Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ. Θα κάνω άμεσα και τα άλλα combos που θέλω και ελπίζω να δουλέψουν. Θα ξαναενοχλήσω (ελπίζω πως όχι) εάν δεν τα καταφέρω. Όσον αφορά τη σχεδίαση, νομίζω πως καταλαβαίνω τι μου λες. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα όμως δεν μπορώ να το αποφύγω αφού εγώ που θα χειρίζομαι π.χ. τη βάση, δεν ξέρω ότι τα Χανιά είναι στην Κρήτη ή π.χ. ξεκινάω και φιλτράρω από ήπειρο για να καταλήξω να βλέπω όλες τι πόλεις που έχουν ξενοδοχεία 5*. Δεν ξέρω αν το σκέφτομαι τελείως λάθος . Έτσι κι αλλιώς θα μελετήσω το link που μου έστειλες! Και πάλι σε ευχαριστώ, πάω να φτιάξω τα υπόλοιπα! |
| |||
| |||
Δε μπορώ να το εξηγήσω περισσότερο. Πρέπει να ξέρεις κάθε πόλη, σε πια χώρα ανήκει και κάθε χώρα σε πια ήπειρο. Διαφορετικά θα έχεις λανθασμένες καταχωρήσεις. Μπορεί, για παράδειγμα, για ένα ξενοδοχείο να καταχωρήσεις πόλη Chania και χώρα Italia. Θα αντιληφθείς τι εννοώ, αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο. Φυσικά εσύ επιλέγεις πως θα σχεδιάσεις τη ΒΔ. |
| |||
| |||
Έχεις δίκιο... αυτά συμβαίνουν όταν αρχάριοι και κυρίως αδιάβαστοι σαν κι εμένα προσπαθούν να φτιάξουν κάτι εκτός των γνώσεων τους :) Σου επισυνάπτω ξανά το αρχείο να το δεις αν μπορείς...έφτιαξα το Public Sub Multifilter() όπως εσένα αλλά βέβαια δεν μου δουλεύει.... Εάν μπορείς, ρίξε του μια ματιά! Σε ευχαριστώ! |
| |||
| |||
Δοκίμασε ...το συνημμένο.
|
| |||
| |||
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ. Εάν μπορώ να βοηθήσω κι εγώ σε τίποτα (εδώ γελάμε ε;) θα το χαρώ. Photoshop πάντως αν θες, πες μου:) Και πάλι ευχαριστώ. p.s. ελπίζω να μην επανέλθω για το ίδιο θέμα! :) |
| |||
| |||
Χρύσα ευχαριστώ για την προσφορά. Στο Photoshop είμαι άσχετος. |
| |||
| |||
Αγαπητέ Γιώργο αυτή είναι η τελευταία με τα λάθη της. Το combo για το 1st contact δεν το προσπάθησα καθόλου αφού το Category δεν μου δουελύει...
|
| |||
| |||
Καλημέρα Χρύσα, όπως έχεις ξεχωριστούς πίνακες για τις ηπείρους, τις χώρες και τις πόλεις, δημιούργησε και για τις κατηγορίες. Στη συνέχεια άλλαξε στον πίνακα Hotels το πεδίο Category σε αναζήτησης και κάνε ότι έκανες και με τα άλλα ComboBoxes. Το φίλτρο στο πεδίο 1st_contact_date, δε μου φαίνεται χρήσιμο, αλλά αν το θέλεις ανέβασε τη νέα βάση να δω τι μπορεί να γίνει. |
| |||
| |||
Λοιπόν, το διόρθωσα τελικά το Category....Δουλεύει μεν αλλά όταν φιλτράρει μου εμφανίζει στις εγγραφές τις φόρμας το IDCategory και όχι το Category. p.s. Όλο αυτό δεν μου αρέσει , όχι μόνο το 1st contact date αλλά είπα να κάνω την καλή:) Επιμένω ότι ένα excel αρχείο έφτανε... |
| |||
| |||
Στη φόρμα άλλαξε και την ιδιότητα Row Source του πεδίου Category. Θα πρέπει να την ορίσεις παρόμοια με αυτή του πεδίου πχ City. Αν στη φόρμα ή στον πίνακα (σε προβολή φύλλου δεδομένων) κάνεις δεξί κλικ σε κάποιο πεδίο πχ 1st_contact_date, έχεις τη δυνατότητα να φιλτράρεις τις εγγραφές, όπως και στο Excel. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία λίστας εγγραφών Επιλεκτικά | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-04-13 22:53 |
[Γενικά] Βοήθεια για δημιουργία αναπτυσσόμενης λίστας | labpanag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-05-12 16:53 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή Περιεχομένων ενός Πλαισίου Λίστας με Ομάδα Επιλογής | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-11-11 16:38 |
[Γενικά] Δημιουργία κουμπιού και δημιουργία νέας λίστας | sethii | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-03-11 08:52 |
[Γενικά] Δημιουργία λίστας φύλλων ενός βιβλίου | Billy | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-06-10 09:01 |
Η ώρα είναι 09:41.