Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
IF σε φίλτρο;
Καλησπέρα σας, Σας επισυνάπτω μια βάση που με βοήθησατε να φτιάξω (ο Γιώργος βασικά) στην οποία θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται το εξής: Στη φόρμα με τα ξενοδοχεία έχουμε βάλει comboboxes για να φιλτράρονται γρήγορα οι εγγραφές που εμφανίζονται. Φιλτράρουμε κατά continent, country, city και category τα οποία όλα αυτά είναι και ξεχωριστοί πίνακες. Γίνεται και πως όταν διαλέγουμε μια χώρα (country) , δίπλα στις πόλεις (city) η λίστα αναζήτησης να δείχνει μόνο τις πόλεις της συγκεκριμένης χώρας; Αντίστοιχα όταν διαλέγω ήπειρο, να μου δείχνει η λίστα τις χώρες που αντιστοιχούν σε αυτήν την Ήπειρο; Υποθέτω ότι πρέπει να αλλαχθεί και ο σχεδιασμός της δηλ. να είναι σε ξεχωριστό πίνακα η κάθε ήπειρος με τις χώρες που τις ανήκουν...αλλά μετά ; και τα φίλτρα θα δουλεύουν; Θα ήθελα τη βοήθεια σας, σας παρακαλώ Με εκτίμηση Χρύσα |
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρύσα πριν φθάσουμε στο ζητούμενο (φίλτρα) , θα πρέπει κατά σειρά: 1) Στον πίνακα Cities να προσθέσεις ένα πεδίο αναζήτησης IDCountry, που θα παίρνει τιμές από το αντίστοιχο πεδίο του πίνακα Countries. Επίσης να προσθέσεις στον πίνακα Countries ένα πεδίο αναζήτησης IDContinent, που θα παίρνει τιμές από το αντίστοιχο πεδίο του πίνακα Continents. Αυτά είναι απαραίτητα για να συσχετίσουμε τις πόλεις με τις χώρες στις οποίες ανήκουν και τις χώρες με τις ηπείρους στις οποίες ανήκουν (δημιουργία σχέσεων 1 προς πολλά). Δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις πολλούς πίνακες. 2) Θα πρέπει να υλοποιηθεί ένας τρόπος εύκολης εισαγωγής των στοιχείων στους παραπάνω πίνακες. Αυτό μπορεί να γίνει με μία σύνθετη φόρμα, όπου: . Η κύρια φόρμα θα παίρνει στοιχεία από τον πίνακα Continents . και η δευτερεύουσα θα είναι επίσης σύνθετη με κύρια τη φόρμα που θα στηρίζεται στον πίνακα Countries και δευτερεύουσα που θα στηρίζεται στον πίνακα Cities. 3) Να αλλάξει ο σχεδιασμός στη φόρμα HOTELS, ώστε, όταν καταχωρούμε στοιχεία τα σύνθετα πλαίσια να συντονίζονται. Ξαναδιάβασε το θέμα: http://www.ms-office.gr/forum/access...-combobox.html Για να φθάσουμε στο ζητούμενο (φίλτρα), που ουσιαστικά αποτελεί δευτερεύον θέμα, θα πρέπει να υλοποιηθούν τα παραπάνω. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Αγαπητέ Γιώργο , διορθώνω και επανέρχομαι! |
| |||
| |||
Αγαπητέ Γιώργο, δεν μπορώ να ανοίξω τις βάσεις στο θέμα που μου είπες για να τις μελετήσω .(έχω office 2007) ! Ξαναεπισυνάπτω τη βάση με κάποιες προσθήκες που μου ζήτησαν και με κάποιες από τις αλλαγές που μου είπες. Δεν έκανα τη φόρμα για την ευκολότερη εισαγωγή δεδομένων αφού δεν θα περαστούν άλλες χώρες. Μόνο πόλεις θα προστεθούν και θα ανοίγουν τον πίνακα cities για αυτό. Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά και πρέπει να την κάνω.... Και έρχομαι τώρα στα φίλτρα που δεν ξέρω τον περιορισμό που πρέπει να βάλω για να είναι εξαρτώμενα.... Και πάλι σε ευχαριστώ Σε λίγο θα σε λέω δάσκαλο και όχι Γιώργο :) Φιλικά Χρύσα |
