Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δημιουργία Φακέλου
Καλησπέρα σας, Θα ήθελα για μια ακόμη φορά την βοήθειά σας αν είναι εφικτό. Όπως θα δείτε στο δείγμα που ανεβάζω έχω ένα κουμπί (Δημιουργία Φακέλου),θα ήθελα πατώντας το να μου δημιουργεί ένα φάκελο πχ στην επιφάνεια εργασίας με όνομα φακέλου τα (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ,ΕΤΑΙΡΙΑ,ΑΦΜ) . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!! |
| |||
| |||
Καλησπέρα Γιώργο, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Private Sub cmdCreateFolder_Click() Dim strBasicFolder As String Dim strNewFolder As String On Error GoTo err_Hander 'Εδώ ορίζεται ο βασικός φάκελος, όπου θα δημιουργούνται οι νέοι strBasicFolder = "C:\Users\Admin\Desktop\" strNewFolder = Replace(Me.ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, " ", "_") & "_" & _ Replace(Me.ΕΤΑΙΡΙΑ, " ", "_") & "_" & Me.ΑΦΜ strNewFolder = strBasicFolder + strNewFolder If Dir(strNewFolder, vbDirectory) = "" Then MkDir strNewFolder MsgBox "Ο φάκελος Δημιουργήθηκε" Else MsgBox "Ο φάκελος Υπάρχει" End If Exit Sub err_Hander: MsgBox "Error #" & Err.Number & vbCrLf & Err.Description End Sub Αν υπάρχουν, θα προκληθεί λάθος και θα εμφανιστεί σχετικό μήνυμα. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα Γιώργο (kapetang), Είναι δυνατόν αντί για το πεδίο ΑΦΜ να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο πεδίο που να περιέχει κάποια ημερομηνία? Δηλαδή, στη δημιουργία του νέου Φακέλου να αναγράφεται, εκτός των άλλων, και ημερομηνία του πεδίου (όχι η ημερομηνία δημιουργίας του Φακέλου). Έκανα κάποιες δοκιμές και, ενώ ο κώδικας λειτουργεί θαυμάσια, όταν χρησιμοποιώ πεδίο με ημερομηνία μου βγάζει σφάλμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
Γιώργο Καλημέρα, Παίζει άψογα,σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Μια ερώτηση ακόμη,θα ήθελα να προσθέσω άλλο ένα κουμπί με το οποίο να μπορώ να ανοίγω τον συγκεκριμένο φάκελο,πως μπορεί να γίνει αυτό; |
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, ο φάκελος δε δημιουργείται, επειδή το πεδίο ημερομηνίας περιέχει μη έγκυρους (/) χαρακτήρες, για όνομα φακέλου. Θα πρέπει να αντικατασταθούν ή να αφαιρεθούν. Αν υποθέσουμε ότι το πεδίο ημερομηνίας είναι το fDate, στον κώδικα αντί για & Me.ΑΦΜ μπορούμε να έχουμε: & Format(Me.fDate, "yyyy_mm_dd") ή & Format(Me.fDate, "yyyymmdd") Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα Γιώργο (kapetang), Εφάρμοσα την πρότασή σου στη Φόρμα μου και λειτουργεί τέλεια. Όπως ακριβώς ήθελα... Σε ευχαριστώ πολύ. |
| |||
| |||
Καλημέρα. Σε συνέχεια των παραπάνω, ανεβάζω εκ νέου τη συνημμένη βάση του Γιώργου (mgeorge) με μιά μικρή τροποποίηση: Πρόσθεσα ένα κουμπί εντολής " Εύρεση φακέλου... " το οποίο, με κατάλληλο κώδικα, εντοπίζει το φάκελο μέσα στον οποίο βρίσκονται όλοι οι φάκελοι που δημιουργήθηκαν με το κουμπί εντολής "Δημιουργία φακέλου" Σημείωση: Γιά τη "Δημιουργία φακέλου" χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία ο παραπάνω κώδικας που προτάθηκε από το Γιώργο (kapetang). Θα ήθελα, κάνοντας κλικ στο κουμπί εντολής " Εύρεση φακέλου... " να ανοίγει ο αποκλειστικά ο φάκελος που δημιουργήθηκε με τα στοιχεία της τρέχουσας εγγραφής (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΕΤΑΙΡΙΑ, ΑΦΜ) και, βεβαίως, να φαίνεται το περιεχόμενό του. Ελπίζω να παράθεσα με σαφήνεια το ζητούμενο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
| |||
| |||
Καλημέρα Δημήτρη, δες μια απλή πρόταση στο συνημμένο. Μη ξεχάσεις να ορίσεις σωστά τον πατρικό φάκελο των δημιουργούμενων φακέλων (strParentFolder). Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα Γιώργο, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Κάνω τις δοκιμές μου και επανέρχομαι... ΥΓ.: Επίιτρεψέ μου να κάνω έναν σχολιασμό: Δεν γνωρίζω αν το πρόσεξες,αλλά με την απάντησή σου αυτή έφτασες τη συμμετοχή σου στο Forum στα 2000 μηνύματα!!! Νομίζω, πως τέτοιες συμμετοχές (στο αδιαμφισβήτητα αξιόλογο Forum που μας φιλοξενεί) έχουν την αξία τους... (όποια κι αν είναι αυτή...) |
| |||
| |||
Φίλε, Δημήτρη δεν το είχα προσέξει. Σ' ευχαριστώ.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία φακέλου με επιλογή της διαδρομής στο δίσκο"C" από τον χρήστη. | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 26-05-16 19:27 |
Copy_Paste φακέλου | Ρούλα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-09-15 12:37 |
Άνοιγμα Αρχείου 'Εξερεύνηση των Windows' με δημιουργία Φακέλου | john-john | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-03-12 09:20 |
Δημιουργία Φακέλου με VBA | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-03-12 21:11 |
Η ώρα είναι 09:40.