Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δημιουργία λίστας επιλογής
Καλησπέρα σας, είμαι πολύ άπειρη όσο αφορά την access και θα ήθελα τη βοήθεια σας εάν έχετε χρόνο. Θέλω να φτιάξω μια βάση στην οποία θα καταχωρώ ξενοδοχειακές μονάδες ανά τον κόσμο. Υποψιάζομαι λοιπόν ότι πρέπει να έχω έναν πίνακα με τα στοιχεία του ξενοδοχείου. (πεδία: Ήπειρος, Χώρα, Πόλη, Κατηγορία, κ.α.) Σε φόρμα (υποθέτω) θέλω να μπορώ να διαλέγω Ήπειρο και ανάλογα την ήπειρο που θα διαλέξω, να μου βγάζει πάλι σε λίστα μόνο τις χώρες που αντιστοιχούν σε αυτήν. Έπειτα ανάλογα την χώρα , να μου βγάζει τις αντίστοιχες πόλεις. Μάλιστα θέλω να έχω το δικαίωμα να καταχωρώ και νέα πόλη. Στο μυαλό μου έχω συνέχεια συνάρτηση if και vlookup που ξέρω από το excel. Στην access όμως δεν ξέρω. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος εάν δεν είναι μεγάλος κόπος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
Χρύσα καλησπέρα Μελέτησε την βάση που σου έδωσα.Αν δεν κάνω λάθος περιγράφεις για μια βάση απλή καταγραφή στοιχείων. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Μια διεξοδική συζήτηση για τη χρήση και το συντονισμό σύνθετων πλαισίων, υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ms-office.gr/forum/access...-combobox.html |
| |||
| |||
Παράθεση:
Δεν μπορώ να ανοίξω τη βάση που μου έστειλες παρόλο που έχω office 2007. Βγάζει μήνυμα "μη αναγνωρίσιμη μορφή βάσης δεδομένων" |
| |||
| |||
Παράθεση:
Δεν ξέρω καθόλου από combobox, φάνηκε έτσι κι αλλιώς αφού δεν μπόρεσα να βρω και το κατάλληλο θέμα που ήμουν σίγουρη ότι θα υπήρχε. |
| |||
| |||
Διευκρίνηση
Αγαπητέ Kapetang, όντως η συζήτηση για τα combo box με βοήθησε. Αυτό που δεν μπορώ να καταφέρω είναι αφού διαλέξω ήπειρο, διαλέξω χώρα, διαλέξω πόλη, πως μπορεί να μου εμφανίζει όλα τα ξενοδοχεία αυτής της πόλης σε μορφή πίνακα; Ίσως δεν το εξήγησα σωστά από την αρχή και ζητώ συγνώμη για αυτό. Σκέφτηκα να το κάνω με παραμετρικά ερωτήματα αλλά στα παραμετρικά γράφω εγώ την τιμή που θέλω να μου επιστρέψει το ερώτημα, δεν έχω λίστα για να διαλέξω. Δεν μπορώ να βρω με ποιον τρόπο θα ήταν εφικτό να έχω στο τέλος σαν αποτέλεσμα, όλες τις εγγραφές που πληρούν τα κριτήρια μου σε μορφή πίνακα. Είναι σαν να θέλω να φιλτράρω αλλά τα κριτήρια μου να είναι σε λίστα για να τα διαλέξω. Εάν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων. Φιλικά Χρύσα |
| |||
| |||
Χρησιμοποιώ office 2013 για αυτό σου βγάζει μήνυμα μη αναγνωρίσιμο
|
| |||
| |||
Με στόχο το άνοιγμα του αρχείου του Αλέξανδρου και στην Access 2007, το επισυνάπτω σε μορφή *.mdb.
|
| |||
| |||
Αυτό το "union"...
Καλημέρα σας, επισυνάπτω 2 αρχεία. Το Multifilter.zip είναι αυτό που έχεις φτιάξει εσύ Γιώργο και είναι αυτό που προσπαθώ να φτιάξω κι εγώ. Επισυνάπτω το HotelsC.zip που είναι το δικό μου. Δεν μπορώ (διότι δεν το ξέρω και δεν το έχω καταλάβει) να κάνω αυτό το "union" που κάνεις στα combo box για να μου κάνει αυτό το υπέροχο φίλτρο :) Το μόνο που καταφέρνω είναι η λίστα τιμών με τον οδηγό που μου βγάζει το στοιχειο ελέγχου όταν το σχεδιάσω. Πως θα το κάνω να φιλτράρει; Είναι αυτό το "union" ;Και βέβαια θέλω να βάλω 3-4 combo box . Επίσης η βάση του Alex είναι πολύ πολύ κοντά σε αυτό που θέλω το οποίο μετά που το έκανες μετατροπή μπορώ να το ανοίξω αλλά δεν δουλεύουν τα φίλτρα του (μου βγάζει κάποιο μήνυμα λάθους). Παρ' όλα αυτά, στις ιδιότητες που κοίταξα δεν είναι ίδιο με το δικό σου Γιώργο και έτσι κι αλλιώς προσπαθώ να μάθω από τη βοήθεια σας πως να τα κάνω αυτά. Σας ευχαριστώ ξανά θερμά και περιμένω απάντηση σας όποτε μπορείτε! Φιλικά Χρύσα |
| |||
| |||
Καλησπέρα Χρύσα το βασικό, σε μια ΒΔ, είναι η σωστή σχεδίασή της. Επειδή είσαι στην αρχή, θα πρότεινα να μελετήσεις το άρθρο: https://support.office.com/el-gr/art...4-bd4f9c9ca1f5 Όπως είναι γνωστό κάθε πόλη ανήκει σε μία χώρα και κάθε χώρα (μάλλον) σε μία ήπειρο. Δηλαδή αν γνωρίζουμε ότι ένα ξενοδοχείο είναι στα Χανιά, ξέρουμε ταυτόχρονα ότι είναι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι στον πίνακα των ξενοδοχείων υποχρεωτική είναι μόνο η αποθήκευση της πόλης. Υπάρχει δηλαδή μία ιεραρχική σχέση μεταξύ των πινάκων, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί, στη σχεδίαση της ΒΔ. Σχετικά με τα φίλτρα, για να λειτουργήσουν απαιτούν κώδικα. Στο παράδειγμα, που ανέβασες: 1) Άλλαξα την προέλευση γραμμής (Row Source) του σύνθετου πλαισίου και 2) Πρόσθεσα σχετικό κώδικα στο συμβάν AfterUpadate . Φιλικά/Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία λίστας εγγραφών Επιλεκτικά | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-04-13 22:53 |
[Γενικά] Βοήθεια για δημιουργία αναπτυσσόμενης λίστας | labpanag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-05-12 16:53 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή Περιεχομένων ενός Πλαισίου Λίστας με Ομάδα Επιλογής | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-11-11 16:38 |
[Γενικά] Δημιουργία κουμπιού και δημιουργία νέας λίστας | sethii | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-03-11 08:52 |
[Γενικά] Δημιουργία λίστας φύλλων ενός βιβλίου | Billy | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-06-10 09:01 |
Η ώρα είναι 08:00.