Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-02-10, 17:28
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Σύνδεση Πινακων

Καλησπέρα και από μένα στη παρέα και όχι μόνο... σε αυτή !
Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αναφορές των φίλων που συμμετέχουν ενεργά στην μέχρι τώρα ανάπτυξη του θέματος "εφαρμογή access σε δίκτυο...κλείδωμα,...". Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε σε αυτό τον διάλογο, παρά μόνο να ωφεληθώ από την δημοσιοποίηση των απόψεων που ήδη έχουν αναπτυχθεί και που θα εμφανιστούν -αν- στη συνέχεια. Μια ερώτηση μόνο : Δυο υπολογιστές Α (του Δ/ντή) και ο Β (του υποδ/ντή) έχουν κοινό φάκελο. Επιθυμητό είναι μια εφαρμογή Access -που θα καταγράφει σπουδαία συμβάντα της σχολικής μονάδας- να είναι ικανή να δέχεται δεδομένα και από τα δυο πρόσωπα που προανέφερα. Παρακαλώ πείτε μου πώς θα τοποθετηθεί η εφαρμογή στο σύστημα -δίκτυο των δυο υπολογιστών.
Ευχαριστώ
Φιλικά / Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 18:04
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Περιοχή: Φλώρινα
Προεπιλογή

Φίλε Νίκο δεν ξέρω εάν κατάλαβα την ερώτηση σου αλλά θα απαντήσω σε αυτό που κατάλαβα...

Βασικά υπάρχουν δύο τρόποι
α) δημιουργούμε έναν κοινόχρηστο φάκελο στον υπολογιστή βάσεως, βάζουμε μέσα το αρχείο και στον άλλο υπολογιστή δημιουργούμε μια συντόμευση..
β) Αφού κρατήσουμε ένα αντίγραφο του αρχείου στην μπάντα πάμε εργαλεία/βοηθήματα για βάσεις δεδομένων/διαίρεση βάσεις δεδομένων.. παρατηρούμε πώς έχουμε δύο αρχεία το ένα αρχείο περιέχει μόνο πίνακες και το άλλο όλα τα άλλα και τους πίνακες με ένα βελάκι μπροστά που υποδουλώνει πώς οι πραγματικοί πίνακες είναι αλλού..

Στο Pc βάσεως δημιουργούμε έναν κοινόχρηστο φάκελο βάζουμε το αρχείο με τους πίνακες και κατόπιν το άλλο το αρχείο το τοποθετούμε στά computer που θέλουμε, μετά αλλάζαμε χειροκίνητα τις συνδέσεις τις οποίες ενώ της είχα κάνει αρκετές φορές τώρα δεν μπορώ ???? το ψάχνω..

Υ.Γ. το βρήκα πάλι πάμε εργαλεία/βοηθήματα για βάσεις δεδομένων/διαχείρηση συνδεμένων πινάκων .. εκεί τους επιλέγουμε όλους και τσεκάρουμε το εικονίδιο κάτω... κατόπιν με τον οδηγό ψάχνουμε το αρχείο με τους πίνακες το επιλέγουμε και γίνεται η καινούργια σύνδεση...

Το μεγάλο μου πρόβλημα όμως παραμένει δεν μπορώ να βάλω κωδικό στον κοινόχρηστο φάκελο...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Free_Ghost : 14-02-10 στις 18:13.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 18:17
Όνομα: Γιώργος Καψάλης

Προεπιλογή

Φιλε χρήστο

σε φάκελο δεν μπαινει κωδικος..!

Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 18:27

Προεπιλογή

Τώρα Γιώργο με έφτιαξες...

Προ πενταετίας περίπου στην προηγούμενη μου δουλειά άνας τύπος είχε φτιάξει σε όλα τα Pc έναν κονόχρηστο φάκελο ( In & Out ) όπου μπορούσε ο καθένας να μπεί να πάρει η να αφήσει.
Ταυτόχρονα είχε και άλλον έναν φάκελο όπου τον έβλεπες αλλά έμπαινες μόνο με κωδικό εάν στον έδινε ο κάτοχος του ήταν κάτι πιο προσωπικό...

Μια και ψιλοαπογοητεύομε λέω να κατευθυνθώ σε κλείδωμα αρχείου μέσω access, αν και αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ πρέπει να το ψάξω...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Free_Ghost : 14-02-10 στις 18:29.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 18:27

Προεπιλογή

Φιλε Νικο καλησπέρα..

Φτιαξε μια βάση δεδομένων μονο με πινακες..
Εγκατεστησε την σε ένα απο τους δύο υπολογιστές..

Στην συνέχεια πάρε ένα αντιγραφο απο αυτήν την βάση και τοποθετησετο στον αλλον υπολογιστη μετά διέγραψε τους πινακες απο το αντιγραφο.. και κάνε συνδεση πινακων απο την αλλη εφαρμογή μέσω δικτίου.. (εαν δεν γνωριζεις πεσ μου να σου πω)

Ετσι έχεις μια συνδεση μονιμη αφενος αφετερου μπορεις να χειριζεσε τα ιδια δεδομενα ταυτοχρονα..
όπως προειπα ομως προσεχε γιατι εαν εχει πολλα δεδομενα 8α ειναι πολύ αργό

Φιλικα Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 18:29

Προεπιλογή

Χρηστο o φίλος σου ισως είχε windows server...

Εκει γίνεται άνετα αυτό..

Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 18:37

Προεπιλογή

Εχεις δίκιο για Windows server απο αοτι θυμάμαι μιλούσαν συχνα για αυτό...

