκδόσεις πχ 2007 - 2013 αλλά και όποιος άλλος συνδυασμός,
να είναι σε διαφορετικούς δίσκους...
Ούτε καν σε άλλο partition του ίδιου δίσκου.

2. Μια και μοναδική εγκατάσταση outlook.
Επιλέξτε ποιά θέλετε και έχετε συνηθίσει...

Από εκεί ξεκινάμε και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα...

Κατεβάστε ένα εργαλείο που έχει η Microsoft και κάνει πλήρη απεγκατάσταση Office.
Εγκαταστήστε από την αρχή, με μια νέα και καθαρή εγκατάσταση...
την παλαιότερη έκδοση πρώτα και μετά την πιο σύγχρονη με τους πιο πάνω κανόνες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-16, 10:03

Προεπιλογή

Καλημέρα Σπύρο και ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το θέμα μου,

Έχω ήδη δοκιμάσει εάν δουλεύει η βάση σε άλλο, διαφορετικό υπολογιστή, και παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Είναι τρελλό, ουσιαστικά αυτή την στιγμή σπάσαμε και την κανονική βάση που δουλεύουμε καθημερινά στην μονάδα μας, ειλικρηνά δεν ξέρω ποιός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-16, 12:07

Προεπιλογή

Καλημέρα.
Αγαπητέ Γιώργο,

Διαβάζοντας τα γραφόμενά σου, και επειδή, επιπροσθέτως, διαπιστώνω ότι συμμετέχεις στο Forum με 498 μηνύματα μέχρι σήμερα -πράγμα που σημαίνει ότι έχεις αρκετή, ικανή εμπειρία στο αντικείμενο Access - θα μου επιτρέψεις να κάνω μιά παρατήρηση:

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς τη βάση σου χωρίς να κρατάς καθημερινό ή τουλάχιστον εβδομαδιαίο backup; Ειδικότερα, όταν κάνεις αλλαγές στη σχεδίασή της;
Γράφεις συκεκριμένα: "...χρειάστηκε να ανοίξω την βάση που δουλεύουμε σε μορφή σχεδίασης και να κάνω κάποιες αλλαγές. Τις έκανα κανονικά και έβαλα πίσω το πρόγραμμα στους δύο υπολογιστές..."

Πρίν κάνεις τις αλλαγές αυτές κράτησες το επιβαλλόμενο, εκ των πραγμάτων, backup της βάσης σου; Access είναι αυτή !

Σημειώνω δε ότι πειραματίστηκα κι εγώ με τον ίδιο τρόπο, δηλ. εγκατέστησα το Office 2016, και η βάση μου (Access 2007) λειτούργησε κανονικά. Φυσικά, είχα κρατήσει backup (συνηθίζω να κρατώ backup σε τρείς χωρους αποθηκευσης με συνέπεια, να κάνω πειραματισμούς στη βάση μου με άνεση και χωρίς κανένα πρόβλημα) έτσι ώστε σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά έχω στην "τσέπη" μου την άμεση και ασφαλή λύση.

Τέλος πάντων, είναι προφανές, με βάση τα γραφόμενα σου, ότι στη βάση σου προέκυψε πρόβλημα λόγω των τις αλλαγών που έκανες σε αυτή μετά την εγκατάσταση στο Office 2016. Συνεπώς, είτε κάνεις Format είτε οτιδήποτε άλλο θα έχεις το ίδιο πρόβλημα.

Η πρότασή μου είναι να θυμηθείς με ψυχραιμία και υπομονή τι αλλαγές έκανες τελευταία και να τις αναιρέσεις.

Εαν δεν επιλυθεί το πρόβλημα:
1) Εντόπισε επακριβώς σε ποιές απο τις φόρμες σου ή ερωτήματα παρουσιάζεται το πρόβλημα.
2) Από το παλιό backup κάνε εισαγωγή αυτών στην τωρινή βάση σου.
3)Κάνε τις σχετικές διορθώσεις.