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρύσα, δες το συνημμένο. 1) Άλλαξα την προέλευση γραμμής στα CboCity και cboCountry. 2) Τροποποίησα λίγο τον κώδικα. Όταν κάνουμε επιλογές στα cboContient και cboCountry, συντονίζονται τα cboCountry και cboCity, αντίστοιχα, χωρίς να εφαρμόζεται στη φόρμα κάποιο φίλτρο. Φίλτρο εφαρμόζεται μόνο όταν κάνουμε επιλογές στα cboCity και cboCategory. Κάνε δοκιμές Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα Στο συνημμένο, στο προηγούμενο μήνυμά μου, ενώ συντονίζονταν τα σύνθετα πλαίσια, που χρησιμοποιούνται στο φιλτράρισμα της φόρμας, δε συμβαίνει το ίδιο στα σύνθετα πλαίσια των εγγραφών. Ο μη συντονισμός, εκτός των άλλων, δεν αποτρέπει και λάθη στην καταχώρηση. Για παράδειγμα, όπως στο αρχείο της Χρύσας, μπορούμε να καταλήξουμε με εγγραφή: Northern Africa Barbados Athens. Στο νέο συνημμένο, χρησιμοποιώντας την τεχνική που περιγράφεται στο θέμα:http://www.ms-office.gr/forum/access...-combobox.html, υλοποιείται και αυτός ο συντονισμός. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα Γιώργο δουλεύει μια χαρά αυτό που μου έστειλες και σε ευχαριστώ για αυτό. Θα ήθελα να σε ρωτήσω 2 πράγματα όμως:Δεν μπορεί με το που θα διαλέξουμε την χώρα που θέλουμε στο cboCountry να αρχίσει να φιλτράρει; Επίσης, όταν θέλουμε να περάσουμε μια νέα εγγραφή, θα ανοίγει ο χρήστης τη φόρμα "new hotel" (την πρόσθεσα τώρα διότι είναι too much πιστεύω να τα κάνει όλα από τη μεγάλη φόρμα). Σε αυτή τη φόρμα, πως γίνεται η IIf που έχεις φτιάξει να λειτουργεί ούτως ώστε όταν διαλέξει το continent του ξενοδοχείου στο αντίστοιχο πλαίσιο κειμένου τότε στο πλαίσου κειμένου country η λίστα τιμών να βγάζει μόνο τις χώρες που αντιστοιχούν σε αυτό το continent; Προσπάθησα να το κάνω αντιγράφοντας και τροποποιώντας την προέλευση γραμμής από τα cbos μια και δεν ξέρω τη σύνταξη αλλά δεν τα κατάφερα... Φιλικά Χρύσα |
| |||
| |||
Τέλεια, το Hotels2.zip μου απάντησε σε αυτό που είχα γράψει πριν! Το μόνο λοιπόν που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το γιατί δεν φιλτράρει από τη στιγμή που διαλέγουμε country. Δεν είναι εφικτό ή πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται; Χίλια χίλια ευχαριστώ! |
| |||
| |||
Χρύσα, ο συντονισμός των σύνθετων πλαισίων είναι περισσότερο περίπλοκος και πιο αργός, από τον αντίστοιχο της απλής φόρμας. Οπότε βλέπω θετικά την ύπαρξη στη βάση της μονής φόρμας New Hotel. Στη συνημμένη ΒΔ, που αποτελεί μια τροποποίηση της τελευταίας, που ανέβασες: 1) Υποθέτω ότι η διαχείριση των εγγραφών (προσθήκη, τροποποίηση, διαγραφή) θα γίνεται με τη φόρμα New Hotel. Έτσι υλοποίησα το συντονισμό των σύνθετων πλαισίων των εγγραφών, μόνο σ’ αυτήν. 2) Στη φόρμα HOTELS, χωρίς να προσθέσω συντονισμό στα σύνθετα πλαίσια των εγγραφών, έκανα αλλαγές στον κώδικα φιλτραρίσματος. Συγκεκριμένα διαλέγοντας μία ήπειρο, τα σύνθετα πλαίσια των χωρών και των πόλεων παίρνουν τιμή 0 (<Όλα> και ακολούθως εκτελείται φιλτράρισμα. Διαλέγοντας μία χώρα το σύνθετο πλαίσιο των πόλεων παίρνει την τιμή 0 (<Όλα>) και ακολούθως εκτελείται φιλτράρισμα. |
| |||
| |||
Άψογη! Το ευχαριστώ είναι λίγο! Να' σαι καλά Χρύσα |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Φίλτρο | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 07-05-14 17:47 |
[VBA] φίλτρο | manos77 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-10-11 00:31 |
[VBA] Φίλτρο | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-09-11 22:54 |
Φίλτρο | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-05-11 13:48 |
[ Ερωτήματα ] Φίλτρο ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΟΛΑ | devcon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-03-11 17:19 |
Η ώρα είναι 08:35.