Εάν το αρχείο είναι χωρισμένο στα δύο και οι πίνακες αποθηκεύονται στην άλλη ακρη, ποιός ο λόγος να γίνεται πιο αργό...
όποια ταχύτητα έχει στην αρχή αυτή περίπου θα έχει και μετά αφού γεμίσει η βάση..

Νομίζω πώς εσύ δίνεις μια εντολή απο το δικό σου Pc κατόπιν η αναζήτηση νομίζω γίνεται κανονικά στο άλλο Pc και κατόπιν το αποτέλεσμα μεταφέρεται πάλι στο δικό σου...

Βασικά έτσι νομίζω πώς γίνεται δεν είμαι σίγουρος....

Τώρα έχουμε τίποτα για καλό κλείδωμα αρχείου μέσω Access......
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 18:45

Προεπιλογή

Χρήστο

Η access φέρνει ολα τα δεδομένα στο pc σου και εκει επιλέγει μεσω του κριτιριου αυτα που έχεις επιλεξει.. δεν το κανει στην βάση που είναι απο8ηκευμένη οι πινακες..!

Τώρα κλειδωμα της access..

Ανοιξε την βάση σου σε αποκλειστική χρήση
Πήγενε στο μενου Εργαλεία και επέλεξε κλειδωμα βάσης

Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 19:35
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παιδιά ευχαριστώ...
Θα σας πω τι γνωρίζω να κάνω : Μπορώ να διαιρέσω μια εφαρμογή - βάση σε δυο κομάτια. Μπορώ το κομάτι που περιέχει φόρμες, κώδικα, ρουτίνες να το μετατρέψω σε *.accde. (Παρατήρηση : Κατά την φάση της διαίρεσης όμως έχουμε υποχρέωση να ορίσουμε σε ποιό φάκελο θα τοποθετήσουμε τους πίνακες).
Σκέψη μου : Πάω στον Α και φορτώνω σε κοινόχρηστο φάκελο την εφαρμογή (διαιρεμένη). Δημιουργώ συντόμευση και όλα ειναι εντάξει ! Μέχρι εδώ έχω εργαστεί...
Από αυτό το σημείο και μετά "αναλαμβάνετε" εσείς.Τί κάνω στον Β; Μια συντόμευση αρκεί ; πάω πίσω-πίσω στη βάση-πηγη (*.accdb) και :
(α) Την διαιρώ πάλι αλλά ορίζοντας τώρα νέα διαδρομή ώστε να βρίσκει τους πινακες
(β) εγκαθιστώ το νέο *.accde στον Β
(γ) συντόμευση στον Β
Παιδιά συγνώμη που σας ταλαιπωρώ.
Φιλικά / Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 20:09

Προεπιλογή

Μάλλον δεν τα είπα καλά θα προσπαθήσω καλύτερα...

1) Kρατάμε αντίγραφo ολόκληρου του αρχείου..

2) Πάω στα Εργαλεία/βοηθήματα για βάσεις δεδομένων/διαίρεση βάσης δεδομένων,
την διαίρεση την κάνω στον ίδιο φάκελο..
Επομένος έχω 2 αρχεία full και onlytable

3) Το αρχείο onlytable που περιέχει μόνο τους πίνακες το τοποθετώ σε έναν κοινόχρηστο φάκελο στο pc Server ας πούμε..

4) Το αρχείο full ( το οποίο δεν έχει κανονικούς πίνακες αλλά μόνο συντομεύσεις πινάκων)
το πάιρνω και το αντιγράφω σε 2-3 Pc απο τα οποία θα δουλεύουν την εφαρμογή..
δηλαδή θα αποθηκεύουν στην ίδια βάση στο onlytable του Server...

5) Eφόσον προσπαθήσω να τρέξω την αρχική φόρμα απο οποιοδήποτε απο τα 2-3 Pc που έχω βάλει το αρχείο full θα μου αναφέρει πώς δεν βρίσκη την βάση, για αυτό πάω σε προβολή σχεδίασης και Εργαλεία/βοηθήματα για βάσεις δεδομένων/διαχείρηση συνδεμένων πινάκων, εκεί επιλέγω όλους τους πίνακες τσεκάρω το κουτάκι κάτω αριστερα και επόμενο, κατόπιν με την βοήθεια των windows βρίσκω το αρχείο onlytable στον Server και το ανοίγω.. ο.κ. έτσι μου δημιούργησε καινούργια σχέση για το αρχείο full σε ένα από τα 2-3 Pc ...

Το ίδιο πρέπει να κάνω και στα άλλα Pc όπου έχω βάλει το αρχείο full και έτσι δημιουργώ καινούργιες σχέσεις για το καθένα, και δουλεύουν και οι 3 απο διαφορετικά Pc το αρχείο full και αποθηκεύουν στους ίδιους πίνακες του αρχείου onlytable στον Server...

Δεν ξέρω εάν έγινα κατανοητώς εάν όχι πάλι εδώ είμαι...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Free_Ghost : 14-02-10 στις 20:21.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σύνδεση πινάκων... Meteora Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 02-01-15 20:06
Σύνδεση πινάκων Σκτετε Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 18-02-13 05:47
[ Πίνακες ] Σύνδεση Πινάκων σε FrontEnd BackEnd βάση Δημήτρης Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 26-11-11 14:47
[ Ερωτήματα ] Σχεδίαση - σύνδεση πινάκων σε Β.Δ. Xristos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 15-05-11 13:50
Σύνδεση πολλών πινάκων σε μια φόρμα gregory_m Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 01-12-09 21:47

Η ώρα είναι 08:09.