Τέλος, σου συνιστώ να έχεις στον υπολογιστή σου εγκατεστημένο ένα Office για λόγους που δεν ενδείκνυται να αναλυθούν εδώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-16, 13:28

Προεπιλογή

Φίλε Δημήτρη ευχαριστώ για τις επισυμάνσεις, με μια διαφορά όμως και με όλο το σεβασμό επέτρεψε μου να σου πώ ότι μάλλον δεν κατάλαβες ορθά ποιό είναι το πρόβλημα. Και εξηγώ:

Ανάφερα για backup φίλε μου το οποίο και φυσικά κρατάμε καθημερινα, απλά ανάφερα ότι άνοιξα ένα παλιό προ 6 μηνών διότι υποψηάστηκα ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά τις 13 Μαίου, ημέρα που έκανα την εγκατάσταση των 2016. Επίσης φίλε μου, υπογραμμίζω ότι και να κάνω όποια παλιά ή νέα βάση ανοίξω υπάρχει πρόβλημα!!!

Συμφωνώ απόλυτα με το γεγονώς ότι στον υπολογιστή μας ένα και μόνο πακέτο office πρέπει να έχουμε, απλά όπως ανάφερα προσπαθούμε να κάνουμε εκ νέου αυτή την βάση σε νεότερη έκδοση και όπως καταλαμβαίνεις επιβάλλεται τουλάχιστον προσωρινά να έχω και τις δύο εκδόσεις.

Τώρα, σχετικά με την επίλυση του προβλήματος όπως ανάφερα το μόνο που δεν έκανα ακόμη είναι format το PC..!! Είναι πραγματικά τρελό και υπογραμμίζω ότι ΠΡΕΠΕΙ να βρεθεί λύση άμεσα διότι....εποικειται να έρθουν επιπτώσεις διότι η βάση είναι για την διεκπεραίωση της καθημερινής μας εργασίας εδώ στην μονάδα μας.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-16, 13:51

Προεπιλογή

Γιώργο

Πήρες τo BackUp της βάσης σου και το έβαλες σε άλλο PC (Desktop ή Laptop) με εγκατεστημένο το Office 2007 ή 2010 και δε λειτούργησε ;

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα !!!

Δοκίμασε ξανά μήπως και έβαλες λάθος BackUp.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-16, 19:27

Προεπιλογή

Γειά σου Δημήτρη,

Συμφωνώ ότι ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ, έλα που μας έκτσε-???

Το κουφό είναι ότι:
Εφόσον απλά πάρω ένα οποιοδήποτε backup από τον εξωτερικό δίσκο που τα φυλάγουμε και εφόσον ΔΕΝ επιχειρήσω να το ανοίξω στον υπολογιστή μου και το ανοίξω σε άλλο εκτός από αυτγ που υπάρχει ήδη, ΔΟΥΛΕΙ μια χαρά!!!!!! Όμως, ΠΡΟΣΟΧΗ εάν το ανοίξω στον υπολογιστή μου, πάει τέλειωσε!! Είναι ώς σαν να του μεταδίδει το πρόβλημα.... Συζητώντας με κάποιο γνωστό μου προγραμματιστή το θέμα με έβαλε σε προβληματισμό μπάς και από εκεί που κατέβασα το πακέτο 2016 είναι κάποιος ιός...αλλά αυτό δεν νομίζω να ισχεί διότι από την microsoft πήρα το πακέτο για δοκιμαστική περίοδο

Τί να πώ ρε παιδιά.....είναι για να τρελένεται κανείς
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-16, 23:50

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Γιώργο δοκίμασε τα ακόλουθα:

1) Κάνε έναν καθαρισμό στο PC σου με το https://www.piriform.com/ccleaner/download
(είναι πολύ καλό εργαλείο και free)

2) Κάνε επαναφορά των Windows σε προγενέστερη κατάσταση και οπωσδήποτε σε σημείο πριν την εγκατάσταση του Office 2016.

3) Αν δεν επιλυθεί το πρόβλημά σου λόγω αστοχίας του λογισμικού ή επειδή, ενδεχομένως, είχες την επαναφορά των Windows απενεργοποιημένη, τότε η μόνη λύση που σου απομένει είναι το Format !
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-16, 12:25

Προεπιλογή

Καλημέρα φίλοι μου,

Η λύση στο πρόβλημα για όσους τυχόν να ενδιαφέρονται..........δυστυχώ ς format όλα τα PC που δουλεύει η βάση, ξανά εκ νέου εγκατάσταση την office 2007....και εννοείται ακολουθούν και όλα τα ενδεδειγμένα updates της office για κάθε υπολογιστή..!!!

Αυτά παθαίνεις όταν κάνεις βιαστικές κινήσεις....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας