Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αναζήτηση σε πίνακα και εμφάνιση σε φόρμα
Καλημέρα, έχω φτιάξει έναν πίνακα και αντίστοιχες φόρμες για εισερχόμενες συσκευές στο service όπου εμφανίζονται στοιχεία πελατών κ συσκευών. Οι φόρμες που έχω είναι οι εξής: Open form Service report Εκτύπωση Στην Open form έχω βάλει ένα κουμπί δημιουγρίας νέας φόρμας καταχώρησης και ένα κουμπί αναζήτησης, μελλοντικά μπορεί να βάλω και άλλα. Στην Service Report έχω βάλει όλα τα πεδία που χρειάζεται για την παραλαβή της συσκευής και την παρακολούθηση της επισκευής καθώς και ένα κουμπί EXIT οπου αποθηκευει τις αλλαγές και με πετάει στην Open Form και ένα άλλο PRINT το οποίο αποθηκέυει την φόρμα και μου ανοίγει την φόρμα εκτύπωσης. Η φόρμα εκτύπωσης έχει μερικά πεδία της Service Report που θέλω να εκτυπώσω. Θέλω να φτιάξω ένα κουμπί αναζήτησης όπου θα γράφω ένα απο τα παρακάτω ζητούμενα και επιλέγοντας ένα απο αυτά να μου το εμφανίζει στη φόρμα Service Report. Τα ζητούμενα είναι AΦΜ,Serial Number,Αριθμός επισκευής. Μπορείτε να με καθοδηγήσετε λίγο στο πώς να το κάνω; Έχω σκευτεί να βάλω ένα κουμπί αναζήτησης και να μου εμφανίζει μία φόρμα όπου θα γράφω ένα απο τα ζητούμενα. Πχ στο πεδίο αριθμός επισκευής να γράφω τον αριθμό επισκευής και κλικάροντας επάνω στο αποτέλεσμα να μου περνάει τα στοιχεία στην Service Report Έχω δοκιμάσει με macro αλλά δεν δίνει το αποτέλεσμα που θέλω. Σας ανεβάζω ότι έχω κάνει για να πάρετε μία ιδέα. |
| |||
| |||
Καλημέρα Περικλή, δες το συνημμένο. Στη φόρμα [Open Form] πρόσθεσα 3 σύνθετα πλαίσια για την επιλογή του κατάλληλου φίλτρου, που θα εφαρμοστεί κατά το άνοιγμα της φόρμας [Service Report]. Θα πρέπει να προσέξεις τη σχεδίαση της ΒΔ. Κατά τη γνώμη θα πρέπει να έχει τουλάχιστον από 2 πίνακες: 1) Ένα για την καταχώρηση των στοιχείων των κατόχων των συσκευών και 2) Ένα για την καταχώρηση των επισκευών. Πριν συνεχίσεις θα σε συμβούλευα να μελετήσεις το άρθρο: https://support.office.com/el-gr/art...4-bd4f9c9ca1f5 Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Σε ευχαριστώ πολύ kapetang, Το θέμα είναι οτι πρωτίστως έψαχνα ένα πρόγραμμα τύπου ERP - CRM που να κάνει την δουλειά. Αυτά που ήταν κατάλληλα για εμένα ήταν επι πληρωμή με μεγάλο κόστος για ένα νέο μαγαζί και τα δωρεάν δεν με κάλυπταν. Επειδή έχω εργαστεί στο παρελθόν σε service εταιρειών έιχα μια ιδέα του τί ήθελα να έχει και πώς περίπου να είναι έτσι στην αρχή ήθελα να το φτιάξω με 3 φόρμες. Μία για καταχώρηση πελάτη μία δέυτερη για καταχώρηση επισκευής και μία τρίτη για να καταχωρώ τα ανταλλακτικά, κάθε επισκευή με χρήση ανταλλακτικών να το τσέκαρα στην φόρμα επισκευής και να το αφαιρούσε απο την αποθήκη. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν πώς την καταχώρηση επισκευής θα την συνέδεα με τον πελάτη και την φόρμα αποθήκης. Δεν είχα βρεί και το forum τότε και όσο είχα ψάξει στο inernet σε ξένες ιστοσελίδες δεν πολυέβγαζα άκρη καθώς επίσης δεν έχω και πολύ χρόνο. Έτσι την ξανασχεδίασα με αυτό τον τρόπο. Γι αυτό και βλέπεις οτι την εκτύπωση την στέλνω με νέα φόρμα την οποία για την ώρα τυπώνεται σε Α4, αλλά μπορεί να την μικρύνω για Α5,ενώ πιστέυω οτι με κατάλληλο κώδικα είναι δυνατή η εκτύπωση συγκεκριμένων πεδίων χωρίς την μεταφορά τους σε νέο πινακα, δέν ξέρω τι είναι πιό σωστό αλλά ηταν η ευκολότερη εναλλακτική για εμένα. Σε ευχαριστώ και πάλι,θα κοιτάξω και το link που μου έστειλες. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Εμφάνιση και εικόνας από αναζήτηση περιγραφής. | Mitsos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-05-24 11:07 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση μηνύματος σε εντοπισμό ίδιων εγγραφών (σε φόρμα με διάταξη πίνακα) | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 16-03-16 22:20 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση σε φόρμα εγγραφή από άλλο πίνακα. | octapus | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 12-12-13 08:05 |
[VBA] Εμφάνιση εγγραφής από την αναζήτηση | vasi | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 10-08-13 23:19 |
[ Φόρμες ] Εμφάνιση εγγραφής απο την αναζήτηση | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-03-13 19:07 |
Η ώρα είναι 06:40.