Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Κατάλληλη έκδοση access για την ανάπτυξη λογισμικού
Καλημερίζω όλα τα μέλη του φόρουμ, Έχω κάποιο προβληματισμό για τον οποίο είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πρέπει να προβληματίζει αρκετούς φίλους του φόρουμ και γενικότερα τους χρήστες της access. Έχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με αρκετό κόπο και βοήθεια απο τους φίλους του φόρουμ (τους οποίους και ευχαριστώ) η οποία είναι σε access 2007 με ότι συνεπάγεται αυτο (κώδικας, φόρμες κλπ). Τώρα έχουν προκύψει νέες ανάγκες και πρέπει ουσιαστικά να γραψω σχεδόν απο την αρχή το πρόγραμμα και προβληματίζομαι κατά πόσο να συνεχίσω σε access 2007 ή να πάω σε νεότερη έκδοση στην οποία έχω γνώση ότι εκτός ότι θα "παρατείνω" την ζωή σε ότι σχεδιάσω τουλάχιστον 5 χρόνια μπροστά εάν και εφόσον χρησιμοποιήσω νεότερη έκδοση, θα έχω και περεταίρω δυνατότητες εφόσον οι εκδόσεις 2013 ή ακόμη 2016 ενσωματώνουν νέα εργαλεία και δυνατότητες.. Θεώρησα σκόπιμο να αποταθώ εδώ στο φόρουμ μας και να ζητήσω την γνώμη των πιο έμπειρων μελών που είτε έχουν γνώση για τις νεότερες εκδόσεις της access 2013 ή 2016 είτε ακόμη μπορεί να είναι και οι ίδιοι χρήστες αυτών. Ο μεγάλος όμως προβληματισμός είναι ο κώδικας ( ο οποίος είναι πάνω απο 80MB σημειωτέο) εάν και κατά πόσο θα δουλεύει σε νεότερες εκδόσεις..(?) Θα εκτιμήσω κάθε ιδέα, γνώμη, βοήθεια είτε μια απλή άποψη. |
| |||
| |||
Αγαπητέ φιλέ Γιώργο, αν βραχείς στο κεφάλι τα ποδιά δεν σε νοιάζει αν είναι βρεγμένα. Αν και δεν ξέρω την εφαρμογή σου δηλαδή το πώς είναι στημένη και τι components χρησιμοποιείς, καλό θα ήταν να την τρέξεις σε ένα PC με Office2013-2016 και να δεις τις διάφορες και τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Αλλά όπως και να έχει το πράγμα σου συνιστώ να πας σε μια ποιο καινούργια έκδοση του Office για τους γνωστούς σε όλους μας λογούς. Μην ξεχνάς ότι το forum αυτό προσφέρει απλόχερα βοήθεια. Η απόφαση σε κάθε περίπτωση είναι δικιά σου. |
| |||
| |||
Γιώργο μου γειά σου, Μου άρεσε το ρητό σου και παρέληψα να αναφέρω πως το "έβρεξα για λίγο και το κεφάλι".. Ο λόγος που ζητώ την αποψη σας είναι εξαιτίας της δικής μου απειρίας, μπάς και ξεκινήσω απο την αρχή κάτι και δεν υπολόγισα όλες τις παραμέτρους αυτού του ενδεχομένου, δηλαδή εάν χρησιμοποιήσω 2013 θα ήταν καλύτερα απο ότι η 2016??? Περίπου αυτό με ενδιαφέρει να ακούσω Γιώργο... Απο ότι γνωρίζω (δεν το έψαξα και πολύ) η access 2016 διαθέτει κάποια νέα εργαλεία που δεν υπάρχουν στις άλλες εκδόσεις...το θέμα είναι επειδή είναι εντελώς νέα έκδοση δεν γνωρίζουμε και πολλά κατά πόσο υπάρχουν "άγνωστα" προβλήματα της έκδοσης.. Νάσαι καλά πάντως Γιώργο... |
| |||
| |||
