Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Linked Table Manager ODBC
Καλησπέρα. Μήπως έχει κανένας κάποιο κώδικα για να συνδέεται το frond end με το back end της βάσης αλλά για ODBC (SQL) ?? Ευχαριστώ. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα ...Δεν είναι θέμα κώδικα, αλλά σύνδεσης του υπολογιστή-πελάτη με τον server και αφού οι υπολογιστές υποστούν ρυθμίσεις (στον server για παράδειγμα πρέπει να δημιουργηθούν οι πίνακες με mysql ή άλλο λογισμικό) . Τη διαχείριση της σύνδεσης προσφέρει η Access, πρόκειται όμως για μεγάλη διαδικασία που για να περιγραφεί θέλει αρκετές σελίδες κείμενο. με εκτίμηση/Νίκος |
| |||
| |||
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση σου. Αυτό που εννοώ με κώδικα είναι μήπως και γίνεται να ανοίγει ο link table manager σε access runtime όταν δεν βρίσκει ένα πίνακα που είναι συνδεμένος με SQL ή όταν δεν βρίσκει το DSN.
|
| ||||
| ||||
Καλημέρα... Μια δοκιμαστική σύνδεση με server έχω φτιάξει κάποια στιγμή στο παρελθόν (σύνδεση σπιτιού μου με server της Δ/νσης). Δεν έχω δουλέψει κάποια εφαρμογή με την εν λόγω δομή για να "ψάξω" περισσότερο. Ήλθε το Dropbox και ...σταμάτησα τις αναζητήσεις μου γύρω από στους Server, SQL, MySQL,... Επομένως δεν μπορώ να βοηθήσω. Καλή συνέχεια... |
| |||
| |||
Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα μου και αναφέρω ότι βρήκα την λύση κατά 90% που βοηθάει ωστόσο έχω κάποια ερώτηση που θα παραθέσω παρακάτω. Σας παραθέτω τον κώδικα σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί το ίδιο που χρειάστηκα και εγώ. Βήμα πρώτο. Δημιουργήστε έναν πίνακα με όνομα tblODBCDataSources Πεδία στον Πίνακα: DataBase UID PWD Server ODBCTableName LocalTableName <-----------Πρωτεύον κλειδί DSN Όλα με τύπο Text και μέγεθος 50. Εισάγετε το παρακάτω Module στην βάση σας. RelinkODBC.zip Δημιουργήστε μια μακροεντολή με όνομα AutoExec επιλέξτε RunCode και καλέστε το module γράφοντας CreateODBCLinkedTables() Είστε έτοιμοι. Ωστόσο ήρθε η ώρα του ερωτήματος μου. Αν έχω δημιουργήσει τα DSN ο κώδικας λειτουργεί άψογα, τι γίνεται σε περίπτωση όμως που δέν έχω δημιουργήσει τα DSN της βάσης μου?? Υπάρχει τρόπος ένα αποθηκευμένο DSN αρχείο στον φάκελο της εφαρμογής μου να εισαχθεί στο σύστημα αυτόματα?? Αν έχει κάποιος κάποια λύση και θα ήθελε να με βοηθήσει θα ήταν καλό. Σας ευχαριστώ. Επεξεργασία : Τελικά δεν χρειάζεται να δημιουργώ τα DNS. Τα καταχωρεί αυτόματα στο σύστημα οπότε δουλεύει η λύση 100%. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pctechdr : 26-05-16 στις 16:35. |
Ετικέτες |
odbc |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Πίνακες ] Σύνδεση με odbc σε βάση oracle | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 22-02-15 13:42 |
Linked table manager | pctechdr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-11-13 22:21 |
[Excel07] pivot table με μακροεντολή error 5 | julie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 13-07-13 01:13 |
[Γενικά] pivot table | jimrenoir | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 21-05-12 10:41 |
[ Φόρμες ] Σφάλμα: Table 'TempMSysAccessObjects' already exists | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-04-10 10:25 |
Η ώρα είναι 21:47.