Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μαζική αλλαγή πεδίων ποσοστού
Φίλοι και φίλες του φόρουμ για σας... Θα μπορούσα να κάνω μαζική αλλαγή στα πεδία έκπτωση πατώντας και δίνοντας άλλο ποσοστό στο πεδίο όπως στο παράδειγμα? έχω ανεβάσει την βάση Χρησιμοποίησα αυτή την εντολή αλλα αλλάζει μονο μια σειράόχι όλες μαζικά που ήθελα!! Private Sub xxxxxx12_AfterUpdate() Me![xxxxxx] = Me![xxxxxxxxxx].Column(1) End Sub χρειάζομαι την βοήθεια σας. Το ζητούμενο είναι ότι θέλω να αλλάζω με μιας όλη την λίστα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| |||
| |||
Αντώνη καλημέρα Βάλε αυτό Private Sub neo_pososto_AfterUpdate() DoCmd.SetWarnings False DoCmd.RunSQL "update Πίνακας2 set ΠΟΣΟΣΤΟ='" & Me.neo_pososto & "' " DoCmd.SetWarnings True Me.Requery End Sub όπου neo_pososto το όνομα του πεδίου σου. |
| |||
| |||
Υποφόρμες Μαζική αλλαγή πεδίων ποσοστού
Στέλιο μου κάτι δεν κάνω καλά δεν αποκρίνεται σωστά μάλλον. Μπορείς να μου στείλεις το παράδειγμα με την βάση δεδομένων? Το --> Κείμενο8 να αλλαξω σε neo_pososto ? δηλαδη... Private Sub neo_pososto_AfterUpdate() DoCmd.SetWarnings False DoCmd.RunSQL "update Πίνακας2 set ΠΟΣΟΣΤΟ='" & Me.neo_pososto & "' " DoCmd.SetWarnings True Me.Requery End Sub |
| |||
| |||
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το πρόβλημα αυτό? |
| |||
| |||
Αντώνη, δοκίμασε τον κώδικα: DoCmd.RunSQL "update Πίνακας2 set ΕΚΠΤΩΣΗ=" & Me.neo_pososto |
| |||
| |||
Μαζική αλλαγή πεδίων ποσοστού με φιλτράρισμα
Τώρα ok το κάνει αλλα δεν μου δίνει υποδιαστολή δηλαδή 0,05 % παίρνει μονο ακέραιους αριθμούς. Εγώ βάζω 0,05 και μου βγάζει σφάλμα. Εκτος αυτού αλλάζει και τους προμηθευτές και τους πελάτες που αυτό είναι το κυριότερο σε όλη την υπόθεση και δεν θα ήθελα. Αυτό κανονικά δεν έπρεπε να αλλάζει μονο ότι φαίνεται στη λίστα ως επιλογή? Αυτό που θέλω να κάνω είναι με το φιλτράρισμα κάποιον κριτηρίων να αλλάζω το ποσοστό. Πιθανόν η εντολή ( update Πίνακας2 ) είναι για όλο τον πινακα? Υπάρχει άλλος απλοποιημένος τρόπος? Γιατί μελλοντικά θέλω να βάλω άλλο ποσοστό στους προμηθευτές μου έχοντας διαφορετικό κριτήριο. Ενα κριτήριο: Προμηθευτές που έχουνε 5% και που βρίσκονται αθηνα Με ένα τέτοιο κώδικα θα μου ήτανε ποιο πρακτικό στην επιλογή φιλτραρίσματος αν λειτουργούσε η αλλαγή ποσοστού. Private Sub TxtSearch_Change() XS = TxtSearch.Text sqlStr = "[Conc] Like '" & "*" & XS & "*" & "'" If DCount("*", Me.Recordset.Name, sqlStr) = 0 Then Me.TxtSearch = strAlt Else Me.Filter = sqlStr Me.FilterOn = True strAlt = XS End If If XS = vbNullString Then Me.FilterOn = False Me.TxtSearch.SetFocus Me.TxtSearch.SelStart = Nz(Len(XS)) End Sub Kapetang Γιωργο εδώ η βοήθεια σου είναι απαραίτητη και ίσως μοναδική. Λάθος τίτλο τελικά έδωσα "Μαζική αλλαγή πεδίων ποσοστού " Διορθώνω "Μαζική αλλαγή πεδίων ποσοστού με φιλτράρισμα" |
| |||
| |||
Καλησπέρα Αντώνη, θα βοηθούσε, αν ανέβαζες ένα παράδειγμα. Πρέπει να περιέχει μία απλή ( η χρήση σύνθετων χωρίς λόγο απλά δημιουργεί δυσκολίες) συνεχόμενη φόρμα ,που θα εμφανίζει τις εγγραφές. Στην κεφαλίδα της φόρμας θα βάλεις το πλαίσιο κειμένου txtSearch, για το φιλτράρισμα των εγγραφών και το txtNeoPososto. Φυσικά θα προσθέσεις και τον απαραίτητο κώδικα, ώστε να λειτουργεί το φιλτράρισμα, που θέλεις. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Ετοιμο !!! Μέχρι εκεί είμαι παιδιά μην γελάσετε θα το καταλάβω!! κανεις την αναζήτηση με φιλτράρισμα και μετά με κάποιο κώδικα αλλάζεις το ποσοστό δίνοντας μια νέα τιμή στο πεδίο νέο ποσο. Αν γίνετε είναι παρα πολύ πρακτικό πάντως. |
| |||
| |||
Πρέπει να το ανέβασα τώρα...
|
| |||
| |||
παιδια δεν ανεβαίνει η βαση,γιατι? |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] υπολογισμός ποσοστού (περιπτώσεις με 0) | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 28-07-16 15:40 |
[Συναρτήσεις] υπολογισμος ποσοστου | Quenya | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 08-09-15 10:47 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή χρώματος πεδίων Φόρμας με την εστίαση ή τη μετακίνηση του mouse | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-06-15 13:52 |
[ Ερωτήματα ] Μαζική αλλαγή ΦΠΑ σε ερώτημα | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 14-12-13 22:46 |
[Μορφοποίηση] Συνέχεια Σωστού Ποσοστού. | shotcon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 19-07-13 01:01 |
Η ώρα είναι 06:29.