Φίλε Γιώργο καλησπέρα!! Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά αν και αργά αλλά και για 40 ημέρες είμαι εμπρόθεσμος. Τώρα το ζητούμενο. Εξαρτάται για τι χρήση θέλεις την βάση.Αν πρόκειται για δική σου χρήση θα έλεγα μπορείς να το κάνεις .Αν όμως θέλεις για εμπορική χρήση θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα με τις εκδόσεις και τις ρυθμίσεις και πολλά άλλα.Με την Access όλα τα προγράμματα έχουν ένα θέμα με τις εκδόσεις.Άλλος θα μπορεί να τις βλέπει και άλλος όχι. Για εμπορική χρήση θα έλεγα την μετατροπή της βάσης σου σε VB 6 (VISUAL STUDIO) ώστε να την βλέπουν όλοι σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα.!!!!!! Υ/Γ: Για δική σου χρήση δεν σε προβληματίζει σε κάτι. |
| |||
| |||
Γειά σου φίλε Αλέξανδρε, Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη, Η βάση αρχικά έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί για χρήση στην μονάδα όπου υπηρετώ (ειμαι στρατιωτικός) και πιο συγκεκριμένα για να καθορίζονται υπηρεσίες και πολλές άλλες εργασίες.. Δουλεύει μια χαρά εώς τώρα και την χρησιμοποιούν περίπου 9 συναδέλφοι σε 2 υπολογιστές και όλα μέχρι πρότεινος ήταν μια χαρά. Ωστόσο, έχουν προκύψει νέες ανάγκες και νέα δεδομένα και πρέπει σχεδόν να επανασχεδιαστεί σχεδόν εξολοκλήρου έτσι ώστε να μπορεί να ενσωματώνει και νέες δυνατότητες. Ακριβώς για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε όπως γίνει απο την αρχή εξολοκλήρου η βάση και να γραφεί σε μια νέα έκδοση έτσι ώστε να παρατείνουμε την διάρκεια ζωής της εφόσον απο ότι γνωρίζω σε κάποια φάση η Microsoft θα σταματήσει το support για τις παλιές εκδόσεις απο την 2010 και πιο πρίν. Άρα οι επιλογές είναι είτε η 2010, είτε 2013 ή ακόμη και η νέα 2016. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχετικα με την Visual Studio μόνο που δεν γνωρίζω καθόλου αυτή την γλώσσα προγραμματισμού και δυστυχώς πρέπει να γίνει ότι είναι να γίνει μέχρι τέλος Ιουλίου 2016. Άρα απορρίπτω σαν ιδέα την Visual Studio (παρόλο που θα ήθελα πάρα πολύ να την μάθω και να την εφαρμόζω) και πρέπει να γίνει άμεσα η κατάλληλη επίλογη έκδοσης και να αρχίσω να "στήνω" ξανά το πρόγραμμα απο την αρχή. ¨Εχω ζητήσει την άποψη σας εδώ στο φόρουμ διότι θα ήθελα αφενώς να ενημερωθώ πρώτα απο κάποια μέλη που χρησιμοποιούν νεότερες εκδόσεις για "το τί έχω να αντιμετωπίσω" καθώς δεν έχω άποψη και πείρα σε καμιά απο τις προαναφερθέντες νεότερες εκδόσεις. Συζητώντας το θέμα με κάποια άτομα γνώστες επι του θέματος μου έχουν συστήσει άλλοι την έκδοση 2013 και άλλοι την 2016 και μάλλον απο ότι καταλαμβαίνω κάπου εκεί πρέπει να καταλήξω διότι προσωπικά απορρίπτω την έκδοση 2010 έχωντας λίγη εμπειρία χρησης της. Θεωρητικά η Visual Studio ειναι το ιδανικό πακέτο για μένα αλλά δυστυχώς δεν έχω γνώση περί τούτης, αν και έχω στον υπολογιστή μου εγκατεστημένη την γλώσσα αυτή. Κάθε άποψη - σχόλιο - βοήθεια καλοδεχούμενη.. |
| |||
| |||
Καλημέρα Το θέμα με τις εκδόσεις τις Access και γενικότερα με ολόκληρη τη σουίτα του Office (για να μην πώ ολόκληρης της Microsoft) σηκώνει συζήτηση σε δικό της forum ξεχωριστά. Έχω δουλέψει σε όλες τις εκδόσεις της Access μέχρι και την 2007 και έχω αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα ειδικά όταν η εφαρμογή προορίζεται για περισσότερους του ενός Η/Υ που συνήθως έχουν διαφορετικές εκδόσεις. Κατά την γνώμη μου και εφ' όσον η εφαρμογή ειναι καλά θωρακισμένη από bugs, σφάλματα χρήστη κ.τ.λ. η καλύτερη λύση είναι o Access Developer. Φτιάχνει μια εφαρμογή ανεξάρτητη από το περιβάλλον της Access η οποία τρέχει σαν αυτόνομη εφαρμογή ακόμα κι αν δεν υπάρχει καθόλου εγκατεστιμένο Office στον Η/Υ. Εμένα προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Πρέπει η εφαρμογή να είναι απολύτως εκσφαλματωμένη καθώς οποιοδήποτε πρόβλημα κώδικα ή λάθος ενέργειας χρήστη "κρεμάει" την εφαρμογή και αυτή κλείνει! |
| |||
| |||
Βάγγο γειά σου και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, Συμφωνώ με όσα ανάφερες μόνο που θα ήθελα να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Access Developer που αναφέρεις. Πρώτη φορά ακούω για μια τέτοια έκδοση της access (στρατιωτικός είμαι) και εάν αυτό μπορεί να αποτελεί μια καλή λύση θα ήθελα να το μελετήσω σαν ενδεχόμενο.. Σε ευχαριστώ |
| |||
| |||
Φίλε γιώργοΚ να με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση (λόγοι με κράτησαν μακριά από τις ηλεκτρονικές ενασχολήσεις μου) Επανέρχομαι λοιπόν και σου στέλνω αυτό https://www.microsoft.com/en-us/down....aspx?id=24569 Αυτό αφορά την έκδοση 2007. Αν αναζητήσεις στο google για access developer extensions θα βρεις σχετικά και με άλλες εκδόσεις τις Access Δυστυχώς (όσο κι αν σου φανεί παράξενο) τα αγγλικά μου είναι ιδιαιτέρως φτωχά Υ.Γ. Τι μου θύμισες να ήξερες... υπηρέτησα στην Π.Α. και από μια εφαρμογή που τους είχα φτιάξει σε Access 2000 (τότε!!) 'κονόμισα μια 10άρα τιμητικη!! |
| |||
| |||
Γειά σου φίλε Βάγγο, Στην Μ.Υ.Κ υπηρετώ εδώ σχεδόν 20 χρόνια φίλε και η Π.Α είναι ένα σώμα το οποίο σέβομαι..!! Τώρα. στα δικά μας. Εχω διαβάσει τα σχετικά απο την microsoft αναφορικά με την εισήγηση σου για Access Developer Verion αλλά επέτρεψε μου να ρωτήσω, σε τι θα μπορούσε να διαφέρει φίλε μου απο την κανονική έκδοση? Δεν έχω καταλάβει να μπορεί να κάνει και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.....τα φώτα σου φίλε. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. |
| |||
| |||
Δεν κάνει κάτι το τρομερα διαφορετικό. Απλά δημιουργεί μια αυτόνομη ανεξάρτητη εφαρμογή, η οποία εγκαθίσταται σε έναν Η/Υ και η οποία δεν χρειάζεται καν εγκατεστημένο ms Office για να τρέξει. Εγω στο ανέφερα αυτό επειδή είχες πει οτι έχεις θέμα με τις εκδόσεις της Access οσόν αφορά το στήσιμο και την μετέπειτα χρήση. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μαζική έκδοση αποδείξεων | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-11-16 14:28 |
[Γενικά] Έκδοση υπηρεσιών με καταμέτρηση μοναδικών ονομάτων | dratsaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-08-16 23:37 |
[ Εκθέσεις ] Ανάπτυξη στήλης | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 25-05-15 12:24 |
[Excel07] Ανάπτυξη ημερομηνιών | Flashgordon61 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 16-10-10 19:19 |
[ Φόρμες ] Ανάπτυξη εικονιδίου ημερομηνίας | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-05-10 08:09 |
Η ώρα είναι 07:28.